Български деца отнети във Франция

• 16 866
  • 215
  •   1
Отговори
# 180
CaveWoman не е баш така. Специално във Франция имаш наистина много права, ама трябва да знаеш какви са. Тоест, понеже хич не се изказах като свят, отивайки някъде трябва да знаеш какво търсиш, защото никой няма да те информира за каквото и да било. Мъжът ми 7 години беше живял във Франция и на 8-мата откри покрай мен, че в продължение на 5 години е имал право на безплатна медицинска застраховка  Mr. Green Никой не му беше казал. Не му повярвах и отидох в службата уж да се информирам - ми и на мен не казаха, а имах право. Като накрая попитах, ми отговорих "ма вие сега и това ли искате" и ме изгледаха на кръв  Mr. Green Така че информацията трябва да си я потърсиш, а ако не знаеш езика или пък не знаеш да четеш, не е лесно.

От друга страна, има квартали, пълни с такива освободени сомалийци и други подобни, направо гета. Ако живееш там и те ступва редовно мъжът ти, искам да видя със сомалийско възпитание (тоест, считаш редовния тупаник за нещо нормално) и в сомалийски квартал (щото там дават социални жилища), как и къде ще се оплачеш, знаейки, че все пак трябва да се върнеш вкъщи, където ще те посрещнат мъжът ти и добрите съседи... Момичетата са със забрадки, свалят ги преди да влязат в училище, ама задължително ги свалят, преди да влязат в квартала, че иначе лошо. Наистина са ти романтични идеите  Mr. Green

Но цялото това е оф топик де, няма общо със ситуацията на Танушеви.

# 181
Цитат
на обяснение за абсолютната нелогичност на нечия реакция в момент на заплаха

Нелогичните реакции са присъщи на хората. Опитите им за обяснение от презумцията за логичност и последователност- често са неуспешни, защото тръгват от грешната точка.

Цитат
полският работник .... Може и да си остане експерт единствено в реденето на тухли, но със сигурност ще знае и общоприетите правила за безопасност, както и къде да потърси помощ, ако работодателят му си позволи своеволия

Митът за, хайде да кажем, полския работник дето здраво се внедрява в новото общество и започва да действа по правилата му, си е просто мит. Да оставим поляците на мира, макар че статистиката сочи, че те са причили най-много катастрофи по пътищата тук през последните години (друг път, правила за безопасност!).
Познавам много българи, които живеят на мъгливия остров от доста години, без да знаят езика дори и без да са част от това общество: живеят си в комуни, у тях тече Планета, най-фрапиращите примери и на лекар не смеят да отиде, защото не знаят 3 думи на кръст.
Както и да е. Образът на полския тухладжия не съди работодателя си, в това мога да те уверя; да кажем от лични и професионални наблюдения.

# 182
Е този се оплете в собствените си лъжи, във всеки пост различно, то затова е и станала такава мешаница та от  1 година станаха 3, на края и децата ще вземат да станат 5.
Нямам време да ви ги събера всичките постове да видите, съвсем вече не знае от къде тръгна и къде свърши. Отгоре на всичкото разказите на жена му и неговите се разминават по съществени въпроси и факти. Прочетете и другата тема. Веднага щом имам време ще ви покажа как се е заплел като пиле в калчища.

# 183
Е този се оплете в собствените си лъжи, във всеки пост различно, то затова е и станала такава мешаница та от  1 година станаха 3, на края и децата ще вземат да станат 5.....
Хайде, пак се почна. Tired Повечето потребители са чели другата тема, не е нужно да бълваш змии и лами и да се опитваш да убеждаваш другите в твоята теория!

# 184
Повечето потребители, за разлика от bzepic и още една-две, не си направиха труда да прочетат нищо извън писанията на Танушев - нито закони, нито практики, нито доклади от НПО-та, нищо. Пуст мързел... друго си е по инерция да плюеш по системата.

# 185
CaveWoman не е баш така. Специално във Франция имаш наистина много права, ама трябва да знаеш какви са. Тоест, понеже хич не се изказах като свят, отивайки някъде трябва да знаеш какво търсиш, защото никой няма да те информира за каквото и да било. Мъжът ми 7 години беше живял във Франция и на 8-мата откри покрай мен, че в продължение на 5 години е имал право на безплатна медицинска застраховка  Mr. Green Никой не му беше казал. Не му повярвах и отидох в службата уж да се информирам - ми и на мен не казаха, а имах право. Като накрая попитах, ми отговорих "ма вие сега и това ли искате" и ме изгледаха на кръв  Mr. Green Така че информацията трябва да си я потърсиш, а ако не знаеш езика или пък не знаеш да четеш, не е лесно.

Извинявам се за офф топика ,но ми стана интересно ...би ли разяснила на една жена,която е от 10 години във Франция каква е тази безплатна застраховка ??Стана ми много интересно....съпругът ми е французин ,но и той не знае за нея....по- точно знае за една която се дава на безработните и по скоро на еремистите -RMI,което е огромна разлика с поста който си пуснала ....мисля ,че не трябва да се подвеждат хората ,та затова би ли ми обяснила ,може пък наистина да си права .... Peace

# 186
А и ,Шамс би ли ми  обяснила къде трябва да потърся информацията ?
Нещо определено има невярно в твоят пост ,но хайде ще изчакам да ми отговориш и тогава ще видим.... Peace

# 187

Извинявам се за офф топика ,но ми стана интересно ...би ли разяснила на една жена,която е от 10 години във Франция каква е тази безплатна застраховка ??Стана ми много интересно....съпругът ми е французин ,но и той не знае за нея....по- точно знае за една която се дава на безработните и по скоро на еремистите -RMI,което е огромна разлика с поста който си пуснала ....мисля ,че не трябва да се подвеждат хората ,та затова би ли ми обяснила ,може пък наистина да си права .... Peace

И на студентите без доход и над определена възраст, ако се не лъжа 27 години  Mr. Green Не помня вече, аз при всички положения бях над годините, бях студентка и доходи нямах. Съпругът ми също е бил в същата ситуация. Мисля, че за едно и също нещо говорим, на еремистите мисля, че го дават също. А сетих се как се казваше - CMU. Ти за това ли ми говореше?

# 188
Не Шамс, не аз за това говоря ,а ти  Peace.Мисля ,че подвеждаш хората с това как във Франция имало безплатни осигуровки ... Peace ooooh! Whistling
Има ,но са за  определени безработни ,така че мисля ,че е хубаво да уточняваш ,а не да говориш глобално . Peace
Хубаво е да търсиш информация знаейки език ,но хич не е хубаво да подвеждаш хората или пък да говориш как други незнаели да я търсят ,ама нейсе ... Peace

# 189
Не Шамс, не аз за това говоря ,а ти  Peace.Мисля ,че подвеждаш хората с това как във Франция имало безплатни осигуровки ... Peace ooooh! Whistling
Има ,но са за  определени безработни ,така че мисля ,че е хубаво да уточняваш ,а не да говориш глобално . Peace
Хубаво е да търсиш информация знаейки език ,но хич не е хубаво да подвеждаш хората или пък да говориш как други незнаели да я търсят ,ама нейсе ... Peace

Къде аджеба видя, че подвеждам когото и да било? Говорим за социални дейности, в поста си описвам нещо, което аз съм преживяла и информация, която мъжът ми в продъмжение на години не е получил. Използвах го като аналогия във връзка със сомалийката, която слиза от самолета и става експерт по човешки права  Mr. Green Исках чрез тази случка да покажа, че може да си грамотен, да знаеш език, съвсем легално да пребиваваш в страната и въпреки това, в продължение на години, да не знаеш на каква помощ имаш право от държавата. А камо ли ако пребиваваш примерно нелегално, не знаеш език или не знаеш да четеш или пък си затворен вкъщи и куп други възможни трудни ситуации... Затова дадох пример със социална мярка като CMU, не съм казала, че във Франция има златни павета  Mr. Green
А как съм говорила за хора, които не знаят да търсят информация - да разбирам ли, че яхна белия кон, с цел да защитиш честта на мъжа ми  hahaha Joy Моля, ако решиш да ми отговаряш, да ми прочетеш поста открай докрай, а не само някоя дума оттук оттам...

# 190
Айде, почна се, човеко за това се отчая от нас. Дърпаме си се и хич го забравихме, видя, че няма петиция да му спретнем, няма да ходим до София на протест, и си отиде. Тъй като гледам вече можем да си прибираме клавиатурките и да си гледаме другите темички.
Забравих да се включа в спама, и тук никой не те светва нищо, сам си търсиш информацията. Даже у наше село аз често знам повече от служителката в общината. И е вярно, че в гетото има жени, които не знаят езика и не могат да четат, имахме една съседка от онези със забрадките, която винаги си виси в къщи и само ако мъжът и я изведе ходи на разходка, тази сигурно не знае какви са и правата.

# 191
Айде, почна се, човеко за това се отчая от нас. Дърпаме си се и хич го забравихме, видя, че няма петиция да му спретнем, няма да ходим до София на протест, и си отиде.
Аз се чудя на друго и то е как може, човешки същества да са лишени от всякакви чувства. Но не и това не ме учудва, по-скоро ме отвращава как на чудждото нещастие и нечовешката болка може някои индивиди да злорадстват.

# 192

Къде аджеба видя, че подвеждам когото и да било? Говорим за социални дейности, в поста си описвам нещо, което аз съм преживяла и информация, която мъжът ми в продъмжение на години не е получил. Използвах го като аналогия във връзка със сомалийката, която слиза от самолета и става експерт по човешки права  Mr. Green Исках чрез тази случка да покажа, че може да си грамотен, да знаеш език, съвсем легално да пребиваваш в страната и въпреки това, в продължение на години, да не знаеш на каква помощ имаш право от държавата. А камо ли ако пребиваваш примерно нелегално, не знаеш език или не знаеш да четеш или пък си затворен вкъщи и куп други възможни трудни ситуации... Затова дадох пример със социална мярка като CMU, не съм казала, че във Франция има златни павета  Mr. Green
А как съм говорила за хора, които не знаят да търсят информация - да разбирам ли, че яхна белия кон, с цел да защитиш честта на мъжа ми  hahaha Joy Моля, ако решиш да ми отговаряш, да ми прочетеш поста открай докрай, а не само някоя дума оттук оттам...
Знаеш ли ,няма да падна на твоето ниво и да се заяждам.Ако си умна ще разбереш дали съм яхнала метлата заради мъжът ти  Whistling
А последното мнение  Xylometazolin е много вярно  за съжаление  Peace

# 193
Бе чувства имам, ама към децата, не към насилника. А вие си поплачете за него, и кърпички ще ви изпратя, пуснете по няколко крокодилски, щом няма да му съдействате да мъчи отново душичките, ревете си колкото искате.

# 194
Бе чувства имам, ама към децата, не към насилника. А вие си поплачете за него, и кърпички ще ви изпратя, пуснете по няколко крокодилски, щом няма да му съдействате да мъчи отново душичките, ревете си колкото искате.
Моля? #Crazy Жена, ти различаваш ли реалност от болна фантазия? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт