Примерна схема за захранване - 23

• 23 519
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Франческа , така е да  Mr. Green но все пак плодовите пюрета си сладнят, попарата би била и тя по - привлекателна сладка  Grinning

Жълтъка и аз го давам само със зеленчуково пюре.
А пшеничният грис в каша с какво съдържание е на глутен?

# 16
  • София
Запис и от мен!   bouquet
mamadesi2, аз давам и безглутенова безмлечна каша просо на Хип. Даже Стелфи се беше изказала много ласкаво за влиянието на просото върху акото Simple Smile
Добре, че се дискутира този пусти ред на въвеждане на глутена, и аз бях питала за това. Значи може би ще процедирам с добавяне на малки количества каша спелта към овеса (и ориза, че ние не го ядем чист - предизвиква усилено пълнене на памперса Simple Smile ).
Всъщност пшеничните каши действат ли в някаква посока - разхлабващо, затягащо?

# 17
Пшеничния грис съдържа по-малко глутен, целулоза, белтък изобщо (глутенът е белтъчна фракция) и витамини. По-лесно смилаем е, по-ниско алергенен е, но не е толкова полезен. Целулозата има значение за справяне със запека, та затова при проблеми е по-добре да са пълнозърнести кашите.

Иначе, белтъкът на пшеницата изобщо не е ценен (не се отличава с добро съдържание на незаменими аминокиселини, за разлика от овеса, елдата и просото).

newsm78 Пък аз жълтък давам само с пръсти - тя всъщност много го обича, понякога си хапва доста (а аз не я ограничавам - след плодовото пюре колкото иска, толкова да яде). Но не предлагам всеки ден ...

smile3511 Ама вече ме мързи да си играя с помпичката, и цедя кърма само 3 пъти на ден, колкото има - толкова. А покрай това зъбоникнене направо превъртам. Каша пробутвам в количества по 60-80г на веднъж, зеленчуци - още по-малко  ooooh! ако е банан или круша от плодовете - може и 120г да откараме (един среден банан) ама ...... побърквам се вече. Успокояващо ми действа факта, че е от зъбки, а не е инат на общи основания .
 Sick Ама като й гледам венците, май още зъби ще имаме скоро ...

# 18
Како се заговорихме за количества, по колко изяждат вашите дечица?
Моето на 8 м. и половина си хапва независимо от неразположенията покрай зъбите около 200-240 гр. твърда храна два пъти дневно + около 600-800 мл. мляко. За справка тежи 8,8 кг., висока е 72,5 см.
bibona, и ти ли се цедиш?

# 19
Ние сме на 8 месеца, изяждаме на обяд по 125 до 190 понякога пюре, следобед по същия начин пак 125 до 190 гр. зависи дали й е вкусно  Grinning тежим 8,450 кг., 70 см. За млякото идея си нямам, кърмим се на поискване поне по 6 пъти на ден.
Иначе зъби имаме 2 броя, но не усетих как избиха, не отказва храна заради тях Simple Smile

# 20
Срам ме е да кажа, моята едногодишна кака какво количество твърда храна яде. Embarassed Наполовина сигурно на това което сте писали... и кърма не знам колко суче, че "ми се е изтрило оразмеряването". Blush А не е слабичка - дори напротив - сега съм и сложила чорапогащник, че излизаме за повече време и си има и баджачки и коремче и дупе и да и се чуди човек от какво, като общо за деня едва ли и се събира повече твърда храна от 200-250 гр.?!?!?!

# 21
ееей, ама много писано има не мога да ви насмогна Joy Тъъъкмо по прочетох оная тема и ахаа да се включа и то имало нова
Ами Тони и Мисе, моето дете хапваше преди много, много повече отколкото сега, преди доста време хапваше по една купа пълна с плод, каша и пюре, сега само пюре и плод едваа го изяжда и то за 2 часа, зеленчуково / местното също е доста по-малко-абе като му направя нещо за ядене и го яде до др. ядене, а не ми се струва да е злояд, не отказва иначе храна-мисля че е нормално за тая възръст Wink

# 22
Ами за нас максималните количества твърда храна са под 200-250г на ден ... но понякога са 150 (в масата включвам само пюретата, защото кашите ги приготвям с кърма и реално изяжда 100-тина мл, в които има примерно 10г суха каша).

Ами да - изцеждам се, дъщеря ми е родена със сърдечна малформация и не можеше ефективно да суче, дохранвах я с изцедена кърма, и постепенно се отби (сега е само на изцедена). В момента е 8 кг и 75 см, всъщност доста сме наваксали вече с теглото (беше 6300 при 66 см и 6700 при 68 см, удвои си теглото чак на 7 месеца ... абе  ooooh!).

P.S. Иначе количеството на млякото е 700-800 мл, част от което ползвам за приготвяне на каша.

# 23
Бибона, тя е доста висока и затова й отива част от енергията, педи каза веднъж когато Виктор не беше наддал на кг, но беше дръпнал много на височина,че е нормално

# 24
Mama Desi - мога да ти напиша аз какви каши съм давала:

Безмлечна оризова на Милупа - първа каша
Пълнозърнест ориз - Лактана
Елда - Хип
Просо - Babylove (но може би няма да я намериш, продава се само във веригата DM)
Грис (оризов+царевица+тапиока) - Милупа

Това са безглутеновите каши.

Моят син го виждате на колко е, дневно изяжда 190гр.пюре + 1/2 доза каша следобед (100мл. АМ + 2-3 лъжички каша) - кашата не знам какъв грамаж се получава...И млякото му е около 700мл. Тежи 10кг., 74см.

Браво на мамите, които още се цедят, свалям ви шапка - при нас още от началото сукането беше трудно и не се получи, та се цедих до 4 месец, дохранвах и с АМ, а след това минахме само на АМ...
да са живи и здрави дечицата, пък другото...

# 25
 bibona, радвам се, че има и още една като мен ентусиастка да се цеди.
Така съм вече 6 месеца. След един престой в болница малката съвсем отказа да суче....А за наваксването на теглото...Ами всъщност моето дете от този месец е в категорията на по-тежките- качи кило между 7-мия и 8-мия месец.

# 26
 Cry Ами и при нас по-сериозното отбиване стана след престоя в болницата (покрай сърдечна операция) - в реанимацията беше само на шише, и после почти не сучеше, освен в просъница като я хвана. Но от известно време кърменето в просъница сутрин е свързано със захапване със зъби, при което аз спрях да предлагам ...

# 27
gundie, благодаря! Гледам да не се впрягам, ама понякога тези мисли ме притесняват... а и вече като не иска нещо, освен въртенето на главата, казва отчетливо НЕ и аз не  настоявам. Embarassed

Поздравления за цедящите мами...аз едва ли бих имала толкова сили за това... Embarassed

# 28
Синът ми е почти на 7.5 м. и от скоро му давам на обед зеленчуково пюре от 125 гр.+кърмене и следобед половин доза каша с вода+60 гр. плодово пюре + кърмене. Не знам дали това не е много като твърда храна на ден за възрастта му  newsm78 Остналите хранения са кърма и АМ. Тежи 9 кг. и е 72 см. висок.

В началото бе чудо - адски колики, после и педи каза да дохранвам, че бебо наддавал малко. И така взех да се цедя от 4 м. насам, и то само вечер, когато таткото се занимава с мъника, че през деня ми е невъзможно (защото се приспиваме по 100 часа и спи 30 мин. Crazy)

# 29
  • Burgas
Moята принцеса е на 7 месеца, яде 125гр месно пюре и 120гр каша за деня, другото е кърма. Тежи едва 7800 и е 65см Mr. Green да ми е жива и здрава Praynig

Общи условия

Активация на акаунт