Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 494
  • 387
  •   1
Отговори
# 300
Да, пия сутрин на гладно фолиевата киселина, защото си мислех, че така се усвоява най-добре от организма. Ще пробвам и с някаква закуска. Благодаря!

# 301
Здравейте,мами  Simple Smile
Бременна съм вече в четвъртия месец,но от както забременях ми се гади от почти всичко,притесняваме най-вече това,че гаденето ми е свързано с думичката "месо".Винаги много съм обичала месо,не само аз,а цялото семейство.А сега  дори не искам да си помислям за месо,не искам да го готвя,или да го ям.За три месеца ядох веднъж свинско и веднъж телешко.Знам че месото е много важна част от менюто на бременната и се чудя дали витамините(Матерна) който ще започна тези дни да приемам ще са достатъчни да наваксат липсата на месце.Истината е че ми се яде месо,а просто не мога да го приемам  Confused
Месото е предимно източник на белтъци, вит. Б12, Д, А и др., и микроелементи. Може да се замени с млечни продукти, яйца (яйцата са по-пълноценни белтъци от месото), риба (за бременни не е препоръчително много риба, заради токсините в тях), грах и др. бобови, ядки.

# 302
Аз имах подобен проблем с киселината и смених сутрешното и пиене с вечерно. Много по-добре ми действа така.

# 303
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета...Скоро и аз ще съм една от вас  Joy Бременна съм в 4-ти месец и по лекарско предписание взимам Пренатал(до третия взимах само фолиева киселина). Доволна съм и засега бремеността ми протича леко. Имам едно притеснение, винаги съм искала да родя естествен път, но имам късогледство(3 диоптера). Чувала съм, че при раждане по естествен път при жени с късогледство има вероятност за отлепване на ретината. Някоя от вас дали има подобен проблем и трябва ли да се притеснявам?

# 304
  • София
Потърсете теми във форума, има доста по този въпрос.
Консултирайте се с гинеколога си. Чела съм във форума за жени с повече диоптри, които са родили нормално. Имам една такава позната.

# 305
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета...Скоро и аз ще съм една от вас  Joy Бременна съм в 4-ти месец и по лекарско предписание взимам Пренатал(до третия взимах само фолиева киселина). Доволна съм и засега бремеността ми протича леко. Имам едно притеснение, винаги съм искала да родя естествен път, но имам късогледство(3 диоптера). Чувала съм, че при раждане по естествен път при жени с късогледство има вероятност за отлепване на ретината. Някоя от вас дали има подобен проблем и трябва ли да се притеснявам?

Аз лично нямам проблем с очите, но имам приятелки две, които родиха секцио точно заради големи диоптри. Ан Мари е права, че трябва да се консултираш с гитеколога си.  Peace

# 306
  • София
Забравила съм да допълня. И консултация с офталмолог.

# 307
Момичета,

Четох, че има и видях по интернет два различни вида опаковки на Пренатал. Нещо се обърках съвсем и реших да ви попитам. Каква всъщност е разликата. Хапчетата вътре един брой ли са?  newsm78 Не се ориентирах много и затова пиша тук.

# 308
здравейте, да се запиша и аз по темата, бременна съм в 6г.с , миналата седмица бях на преглед при гинеколог, които ми обърна голямо внимание, което ме зарадва, та на въпроса, обясних му, че пия Матерна от 30 дни и дали да продължа?
Той ми отговори да продължа даже да започна и допълнителен прием на фол. киселина, попитах го, а няма ли опасност от предозиране, той ми отговори, че след като съм пушила дълги години, мога да си позволя да приемам повече витамини сега в началото на бременността , а и фол. киселина се използвала за доста неща от организма и нямало проблем от предозиране.
Да му вярвам ли или не, как мислите момичета с повече опит от мен? 

# 309
здравейте, да се запиша и аз по темата, бременна съм в 6г.с , миналата седмица бях на преглед при гинеколог, които ми обърна голямо внимание, което ме зарадва, та на въпроса, обясних му, че пия Матерна от 30 дни и дали да продължа?
Той ми отговори да продължа даже да започна и допълнителен прием на фол. киселина, попитах го, а няма ли опасност от предозиране, той ми отговори, че след като съм пушила дълги години, мога да си позволя да приемам повече витамини сега в началото на бременността , а и фол. киселина се използвала за доста неща от организма и нямало проблем от предозиране.
Според мен се довери на лекаря си ,но ако те притеснява нещо се допитай и до 2ро мнение!

# 310
мерси tanyatais Simple Smile

# 311
Момичета, благодаря за отговорите. Предстоят ми прегледи - и при моя генеколог и при очен лекар:) Притеснено ми е и затова исках да знам какво мислите и вие. Започвам да чета и да търся информация в други теми за късогледството и за естественото раждане. А някоя от вас случайно да комбинира Пренатал с други медикаменти или избягвате всичко друго? Очният ми лекар ми беше изписал Виталукс - с витамини, за подобряване на зрението, но като разбрах, че съм бременна го спрях. Прегледите ми са един след друг и ще мога да се консултирам и с двамата лекари - дано само да не ми кажат различни неща Simple Smile

# 312
Момичета,

Четох, че има и видях по интернет два различни вида опаковки на Пренатал. Нещо се обърках съвсем и реших да ви попитам. Каква всъщност е разликата. Хапчетата вътре един брой ли са?  newsm78 Не се ориентирах много и затова пиша тук.

Това са ми известните видове. В бялото шишенце са 60, а в кутийката 100 броя таблети.

# 313

Вярвай на доктора си. Напълно е прав!  Peace

# 314
Момичета, благодаря за отговорите. Предстоят ми прегледи - и при моя генеколог и при очен лекар:) Притеснено ми е и затова исках да знам какво мислите и вие. Започвам да чета и да търся информация в други теми за късогледството и за естественото раждане. А някоя от вас случайно да комбинира Пренатал с други медикаменти или избягвате всичко друго? Очният ми лекар ми беше изписал Виталукс - с витамини, за подобряване на зрението, но като разбрах, че съм бременна го спрях. Прегледите ми са един след друг и ще мога да се консултирам и с двамата лекари - дано само да не ми кажат различни неща Simple Smile

Комбинация съм правила само с Парацетамол. Колкото по-малко химия по-добре! Успех.

Общи условия

Активация на акаунт