Български деца отнети във Франция

• 16 905
  • 215
  •   1
Отговори
# 75
  • O.A.E./ Пазарджик
Точно в Щатите осиновяването е "бизнес" за доста семейства. Осиновяват заради помощите. Дори не им се налага да работят. Има доста случаи на насилие върху децата. Едва ли е по-различно и във Франция.

Не съм много запозната с осиновяванията, но не ми се струва много вероятно,на хора които нямат доходи и се нуждаят от помощи да се дават деца за осиновяване. Предполагам, има някакви критерии за доход, когато искаш да осиновяваш. Едва ли раздават ей така децата на всеки. Пък и изобщо за какви помощи за деца говориш в САЩ, защото изобщо ако има някакви те са доста ограничени.
За приемните родители не е задължително да работят двамата.
това са изискванията http://www.ocfs.state.ny.us/main/fostercare/requirements.asp

# 76
Точно в Щатите осиновяването е "бизнес" за доста семейства. Осиновяват заради помощите. Дори не им се налага да работят. Има доста случаи на насилие върху децата. Едва ли е по-различно и във Франция.

Не съм много запозната с осиновяванията, но не ми се струва много вероятно,на хора които нямат доходи и се нуждаят от помощи да се дават деца за осиновяване. Предполагам, има някакви критерии за доход, когато искаш да осиновяваш. Едва ли раздават ей така децата на всеки. Пък и изобщо за какви помощи за деца говориш в САЩ, защото изобщо ако има някакви те са доста ограничени.
За приемните родители не е задължително да работят двамата.
това са изискванията http://www.ocfs.state.ny.us/main/fostercare/requirements.asp

Това са изискванията в щата Ню Йорк само, тук сме федерация от 50 щата. Да не говорим, че е абсурдно да има изискване да работят и двамата. Това са деца с големи нужди, не можеш да ги фичнеш на гледачката и да идеш да работиш.

Всичко, което си ми струпала в предишния си пост, не показва, че приемните семейства гледат деца за бизнес, което е оригиналното ти твърдение, срещу което аз реагирах. 700  - 800 долара не са помощи и никак не са пари тук, ако трябва да гледаш дете. Това, че децата в системата не са добре, не означава задължително, че системата ги поврежда. Това са деца на родители с проблеми, ествествено, че са увредени. Идва дете с майка наркоманка на 24, която го е хранила солети и кока кола първите 10 години от живота му и го е биела през ден, седи 10 години във фостър кеър. Кой ще каже откъде идват проблемите на детето?!

Случайни линкове от нета няма да коментирам. Системата не е перфектна, за това си права. Но не е бизнес.

Личи си, че се водиш повече от емоции, отколкото от някакви познания, защото излагаш информацията си непрецизно. За мен това е безумно неприемливо, когато говорим за деца.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 23:08 от Hear Again

# 77
То повечето народ в тази тема се води от емоции и го кара по верев, защото факти няма.
Еди-коя-си я уволнили за некадърност, и тя влиза да кълне социалните служби ангро, пък и да ги заплашва с гнева Господен; друга - на базата на недомлъвките (ни) намразила цялата френска нация, барабар с колониите...абе, цирк.

Дечицата са отнети през 2007 година; за празни приказки и блого-схватки време няма.

# 78
  • O.A.E./ Пазарджик
Много си стриктна за изказванията на другите, но май не си "четеш" твоите. Ти въобще не си прочела материала от линковете, които дадох.
Да, тези  са от нет за да си обоснова мнението, но не са случайни. Има ли значение , че са само за Ню Йорк.
Другите материали са ми на хартия и не ми се сканират в момента и не намирам смисъл. НИКОГА не съм обобщавала за всички и цялата система. Исках да покажа, че има и друга страна.
Ти също нямаш право да ги нападаш поради същата тая причина- не ги познаваш. Не си видяла нито един документ, не си говорила с никой от тия служби.
Не си била потърпевш.
Няма ли в щатите семейства, които разчитат само на социални помощи? Кой твърди, че ги гледат добре с тия 700 долара?
Самите американци говорят за тия проблеми, не можеш да ме убедиш в обратното. Само Опра да гледа човек и му стига. Или и тя изнася невярна информация?
 Покажи ми ти примери и доказателства , че си запозната с липсата на подобна практика. Или аз трябва да вярвам на думите ти , само, защото си стъпила в Щатите.
Ако сега отворя една тема за арабите и африканците, които се издържат на гърба на социалните системи на "белите" държави ще видиш колко народ ще наскочи да дава примери. Бизнес е за Някои. Не съм казала, че е системна практика.

ПС. не всички деца във фостер кеър са на по 10 години. Отнемат се и съвсем малки деца.

# 79
Добре де, ама каква е релевантността на американските приемни семейства спрямо френските социални служби?
Искаш да питаш защо всъщност в Хамерика бият черните ли....

# 80
Добре де, ама каква е релевантността на американските приемни семейства спрямо френските социални служби?

И аз това се чудя, какво общо има този случай с приемните семейства.
И как така виждаш ли в САЩ, ако си погледнеш лошо детето идват социалните служби, но ако си приемен родител и го насилваш, не идват. Злоупотреби със сигурност има, но едва ли са масова практика. Но няма смисъл да се отклоняваме от главната тема.
П.С. А най-малко бих разчитала пък на Опра за обективна информация.

# 81
  • O.A.E./ Пазарджик
Алиса, примера ми няма връзка с Франция конкретно. Дадох го просто като пример, че е възможно да има подобна практика и там. Но се наложи да се обяснявам, заради нападка срещу мен. Извиних се за дългият пост.
Не мога да си спестя емоциите, съжалявам. Повечето от предишните ми постове бяха въпроси, за да ми се изясни ситуацията.  Peace

eagle, точно пък за Опра не си права, ама да не спамим повече.

# 82

Това е връзката:

Франция, САЩ, Финландия, Норвегия - все едно. Все са лоши, все е бизнес. Това е като да си говориш за геофизичните качества на луната с някой, който мисли, че тя е парче сирене.

# 83
То повечето народ в тази тема се води от емоции и го кара по верев, защото факти няма.
Еди-коя-си я уволнили за некадърност, и тя влиза да кълне социалните служби ангро, пък и да ги заплашва с гнева Господен; друга - на базата на недомлъвките (ни) намразила цялата френска нация, барабар с колониите...абе, цирк.

Дечицата са отнети през 2007 година; за празни приказки и блого-схватки време няма.

Ти какви точно факти искаш? В предишната тема по случая майката е описала дума по дума цялата хронология на събитията със всички факти. Колкото до "уволнена за некадърност", своята кадърност съм я доказвала с две висши образования и доста години трудов стаж, та точно ти не си тази, която да я определя. Споменах точно по каква причина бях уволнена, и тя не е некадърност, а нежелание да сътруднича за едно престъпление и да се подписвам на откровенни лъжи.
Кълне ли?  Laughing Та те са си прокълнати деюре и дефакто. От мои клетви нямат никаква нужда.
Когато ти лично поработиш в тази система, ела пак да си поговорим! А до тогава от глупави форумски брътвежи няма смисъл. Цирка го правите точно тези които като кон с капаци не желаете да виждате факти.

# 84
  • O.A.E./ Пазарджик

Това е връзката:

Франция, САЩ, Финландия, Норвегия - все едно. Все са лоши, все е бизнес. Това е като да си говориш за геофизичните качества на луната с някой, който мисли, че тя е парче сирене.

Абе, ти четеш ли въобще какво пиша или се заяждаш за спорта просто newsm78

# 85
  • O.A.E./ Пазарджик

Ти какви точно факти искаш? В предишната тема по случая майката е описала дума по дума цялата хронология на събитията със всички факти. Колкото до "уволнена за некадърност", своята кадърност съм я доказвала с две висши образования и доста години трудов стаж, та точно ти не си тази, която да я определя. Споменах точно по каква причина бях уволнена, и тя не е некадърност, а нежелание да сътруднича за едно престъпление и да се подписвам на откровенни лъжи.
Кълне ли?  Laughing Та те са си прокълнати деюре и дефакто. От мои клетви нямат никаква нужда.
Когато ти лично поработиш в тази система, ела пак да си поговорим! А до тогава от глупави форумски брътвежи няма смисъл. Цирка го правите точно тези които като кон с капаци не желаете да виждате факти.
Чела ли си “Memoirs of a Baby Stealer: Lessons I’ve Learned as a Foster Mother” на Mary Callahan ? Много подробно е описала твоето становище.

# 86
Здравейте момичета включвам се по темата защото имам малко понятие относно тези неща.Миналата година по време на благотворителния ВИП Брадър при Ники Кънчев бяха две жени ,едната от които познавам.Тези жени разказаха за две деца -българчета които са отнети от родителите им в Холандия,децата бяха настанени в приемно семейство.Отнемането стана по донос от човек близък на семейството.В последствие голямото дете -момиченце бе върнато при родителите ,но момченцето Вим остана.Тогава си писах с майка им Румяна по скайп ,жената беше разплакана ,обясняваше как иска да намери от България детски психолози и да заминат да говорят с Вим ,защото докато е бил в приемното семейство той забравил родителите си.Борбата за детето беше тежка и дълга , но успяха да си го върнат и то съвсем скоро. Явно в другите държави само по сигнал дори и неверен ,децата веднага се отнемат ..не е както тук да чакат до последно  и да стане всичко  лошо, понякога и фатален край както се видя отново.За съжаление исках да сложа линкове към статиите за тези две деца ,но не успях...може да го направите вие ,само напишете в Гугъл - Българчето Вим и ще прочетете доста неща. Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 14:08 от Ani_Ani

# 87
В предишната тема по случая майката е описала дума по дума цялата хронология на събитията със всички факти.

Друг път.
И мъжът й изтри уличаващите подробности от писмото й в друг сайт.
Но това как да е. Не е наша работа.
Не виждам само с какво им помага тази тема, на Пена двете висши или на Гина лекцията за моралните ценности.
Може да им помогне (може би?) само дипломатическа намеса, на този късен етап.

# 88
  • O.A.E./ Пазарджик
Помага така, както помага целият тоя форум  Simple Smile Помага на тези, които си отварят очите и ушите, а и сърцата за истината.
Не вярвам, че не са били с нагласата, че няма да получат само професионален съвет, а и емоционални изказвания и "критики".

# 89
  • ENGLAND
Ani_Ani и за тях имаше тема в чужбинския, и там бяха разпънати на кръст от някои съфорумки.Мисля, че и темата дори я заключиха.
Някои се опитват да ни убедят колко са добри и безгрешни на запад, а България е само бунище за хора.
И в другата тема писах, тук само ще повторя. Какво толкова лошо са направили тези родители та им отнемат децата? Наркомани ли са, без доходи ли са, държат си децата гладни, малтретират ли ги? Та дори и тези с леки ментални проблеми имат деца и си ги гледат, какво остава за някаква лека депресия. То по този случай поне на половината майки трябва да им се отнемат децата.
А с някои потребителки  просто не може да се води диалог. Само дано Даниела да не се е подвела по техните писания, защото на мен ми се струва, че направи поредната грешка да се раздели със съпруга си. В момента за нея е по-важно да върне децата си, а чак след това да решава дали може да живее заедно със съпруга си и да прави всичките заключение дето ги написа в другата тема.

Общи условия

Активация на акаунт