Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
За да въведете каша в диетата на вашето бебе, следвайте принципа за въвеждане на нови храни за 3-4 дни, като постепенно увеличавате количеството. Някои майки предпочитат да въведат каша като първия зеленчук, увеличавайки количеството с една лъжичка всеки ден. Следващата каша, като например елда, може да бъде въведена по същия начин за 3-4 дни, за да се наблюдава реакцията на детето. За да въведете каши с глутен, следвайте препоръчителните възрастови насоки. Например оризовата каша се въвежда около 6 месеца, елдата на 7 месеца, а пшеничната или царевичната каша по-късно, след 7-8 месеца. Наблюдавайте реакцията на детето и се консултирайте с педиатър при въвеждането на нови храни.
-
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
-
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
-
Какво е подходящото количество мляко за дете на 8 месеца?
-
Как се приготвя каша от брашно от елда?

Пък аз жълтък давам само с пръсти - тя всъщност много го обича, понякога си хапва доста (а аз не я ограничавам - след плодовото пюре колкото иска, толкова да яде). Но не предлагам всеки ден ...
Ама вече ме мързи да си играя с помпичката, и цедя кърма само 3 пъти на ден, колкото има - толкова. А покрай това зъбоникнене направо превъртам. Каша пробутвам в количества по 60-80г на веднъж, зеленчуци - още по-малко
ако е банан или круша от плодовете - може и 120г да откараме (един среден банан) ама ...... побърквам се вече. Успокояващо ми действа факта, че е от зъбки, а не е инат на общи основания .
Ама като й гледам венците, май още зъби ще имаме скоро ...
А не е слабичка - дори напротив - сега съм и сложила чорапогащник, че излизаме за повече време и си има и баджачки и коремче и дупе и да и се чуди човек от какво, като общо за деня едва ли и се събира повече твърда храна от 200-250 гр.?!?!?!
Тъъъкмо по прочетох оная тема и ахаа да се включа и то имало нова
Ами и при нас по-сериозното отбиване стана след престоя в болницата (покрай сърдечна операция) - в реанимацията беше само на шише, и после почти не сучеше, освен в просъница като я хвана. Но от известно време кърменето в просъница сутрин е свързано със захапване със зъби, при което аз спрях да предлагам ...
)