Какво трябва за да извадя паспорт на бебето?

• 10 636
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте майчета,
опитах се да намеря някъде по форума, но така и не открих подобна тема. Планираме пролетта да посетим Гърция, но от туристическата агенция ни казах, че ще трябва да извадим паспорт на бебка. Някой дали е вадил паспорт и какви докумнти са ми нужни? По принцип не сме сключвали брак и се чудех дали няма нещо по-различно и дали може единия родител да се заеме с това. Ще съм ви много благодарна за всяка една информация. Бебка е на 6 месеца и нямам търпение да я заведа на първото и моренце Simple Smile

# 1
Ами това, zа което се сещам е:
1) акта zа раждане на детето
2) акт zа граждански брак (но пишеш, че вие нямате такъв, така че предполагам дкумента от нотариус, че е припоzнато детето)
3) двмата родители лично там, всеки с личните си документи, както и детето с вас, при подаването на декларацията
4) паспортни снимки (мисля, че бяха 2, но не съм сигурна) на детето.

Мисля, че това беше. Ние вадихме паспорт на малката, когато беше на 2 месеца и това помня  Peace

# 2
Информация по темата ще ми бъде много полезна,че и на нас ни предстои вадене на паспорт за малката. Peace

# 3
На нас ни искаха -
адресна регистрация на детето.
акта за раждане,две снимки и двамата родители плюс детето,заедно подават документа.После може и само единия да ги вземе.

# 4
  • Русе
Ще следя темата,и аз ще пътувам с бебка на лято с Easyjet  до Испания,трябва ли да вадим паспорт на бебка която ще е на 8 месеца?

# 5
Ще следя темата,и аз ще пътувам с бебка на лято с Easyjet  до Испания,трябва ли да вадим паспорт на бебка която ще е на 8 месеца?

Независимо от възрастта паспорта е задължителен!
Адресната регистрация-също..

Вземете си заявленията за изготвяне на документите от паспортна служба, попълнете ги,  но не ги подписвайте предварително-подписите се полагат в присъствие на длъжностното лице-т.е. при подаването.

За новите паспорти с биометрични данни, ще се приемат към края на месеца.

# 6
  • София
 Joy Joy бебета с паспорти с биометрични данни - звучи ми хипермодерно.
Извинете за спама, но сова е написала всичко нужно - нямам какво да добавя освен: даже и да пътувате до Варна например със самолет ви трябва паспорт на бебока, дали е измислица на някоя служителка или не - на нас ни го искаха, актът за раждане не вършел работа.  Thinking

# 7
И аз му извадих на 2 месеца, за да се приберем в България - снимки, адресната регистрация, двамата родители с личните карти, във вашия случай и документа за припознаване на детето. Възрастта, както е казала МТВ, няма значение. Важи после 5г, моят син се разкарва из Европа със снимката си на 2 месеца  Joy

# 8
Здравейте, моята дъщеря е на 3 години и май ще я водя в Гърция, ходих да питам какви документи са нужни и се снабдих с някои, аз също нямам брак с баща й. Та нужни са - удостоверение за постоянен адрес на детето, но по адреса на майката /понеже аз се водя с постоянен адрес, различен от този на който живеем сега/; 2 актуални снимки на детето; копие от акта за раждане; 7 лв. такса; заявление от паспотраното бюро Това е и да сте в пълен компект при подаването.

забравих да кажа - 7 лв. е за обикновена поръчка и паспорта става за около месец, та ако искаш да минеш по-тънко подавай навреме, а иначе за биометрични данни нищо не ми казаха, но аз не съм и питала  newsm78

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 19:01 от AnMary

# 9
Не е вярно че се изисква документ за припознаване на детето. От акта за раждане се подразбира че е припознато. Става точно както го е написала adi_v4. Нищо друго не е необходимо.

# 10
В новините на Нова от централната емисия, обясниха доста по-подробно за процедурата Wink
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2705/

Та стана ясно, че снимки не е необходимо да се носят-правят се на място от служител Peace
Цените, MIVEL са увеличени Wink но не много...сега цитирам по памет-10лв за първо вадене на паспорт, задграничен за възрастен-40лв, лична карта-18лв, шофьорската книжка-не помня Blush

# 11
Мерси много за информацията. Другата седмица ще се организираме всички заедно да подадем заявлението за паспорт за бебка Simple Smile Коагато това стане, ще ви пиша отново.

# 12
Документ за припознаване не се носи, такъв за постоянен адрес също не са искали - първото, както са писали и по-горе, се подразбира от акта за раждане, а молбата за паспорт се подава в района, където е регистрацията на детето пак при издаването на ЕГН и акта.
Нужни са само актът за раждане (не знам дали не трябваше и копие, което да им оставиш?), двамата родители с лични карти, снимки и формуляр. Поне така беше преди малко повече от половин година.

Моята дъщеря също си пътува - и ще пътува - с шестмесечна снимка доста време Grinning

# 13
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Ще следя темата,и на нас ни предстои пътуване извън граница.
Оставам с впечатлението,че във всеки град е различно-някъде искат адресна регистрация,документ за припознаване,другаде не.Трябва да се провери на място.Бюрокрация....

# 14
Може само единия родител да подаде документите за издаване на поспорт, но трябва да има нотариално заверено пълномощно, където да е упоменато изрично, че пълномощното е за издаване на паспорт на детето.
И наистина е нужен само акта за раждане, не е необходин друг документ, че детето е припознато от бащата. Аз питах лично в паспортна служба и оттам ми казаха, че точно акта за раждане удостоверява това.

Общи условия

Активация на акаунт