Примерна схема за захранване - 23

• 23 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Да се включа и аз за статистиката: дъщеря ми е на 8 мес., преди месец беше 68 см и 8600. Днес я претеглих й е наддала само 50 гр. за 8-ми мес., но е мерена на различни кантари и затова не се притесних много.
Иначе за храненето: днес за пръв път изяде почти цяло бурканче зеленчуково пюре (преди това по 120-130 гр). Следобед яде по около 100 мл млечна каша (или безмлечна с АМ) + 50-60 гр плодово пюре. Понякога преди обед й давам и малко настъргана ябълка или намачкан банан. Освен твърдата храна пие 3 пъти АМ (като едва изпива 120-130 мл, само вечер 140-150 мл + едно нощно хранене с кърма около 120-130 мл) И аз все още се цедя (тя спря да суче напълно към края на 6-ти мес.), но вече само по 3 пъти на ден и за цял ден събирам колкото за едно хранене (до скоро пиеше кърма по 2 пъти на ден, но вече май ще е само 1 път) Малко ли е според вас кол-вото на млякото? За денонощие й се събира около 550 мл мляко, като в това не броя кашата.

# 46
Да се включим и ние в статистиката на 8 месеца тежим 10кг и 74см, като този месец е качил само 100гр. ( но се роди 4,880кг).
И аз съм от цедящите се майки от първия ден та до днес е на изцедена кърма, но слава богу ни стига.
А примерното ни меню е : 5:30 - 200мл кърма
                                          9:00 - каша около 200г
                                         12:30 - зеленчуково или месно пюре около 200гр
                                          16:00 - 200мл кърма
                                          18:00 - пасиран плод
                                           21:00 - 200мл кърма

# 47
Ето и нашата статистика: преди 3 седмици беше 8 300 и 74 см

към 9-10ч каша с плодове около 200гр -не винаги я изяжда
към 14-14:30 зеленчуково пюре с ориз или картофи (и месо) - около 200 гр
междувременно ръпа коричка хляб или зърнена "вафличка" или банан
към 20ч каша с малко плод за вкус - около 200 гр
имаме 7-8 кърмения на денонощие

Доста добре си хапва, но и тези грамажи не мога да определя колко са в деиствителност, защото правя на око кашите ( около 3 с.л. сухо), а зеленчуковите пюрета приготвям аз и са с различна консистенция.  Crazy Вие с тия препоръчителни порции и грамажи много ме притеснихте!
Така или иначе мислех да ви питам за мнение, понеже не слагам мляко в кашите и не давам още други млечни продукти, дали и е достатъчно кърмата дневно?! Нямам представа колко изпива и се замислих дали не е по-малко от необходимото? Дали не трябва да правя кашите с мляко?  newsm78
Не мога да определя и дали имаме заместено хранене всъщност, при положение, че хем яде добре, хем суче най-късно 1,5 часа преди и след това?!  Thinking

# 48
 Wink Ами Mисис T., замисли се какви каши преобладават (гледам че 2х200 мл са ...) - обърни внимавие дали са хидролизирани ... колко порции приблизително ти излизат от една опаковка ... колко е количеството на плода в кашите ...

Всъщност, единствените варианти с този обем да се поглъщат значителни количества калории и да не е достатъчна (евентуално, хипотетично) кърмата са следните: ако слагаш повечко мазнина в пюрето на обяд и/или ако кашите са силно хидролизирани (3 супени лъжици каша може да са 20г, може и да са 50-60 г).

# 49
ние тежим 7,500 и сме 70 см високи,на 6 месеца,кърмим се на поискване и от две седмици съм захранила,със зеленчук.
да попитам,може ли суров банан да давам или ябълка например?казаха ми че не трябва newsm78

# 50
ariell, ако оризовата каша ви е първа, въведи я за 7-10 дни, а следващите каши за 5-7 дни. Аз въведох ориза за 7 дена, сега елдата пак за толкова.

amoreto_m, аз знам, че бананът не се нуждае от топлинна обработка, а другите плодове се дават сурови след 8 м. някъде.

# 51
аз му давах малко суров банан,съвсем малко,на следващият ден му се появиха съвсем ситни пъпчици по лицето,сигурно са от това,защото не съм въвеждала нова храна Rolling Eyesказаха ми ,че бил алерген,а в същото време на хип има такова пюре- "първите банани" сега съм в чуденка дали след няколко дни да му дам от него,или да изчакам още ?

# 52
amoreto_m, на твое място бих изчакала поне до 8 месец с банана.
Аз първия месец въвеждах само зеленчуци, след това 2 плода - ябълка и круша. За банан мисля, че ви е раничко... Peace

# 53
ariell, ако оризовата каша ви е първа, въведи я за 7-10 дни, а следващите каши за 5-7 дни. Аз въведох ориза за 7 дена, сега елдата пак за толкова.

campanula, много ти благодаря за помощта!

# 54
Момичета, моля кажете ми как да приготвя каша от брашно от елда.  И има ли смисъл да давам елда, ако не съм давала до сега, а вече съм въвела глутен?

# 55
За банан в пюре не е рано, но пресен и аз бих изчакала...но това е въпрос на личен избор
Мисис Т., колко е голям детето ти?

# 56
  • Пловдив
amoreto_m аз дадох банан в края на  6 мес.
Jenivas за мен елдата е много полезна и аз на твое място бих давала. Незнам как се приготвя с брашно от елда. Аз давам каша на Хип от Елда. Не прече, че си давала глутен.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:04 от ninand

# 57
Момичета, моля кажете ми как да приготвя каша от брашно от елда.  И има ли смисъл да давам елда, ако не съм давала до сега, а вече съм въвела глутен?
Има смисъл да даваш.Елдата е много полезна.Обаче има особен вкус и някои деца не я харесват.Моето малкото я плюеше веднага.С нея претърпях пълен провал Mr. Green
Ето това може да ти е полезно за приготвянето http://www.zdravnitza.com/a/nav/store/one/one/store/878/category/6

# 58
Jenivas, спокойно може да си даваш елда за разнообразие - няма значение, че си въвела глутена. За кашата от брашно според Косето Босето е това:
Съотношението елда-вода е горе-долу 1:3. Ако е с накисване – по-малко вода.
Вари се около 8-10 мин. (брашно) или 10-15 мин. (зърна)
Оставя се под капак още 10 мин.
Смесва се с кърма, плод/плодово пюре или чиста, според етапа на захранване и предпочитанията на детенцето.
Необходимо време за накисване:
- 7 часа минимум, за да се неутрализира голяма част от фитиновата киселина
- 12 часа е напълно достатъчно време
- 24 часа е най-добре, ако има възможност

# 59
ninand, Galina*, campanula, благодаря ви  Hug Не съм давала досега каша от елда, защото тук няма готова такава, но днес в един магазин открих брашно и ще го пробвам, да видим дали бебка ще я одобри.

Общи условия

Активация на акаунт