Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 713
  • 387
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

В края бременността съм и получих странна лека алергия от домашен прах. Изразява се в сърбеж в носа и запушване. Следящата ме лекарка ми даде съвет да се старая да елиминирам дразнителите, да поддържам перфектна хигиена и ми изписа и спрейче, което не вреди. Вие какво бихте ме посъветвали,за да облекча състоянието си? Sad

# 181
  • София
Тази алергия е доста неприятна. При мен се изразява в сърбеж по кожата на деколтето и лицето.
Може да е нещо временно, т.е. да мине след раждането. Можеш да си направиш и тест.
За съвети... не мога да помогна - хигиена. Прах можеш да забърсваш само с влажна кърпа с чиста вода, без използване на измиващи или други средства. За ръцете мога да ти препоръчам някакъв антибактериален гел, има такива предназначени и за малки деца.
Щом лекарка ти е изписала безвреден спрей, използвай го.

# 182
Здравейте,

В края бременността съм и получих странна лека алергия от домашен прах. Изразява се в сърбеж в носа и запушване. Следящата ме лекарка ми даде съвет да се старая да елиминирам дразнителите, да поддържам перфектна хигиена и ми изписа и спрейче, което не вреди. Вие какво бихте ме посъветвали,за да облекча състоянието си? Sad

Привет,

Подобни симптоми и такава диагноза за алергия от прах има съпругът ми. Постоянно почиствам със специални парцали, повечко пера на високи градуси и не простирам навън.

# 183
Здравейте,

Този проблем го имах и аз през бременността, след това не. Като съвет мога да ти дам да обвиеш матраците си с нещо, за да излиза праха и да те дразни. Не използвай одеала, глади всичко. Стой далеч от булани, плюшени завеси,мъхести играчки,меки завивки на мебели. Стискам палци! Peace

# 184
Ако искаш направи като мен,не използваме никакви килими,одеяла,завеси и покривала в къщи,защото не ми харесва с тях,по-лесно се чисти постоянно,а не да повдигаш сума ти килими и т.н. Също ако на матрака имате специална   против-алергенна калъфка с цип за пране е по-добро и акарите не се задържат след прането на спалното бельо на най-малко 60 градуса!Ползваме и хипо-алергенни дювети и за малката и за нас и е доста лесно за поддържане ,освен и другите ползи за здравето! Hug

# 185
Мами,

бременна съм в 30 г.с. Първите месеци приемах фолиева киселина, сега пия витамини. От около седмица започнах да задържам вода. Получавам забележими подувания около очите и краката. Не съм ходила на преглед, но скоро ще се наложи. Какво правехте, ако се ви се е случвало?

# 186
Във всички случаи на лекар, нека той да ти постави диагноза, защото не може да си сигурна, че това подуване се дължи на задържане на вода, може не дай Боже да имаш проблем с бъбреци или нещо друго, дано да е нещо обичайно за бремеността, но задължително отиди при наблюдаващия гинеколог колкото е възможно по-бързо, за да ти бъде по-спокойно!

# 187
Мами,

бременна съм в 30 г.с. Първите месеци приемах фолиева киселина, сега пия витамини. От около седмица започнах да задържам вода. Получавам забележими подувания около очите и краката. Не съм ходила на преглед, но скоро ще се наложи. Какво правехте, ако се ви се е случвало?

Някакви други оплаквания имаш ли? Ако е нещо с отделянето би трябвало да имаш и други симптоми.... newsm78

# 188
  • София
Отидете при гинеколога си, ще Ви пусне изследвания.
За краката малко облекчение е почивката, и държане на краката нависоко.

# 189
Мами,

Някакви други оплаквания имаш ли? Ако е нещо с отделянето би трябвало да имаш и други симптоми.... newsm78

Не, нямам симптоми и никога не съм имала проблеми с бъбреци. Sad

# 190
Мами,

Не, нямам симптоми и никога не съм имала проблеми с бъбреци. Sad
И при мен в 33 г.с. започна подуване на глезените и леко в лицето,но докторите все ми казваха,че е нормално при бременност и се случва често при задържане на вода! Иначе нямах други оплаквания и когато ми изтекоха водите,доктора коментира,че съм имала доста вода ,което не е необичайно.Пускаха ми всякакви изследвания ,но се оказаха прекрасни резултатите  и само 2 седмици след раждането те си изчезнаха!

# 191
  • Bulgaria
Аз качих доста килограми и през горещите месеци имах леки подувания. По-добре е да се видиш със следящия те лекар за твое успокоение.

# 192
Благодаря за отговорите и съветите ви!!!  bouquet

# 193
Момичета,

С каква вода (минерална, чешмяна, изворна) или друга течнос пиете фолиевата киселина и витамините? Аз знам, че да се приемат лекарства с минерална вода не е хубаво заради минералите в нея и отслабения ефект от тях. Дали тази вода оказва въздействие и при витамините и фолиевата?

# 194
  • в Кошера
Момичета,

С каква вода (минерална, чешмяна, изворна) или друга течнос пиете фолиевата киселина и витамините? Аз знам, че да се приемат лекарства с минерална вода не е хубаво заради минералите в нея и отслабения ефект от тях. Дали тази вода оказва въздействие и при витамините и фолиевата?

Не съм се замисляла  newsm78 Пия ги с каквато ми падне под ръка - минерална или изворна, зависи какъв галон има на машината  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт