Еднакво ли започва раждането?

• 4 466
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Различно:
1. Предизвикано раждане в деня на термина. Продължителност на раждането- 10 часа;
2. Спонтанно започнало раждане девет дни преди термин. Продължителност на раждането- 2 часа;

# 16
Първото ми раждане-много силни контракции още при 4см. разкритие,много болезнено.При второто раждане до5см. разкритие-контракциите не ги усетих.Станаха много болезнени след това.

# 17
  • в полите на.... Балкана
Незнам дали има 2 еднакви раждания  newsm78
Първото ми започна с изтичане на водите
Второто - с контракции, в болницата ми спукаха мехура

# 18
Ами при мен и двете раждания започнаха с изтичане на водите и след термина Peace

# 19
Интересна тема!   bouquet И аз все си представям, че второто ще започне като първото - посред нощ след стоене до късно, така, че отивам да си лягам.  Wink

# 20
Аз нямам второ дете,но казват,че всяка бременност е различна.Много майки казват,че нямало нищо общо от първото и второто раждане.

# 21
  • UK/София

С първото раждане ужасните контракции започнаха 3 дни преди да родя и родих точно на термин.С второто нямах нито една контракция през цялата бременност, преносих и се наложи секцио по спешност.

# 22
Моите бяха съвсем различни. Първото раждане всъщност беше предизвикано от доктора  Close, защото ми беше паднала тапата и той реши, че няма какво да ме чака. Нямах нито контракции /е, имах, но доста слаби и с голям промеждутък м/у тях/, нито ми бяха изтекли водите, нищо. Сложиха ми система, преди това ми спукаха водите и след 2 часа си видях бебето.
Второто раждане си започна спонтанно - с изтичане на водите през нощта, както си спях. Не че пак се разминах със системата де, но поне този път раждането наистина беше започнало. И пак за час-два свърши всичко.

# 23
Първото ми раждане започна два дни след термин.В 2ч ми падна тапата.Последваха НЕредовни болезнени контракции, които си останаха такива по време на цялото раждане.В 7.10 родих.
Второто започна 8 дни преди термин с изтичане на водите към 15ч.Последваха контракции точно на 5 минути.В 17.53ч се роди втория ми син.
За второто раждане много се притеснявах контракциите да не са отново толкова различни, защото не знаех кога да тръгна към родилното.Първия път имах късмет, че ме пришпориха и отидох с 8см.Иначе щях да си чакам редовни контракции и щях да тичам с напъни към АГ-то.

# 24
  • варненка от София
Бременностите ми не бяха еднакви, но раждането започна еднакво. И двата пъти родих в 37-ма г.с.,  първо ми изтекоха водите, родих сравнително бързо и с много малко напъни. Каката излезе на третия напън, мънинка още на първия.

# 25
Не, не започва еднакво, нито продължителността на бременностите е еднаква, както и самите бременности не са еднакви.

# 26
Все още нямам второ дете,но смятам,че и ражданията,както и бременностите са напълно различни.

# 27
Въпреки, че има промеждутък 12 години м/у двете ми раждания, започнаха абсолютно идентично. Неравномерни контракции, после равномерни, пукане на мехур от лекаря в родилното. И двата пъти родих 2 дни преди термин. Просто втория път раждането протече много по-бързо.

# 28
При мен и двте ми раждания започнаха с изтичане на водите, без контракции.И двете ми раждания бяха много продължителни и се случиха първото 2 дни преди термин, а второто точно на термина.Е, вторият път си поисках епидурална и от гледна точка на болката нещата станаха доста различни от първият път Wink

# 29
  • Варна
При мен двата пъти започна различно.  Peace
Първия път - 11 дни преди термин, с контракции на 2,5 мин. (с такива се събудих), спукаха ми мехура в болницата на 6 см. разкритие; родих 5 часа след първите контракции.
Втория път - 7 дни преди термин, изтекоха ми водите (бях на кръчма с една приятелка  Laughing), след 10-тина минути ми се появиха и контракции - на 2 мин.; в болницата постъпих със 7 см. разкритие, родих след час. Peace

Общи условия

Активация на акаунт