Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 439
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте и от мен,
отдавна не съм писала тук,
но пък ви следя.

влизам специално, за да пожелая на всички именници и празнуващи днес да са здрави и щастливи,
на всички дечица с имена на цветя - да разцъфват всеки ден и да бъдат здравички за радост на всички!

При нас нещата са добре, горе долу.
Зари последните 3 дни е с доста висока Т,
едвам се храни , плаче много, от някакъв зъбобол, но май са няколко наведнъж, подута,червена уста, държи се за устата, бузите, мисля да се консултирам и с зъболекар, казват някой път се налага цепване на венеца.. Доста го боляха зъбите при изникване, но този път доста повече се мъчи и с тази темперетатура...много ме притеснява всеки път.

Иначе се радваме и ние на хубавото време, което днес разбира се не е ,
излизаме, разхождаме се,
миналите почивни дни изкарахме 5 часа в зоологическата, където бяхме и без количка, как издържа на тези маратони детенцето не знам.

Миналата седмица имахме една неприятна преживелица , Зари се задави с ябълка. Много страшно беше, бърках му в гърлото, обръщах го надолу с главата, тръсках го ...абе един ужас беше, накрая изплю парчето ябълка,
след което му се напукаха много капиляри около очите, челото, като посиняло му стои и дори  и до днес още не му е минало.
Аз много де уплаших,разревах се от безсилие, той също се стресна, както и да е,
бъдете внимателни и вие,

и такаааа

тия дни ще кача някоя снимка да го видите,
пораснал е:) онзи ден  нешо ми се пречкаше и му казах да иде на масата да си пие чая (там му го бях оставил)
и след малко като се обръщам - той се качил върху нея, седнал си и си пие сока....много изпълнителен и  послушен, какво да ви кажа:))))

Поздрави на всички и доскоро!

# 166
  • София
Здравеите, честито на всички празнуващи.

И ние да се включим към боледуващите ясленчета - само че нито имаме "бабин дом", нито "държавана ясла" и положението е страшно. Нали пуснах Марти за един ден на ясла и на втория беше с хрема. За моя най-голяма радост, не стигнахме до бронхит и т.н. Но яко промивам с физиологичен р-р  по много и по често, ако знаете какво излиза, ум не ми побира къде седят тези сополи ooooh! Ако сополите станат жълто-зелени слагам и тобрадекс или максидекс и задължително противоалергичен сироп. При нас това се оказа явно успешната комбинация.

Диди е много сръчна Hug

Ивелинка, бързо оздравяване Heart Eyes

Аз от една седмица съм без Марти (то и цяла седмица бяхме на среща цялата фирма) и чак за Великден ще ми го докарат. Колко много ми липсва вече.

# 167
  • София
Веси, моля обясни защо напоследък масово изписват противоалергичен сироп при всяко боледуване на децата?
Аз лично не виждам логиката...

# 168
Здравейте!

Нещо много е пусто тук,явно вси4ки се радваме на хубавото време и ходим по разходки Hug

Мале много неприятно с тази ябълка Hug Аз много се страхувам от тези задавяния дано на никой не се слу4ва  и Зари бързо да оздравява Hug

Веси и Марти бързо да се оправя Hug То и ние като вас нямаме ни бабин дом,ни ясла,в детската сме приети но 4ак от януари другата година само на 5 дни в месеца но и това е нещо.

На Хриси и Зара също много  Hug и на вси4ки останали де4ица  Hug

Ние сме здрави,Алекса явно е имала нужда да я отбия за да запо4не да се храни-сега яде постоянно,дори мисля 4е понапълня,много е весела,засмяна,пълна с енергия.И ве4ер ве4е не се буди да търси Цици,спинка си сладко но сутрин само докато отвори о4и4ки и иска да хапва.В 4етвъртък сме на имунизация и педи сигурно сте иска да си я прегледа дали е ве4е напълно здрава и дали има нужда още от диета или не!

Ами това е от мен,приятен ден на вси4ки ви Hug

# 169
  • Miami
Мале, направо настръхнах като четох за задавянето на Зари   Confused
Много страшно е било и мен също много ме е страх от задавяне. Гледах по едно предаване, че не трябва да се тупа по гърба, ами този който ще помага да си хване двете ръце отпред малко под гърдите на задавения и да се натисне рязко. Това разбира се го прилагаха на голям човек. Не знам при дете дали ще действа. Но просто си представям как си се уплашила  Hug Дано ви минат по-бързо и неволите със зъбите.

Поздрави на всички празнували тези дни   bouquet

# 170
Здравейте момичета,
честит празник на патерица на всички празнували! Много здраве и весели дни!
И ние бяхме от празнуващите - аз рожден ден (скатах се и минах без почерпка - ще ме извините), Вени - имен ден и се организирахме цяла банда за уикенда в Странджа. Много готино беше, но на нашата явно много й дойдоха емоциите и вечер при заспиването такова реване рева - не съм виждала нещо подобно. Ама рев истеричен и нищо не помага - нито гушкане, нито носене, светване, ставане, пеене ... Направо ми се взе ума 45 мин. И снощи пак - половин час. Днес вече по-биваше. Ама пак малко порева. Може ли да я държи още или просто е нов период на порасването, който така ще тече с рев и сополи?

МаЛе направо ми прималя като четох поста ти. И ти като те преценям си доста пекана, не ми се мисли какво си преживяла-чак спукани капиляри аз никога не съм виждала. Добре, че всичко е свършило добре.

Веси, а като няма баби и ясла кой го гледа Марти като те няма - баща му ли?

Ивелинка, хубаво е, че всичко се е наредило при вас.

Зара и Диди са страхотни. Галче, това твоето дете наистина ме разбива.

аз отдавна не бях се появявала и си мислех, че кой знае колко сте изписали, ама явно всички са заети и не съм пропуснала много.

На Вени й падна нокътчето на средния пръст. Някой знае ли след колко време израства? Нищо не се показва вече една седмица и взех да се чудя  Thinking Освен това едното краче долу на стъпалцето редовно си го държи свито в пръстите. Иначе като го отпусне нищо му няма, но според вас нормално ли е така да го свива или да я водя на някакъв специалист (ортопед може би)? Иначе много се забавляваме - голямо говорене пада и всичко разбира бонбончето. Слагам една снимка да си покажа и аз гарджето. В църквата в с. Българи

# 171
  • Miami
Привет пак от мен  Grinning

Аз тъкмо чета едно списание и попадам на статия за спешната помощ при децата. Там за задавянето пише, че не трябва да се тупа по гърба, защото предмета може да се заклещи. Най-добре било да се опита маневрата на Хеймлих( това, което се опитах да обясня по-горе) - Обхванете с едната си ръка юмрука на другата. Сложете двете ръце с палците навътре над пъпа на детето и точно под диафрагмата му, и бързо и рязко го вдигнете нагоре. Ако нещо е заседнало в дихателните пътища, трябва да изскочи като тапа.

radosttz, много сладка малка госпожица  Hug За стъпалото мисля, че е по-добре да я заведеш на лекар, за да си по-спокойна  Peace

# 172
Здравейте на всички мами и малки калпазани!  bouquet
Много ме е срам  Embarassed като се замисля,отколко време не съм писала,но имахме проблем с компютъра,а и междувременно при всеки удобен случай сме на вън и по-рядко сядам на него!
Да ви се похваля,че Нели вече ходи на мнооооггггооо дълги разходки без да изявява желание да я гушкаме!
От миналата седмица тя кара този сега върлуващия стомашно-чревен вирус и да ви кажа,че е ужасен.Едно жестоко разтройство,на което нищо не помага чак от вчера имаме подобрение,повръщане....ужас!Сега даже я е страх като дойде време за хранене и се мръщи и отказва да яде.Поне не сме имали Т и си беше весела.
И една хубава новина:Не помна дали съм ви казвала,че в детската градина при нас няма ясла и взимат децата чак като навършат 3 години.Миналата седмица обаче аз реших да отида и да разговарям лично с директорката дали има някаква възможност да я вземат още от тази есен и за моя голяма радост получихме разрешение  newsm44!Така,че до есента трябва да сме махнали памперса и да сме самостоятелни с храненето.
Толкова за сега да не ставам досадна Wink
Пожелавам ви един приятен,слънчев следобяд и целувки на всички мъници (болничките бързо да оздравяват)!

# 173
Здравейте, скъпи мами  Hug

Не съм влизала във форума от мноооого време и си признавам, че не съм ви чела, но сега прегледах последната темичка отгоре-отгоре и видях прекрасни порастнали дечица и страхотни новини за нови бебчета! Да са живи и здрави всички дечица! На бременните пожелавам леко бременеене до края и прекрасни бебоци!   bouquet Мартина как само се радва на бебета (тук в квартала имаме едничко и тя само при него седи), всички се чудят защо не й направим набързо някое братче или сестриче, но за сега нямаме такива планове  Flutter

Да разкажа колкото се може по-накратко за Марти Simple Smile Вече започва да говори все повече. Изреченията й са от по 2-3 думи максимум, но определено през последните 2 месеца има голям напредък. Да не говорим, че вече всичко разбира, но се прави понякога на луда и това много ме ядосва  Crazy Станала е още по-дива, въпреки че до скоро си мислех, че няма на къде повече. Веднъж си разби устата и я водихме в Пирогов да я шият, след 2 седмици си извади лакътя и ходихме пак там да я наместват... абе, лоши работи. Вече не смея да я оставя сама в креватчето, защото веднъж я намерих качила се отгоре на раклата и си гледа през прозореца, а крачетата й висят  ooooh! Направо сърцето ми слезе в петите. Та по този повод сега в стаята освен всичко, имаме и разгъваема кошарка, в която си играе през деня и спи. Поне знаем, че като се роди един ден второ, ще имаме място и за него  Joy

Иначе всичко иска да прави сама - храни се сама, облича се сама, сама си реди конструкторите, не ми дава да я държа като излезем на разходка. Само се е научила, че на улицата има коли и тогава трябва да хване мама за ръка. И много се ядосва като тръгна аз да й помагам. Да не ви разправям какво е ако бързам за някъде  Crazy Има дни, в които ме прави луда. Понякога много се тръшка, друг път е най-доброто дете на света...

С гърнето почти нямаме напредък. Казва пиш и аки, но след като е свършила работата, което пак си е нещо. Ще чакам да стане лято, да се затопли повече и тогава ще се учим да махаме памперса. Най-късно на морето се надявам да постигнем краен успех, но да видим  Grinning

За яслата - реших, че няма да я пускам. Ще си я гледам докато стане на 3. И без това моята фирма преустанови дейност и ще трябва да си търся нова работа. Ще се възползвам, за да си гледам слънчицето Simple Smile

И последно, пускам една снимка да ни видите. Снимаха ни за календара на Памперс и това е от фотосесията. Естествено - с разбитата уста Simple Smile

Много целувки на всички и обещавам по-честичко да се включвам  Hug

# 174
Здравейте и от нас!
За противоалергичния сироп - явно е някаква мания, защото и личната, и УНГ в Исул ни казва да го пием поне "няколко ммесеца"...давам го 2 седмици и толкова.Защо - ами те вече във всяка хрема виждат алергичен произход, с оглед на безобразните условия за живот в столицата - мръсотия, множество хора...
аз исках да питам има ли някоя мама да е сложила Превенар и ли поне обмисляте ли поставенето й?
че ми писна от болести наистина, както ми беше здрав одетето до 1 г. и 3 месеца - отттогава дали е имало общо 10-20 дена да е бил здрав, все сополи, покашляния и т.н.
и аз изпадам в шок при мисълта за задавянето...

Дамян за разлика от Марти ме държи за ръка навън, но не само  - и вкъщи не се отделя, хванал го е ясленски ясиндром и постоянно ме търси, не ме пуска до тоалетна да вляза, нещо страшно е ви казвам...други страдат ли от подобно нещо?

# 175
kreia, ние сложихме Синфлорикс януари месец. Доколкото знам има още една реимунизация, но тя е по-нататък. Педито ни я препоръча. Тя е същата като Превенара, само че има още 3 допълнителни щама, срещу които действа.

# 176
  • София
Kreia, мания не, ами вече и част от фармацевтичната психоза заподозирам аз. Макар че принципно съм против подобни подозрения.

И при нас за щяло и нещяло - Ериус сироп. А аз лично съм го пила, когато бях много зле с алергия, и верно чуден е Ериуса, но спреш ли го и на другия ден пак тръгваше целия филм с пълна сила.... И сега хич не разбирам защо трябва и с него да я тъпча, освен другите лекарства. Направо се ядосвам...

# 177
  • София
   Здравейте,
 Танитка  Simple Smile Мартина е голяма сладурана,много е чаровна дори и с леко разбита устна,а относно белите,всички които ги изброяваш ги правим,като напоследък като види отворен прозореца и иска да хвърляWink разни работи навън Crazy  незнам за вас но всяка втора дума е " НЕ" защото кадето и да пипне чупи и троши,абе малки палавници!
  Хайде Чао Ви,не ми дава повече да седя тук  Crazy

П.п.  А случката със Зари е наистина много стряскаща,спомням си за случая с батерията дето щеше да глътне Викс...и така ОЧИте  на 6 и това си е!!

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 21:40 от petiu6a

# 178
  • София
Здравейте,

Танитка, Марти голяма сладурана Heart Eyes. А това за прозореца - направо настръхвам, голям страх ми е. Марти голям афинитет има към прозорците и терасите.

Ами дава се противоалергичен сироп, защото се подозират алергии. При нас го изписват, защото след пневмонията белия дроб на Марти бил хиперактивен и за това правил хрипове. При колкото лекари го водих, всичките ми изписваха противоалергично. Ама и на мен нещо малко модно ми се струва Confused Разбира се, изключвам факта, че работя в компания, която ги произвежда Wink

Крея и Марти е така. Това е от яслата явно. Ако отидем някъде - затоворено място с играчки Grinning и не ми дава да го събличам ужас е. Но след 10 мин му минава и няма хващане. Пък и по отмина този синдром май. Иначе навън си е привилегия да го водиш за ръка.

# 179
Male  съчувствия ,и ние  сме го  правили  точно  този  номер  с  ябълка,  ходихме  и  до  спешното  даже  от уплахата  ми че ще  има  последици ,споменах  тук  за  случката,след това  рендосвах  плодовете и  чак  в  детската октомври  прояде  отново  цели  парченца...Да минава  бързо  шока  от  цялата  случка!  Hug  От  отдавна  се  каня  да  ходя  на  такъв  курс  за  бърза  помощ при  малки  деца  ,но  все  пусто  няма  кой  да  гледа  Зара,а  и  сега  не  съм  настроена  някак  си  на  тази  вълна  ,че  търся  ново  жилище- ще се  местим  най- накрая ...
П.п. Радост  мисли  ли  ли  се  да не  би  да  е  от  по  малък  номер  обувки  това свиване на  пръстчетата  на  Вени?  Намен  на  такова  ми  прилича , споделих  вече  в  ФБ-ка ,че  и  при  нас  е голяма  тема сега ,точно  сме  с междинен  номер, а  именно  23,5  и  23  са  малки  а 24  са  големи ...,на  градина  ходи  с  по - големи  съответно  да  не  я  стискат  и  затягам  по  силно ,което  също  не  е  добре ,но  това  докато  намеря  междинен номер....   

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 23:17 от MAYA.

Общи условия

Активация на акаунт