Примерна схема за захранване - 23

• 23 800
  • 737
  •   1
Отговори
# 600

А извара кога мога да предложа? Пише 8-10 месеца и мисля след 1-2 зеленчука да предложа  newsm78 С цел после да слагам в нея плодово пюре и да хапва дечко...

Пробвала ли си купена извара с плодово пюре?  Wink
По-добре въведи сиренето и след това към 10-ти месец евентуално киселото мляко.
Преди бях писала за домашният йогурт- изцедено кисело мляко с плод.

# 601
  • София
Какъв хляб давате (тези, които вече дават) на дечурлигата? Аз самата понякога се погнусявам от явни следи как се е въргалял хлябът незнайно къде

Купувам само опакован (от магазина), просто друг не съм срещала тук.
За начало знам, че се дава бял и такъв давах. Като стана на годинка, педиатърката каза, че може пълнозърнест, но не го хареса, и сега сме още на бял. Но пак ще опитам с пълнозърнест... то колко ли е пълнозърнест, понякога си мисля, че са просто оцветени "другите" хлябове... изключвам специализираните магазини, какъвто тук не съм намерила...

# 602
  • София
 Купуваме пълнозърнест, типов или Добруджа на фирмите УниПек и Златна Добруджа - за втората имам лични препоръки, че са без оцветители и консерванти.
 Да ви питам от къде купувате тази Савина с розов етикет?

# 603
Amanita, само че тази пауза важи- ако решиш да я спазваш -само за първите две меса, за другите не се казва за никаква пауза дори. Wink

# 604
  • София
Здравейте!
Някой може ли да ме ориентитра колко са 50 гр. месо. Четох че след годинка детенце трябва да приема по 50-80 гр. месо на ядене, по около 5 пъти дневно. До сега знаех, че 15 гр. са едно кубче лед и оттам следва, че 60 гр. са кубче с размери 8x3x1,5  Simple Smile
Портокал- без ципичката ли давате?
Благодаря предварително!
Мерси на Ел за инфото за Златна Добруджа- ще видя дали предлагат от него в "нашия" магазин. Иначе ние взимаме на Симид.

# 605
Четох че след годинка детенце трябва да приема по 50-80 гр. месо на ядене, по около 5 пъти дневно.

Shocked Това в някоя българска/руска книжка ли го прочете или?ясно че 5 пъти седмично, за количеството питам ...

# 606
Всъщност, и аз не знам по колко месо трябва да се дава на ден, нали наскоро Стелфи разнищи въпроса и се оказа, че е въпрос на вкус и предпочитание на детето (това беше май съвет и от Хедра, и от Бу) Thinking разбира се, не става въпрос за конски дози месо, но...

Франческа - споменаваш цедено мляко, сетих се да питам, дали е подходящо да се дава купешко цедено мляко (в момента купувам едно гръцко, с 13% мазнини) или е по-добре да се изцеди в дом. условия кофичка мляко?

# 607
  • София
A-a, ама после цитирах от таблиците в българските книги точни грамажи - и в двете пише по 60 грама. Пише поне 4-5 пъти месо, като единия от тях е риба Peace

# 608
  • София
И аз благодаря за инфото! Чудя се дали пък да не му взимам от една близка фурна, където правят много хубави различни хлебчета и имат голям оборот. Поне знам, че не са транспортирани в мръсни касетки...
За чая последно - освен от шипка може и липа, така ли? Simple Smile

# 609
Stef, ами то проблема е по- скоро в качеството на млякото, ако си намериш качествено мляко и то не е цедено-си го цеди,ако това цеденото е по-хубаво-дваш него.
За количеството месо, аз давам с големина на кибритена кутийка- по собствена преценка.

# 610
  • София
bibona , четох го от Косе Босе. Приех инфото като ориентировъчно, защото периода "след годинка" е доста дълъг и би трябвало към края му да се достигне 80 гр. и ако детенце пожелае.Ще се върна да прочета Стелфи какво е намерила. Аз засега около 50 ще й слагам. И явно ще си действам по моята схема с грамажа...

Друго се върнах да питам- от кога (ще) давате четвърто ядене, различно от мляко- т.е. вечеря?
Аз все още давам така:1-попара(ядки)със сирене и масло; 2-зеленчуково/месно ядене; 3- каша/кисел/ядки с плод; 4-преди заспиване- мляко (АМ ).

# 611
Стеф, знам че си в Смолян/сори че те издъних/
потърси продуктите на смилянската мандра с марка Милкана, на 100% достоверно инфо, че всичко им е от 100% мляко и то родопско мляко  Wink
За съжаление те си зареждат в местните селца и градчета, поради факта че са малка мандричка и нямат капацитета да снабдяват из страната.
Даже ако отидеш на място ще ти покажат всичко как го правят и ще се убедиш с очите си.

Аз имам въпрос за елдата, детето ми я консумира поне 3-4пъти седмично и ме тревожи люспичките да не вредят на стомахчето му, иначе нямаме видни проблеми, но все пак ми минава през акъла тази мисъл, вие как мислите.

# 612
Oki4, точно това последно преди лягане млякото, мисля до 2 години да го давам, но ще видим човека какво мисли...мен по-скоро ме възлнува кога ще отпадне сутрешното млекце?? А за храненията-аз давам сутрин каша с плод, наобед зеленчук/ месо, вечер нещо със сирене и маслко...изместиха  се така,че вечер хапва Виктор заедно с нас-т.е между 19-20 часа

# 613
Та така, мойто дете яде сутрин каша или т. нар. нетрадиционна попара с масло и сирене от зърна/елда, просо, овес,царевица/.
Обяда е месно-зеленчуково пюре, кога редувам през ден, кога не и аз вече незнам
и надвечер давам я суров плод, я купешко пюре.
Та мисълта ми е не са ли му малко само тия плодове вечер  newsm78
май трябва да слагам мъничко инстантна каша към тях.
Иначе пие по ен-пъти на денонощие млекце от прекрасната краварка маман Нели  Laughing

Нели, аз точно вечер наблягам на кашата, за да го засити повече, а плод и добавям, колкото да я овкуси (наблягам повече на плодовете сутрин).
А за елдата - не знам, аз имам още малко инстантна каша и като я свърша, ще започвам да му готвя зрънца, така че ще са ми полезни отговорите на този въпрос.

# 614
  • Силистра
anelia_zlatanova, за Милкана искам да те питам, те ли са тези които зареждат веригата Плюс?

Общи условия

Активация на акаунт