на АЛИНА,КАТЕРИНА,АЛЕКСАНДЪР И БОЖИДАР! за мамите

Очаквам с всяко следващо пускане вече и да запее с Али 

Хубава възраст е това, нова декада, дано я сполети и едно хубаво ново начало в личен план 
Днес съм я сложила да спи още в 13 ч. /по принцип заспива към 14-14,30ч. - такъв режим сме си създали
. Направо ми разказа играта и не знае какво иска: играем си нещо, започва да хленчи и се тръшка, тичкаме с топката, в един момент нещо пак не й изнася. Опитвам се да се изясним със спокоен тон, но тя още повече заревава насреща ми и такива ми ти истории
Ей, да се изнервя така не е било от доста време
То е ясно, че му е скучно само с мене на това дете, ама мен не ме пита какво ми е само с него
Я някой да драсне по-оптимистичен пост, че развалих темата 

И имам силните подозрения, че ще сродяваме КикиНики и Зори
Някой има ли опит, да сподели как ги опазва... 
Но по Дея съдя, че настроенията не са постоянни, а по-скоро на периоди и с много търпение, отвличане на вниманието и обяснения, нещата стават по-поносими. При нас един от най-големите проблеми беше, че не ми даваше да я преобличам - ревеше много силно и истерично, почервеняваше цялата, извиваше се на дъга и беше невъзможна каквато и да е комуникация. Като четох в една тема проблемите на другите майки, все едно бяха описали Дея с обличането - явно е често срещано явление. Сега преодоляхме това настроение, но смяната на дрехите трае двойно повече от преди - първо преобличаме една кукла, като в това начинание Дея е главен участник - задължително я навличаме с някоя дреха на Дея, слагаме й памперс, правим й масажче и гимнастика и след това вече моето диване доброволно започва да се съблича и даже с кеф си подава крачетата да й обуя чорапи или панталон и т.н. Та така, всяка смяна на памперс се оказва дълга и двойна заради куклата
, но пък сме весели и усмихнати, а не ревящи и истерични.
А тортата скри шапката на мъжа ми. Уплаши се човекът, че ще му вземеш хляба.
Изобщо не ги и пазя, защото няма и да ме е яд ако се наложи да ги хвърля за тези пари
И в интерес на истината са си много сполучливи, чукнати тук-там, но мисля в нормите
За инфо същите тук в нашите магазини ги видях по 15,00 лв. чифта 
До вечерта то не беше смях, гонения, игри - чак баща й се учуди като се прибра за какво съм се жалвала с такова добричко и полушно дете 

Та този сироп пийна наполовина с натискане от моя страна. Излязохме да потичка в двора, само кихна 1 път - отдадох го на слънчицето. Иначе е весела, засега сополки няма... Обаче след хапването на обяд пак се изкашля едно хубаво