АПРИЛче чакаме с нетърпение и пазаруваме с умиление - 18

• 31 785
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Вяра,изключително много се радвам да те видя Hug
надявам се ,че всичко с теб ще е ОК,не се притеснявай ,щом стиганхме дотук - няма страшно Hug
Радвам се ,че бебката расте голяма ,поне за това няма да се тревожиш и до края на този месец да родиш - имаш си отгледано почти бебе Laughing Аз много се кефя на по-големи бебчовци Laughing
Ивета ,дано да издържиш още малко поне.
И все пак ,като ти падне тапата ....след колко време би започнало раждането ,ако всичко е нормално newsm78

# 166
  • София
Хай мацки !
Аз приключих с ходенето в офиса  - похвал, похвал  Grinning. Вече само дистанционно. Още чувствам тежест и тъпа болка в корема или по-скоро под него като се заседя дълго и стана след това. Самоназначих си  Embarassed но шпа и мегнерич и ги пия като ме заболи мног  т.е .1-2 пъти дневно.
Ивеета - браво на детето ! Браво и за макар и частичната победа за жилището - поне ще поемеш глътка въздух около раждането и ще имаш време да реагираш адекватно. Стискам палци таткото да не ви тормози. Praynig
Вяра - добре дошла отново!  Hug Радвам се, че вече си комуникативна.  Grinning
Гледам обсъждате изследванията - и на мен са ми правени в първи триместър. По-точно на 17,09,09 т.е срокът им изтича на 17,03,10. Странна работа Токуда да не си вържат гащите, при условие, че те дори картонче с кръна група от друга лаборатория не признават  Rolling Eyes. Или аз да бъркам изследванитята - при мен са в графа Вирусология и серология  - HBsAg (това следва да е австралийският антиген), Anti HCV (това май е за установяване на антитила с/у хепатит С ) и HIV1/2 това е СПИН със сигурност и на сифилис си пише - сифилис. И през първата бременност тогава са ми ги изследвали - така казва мазният тефтер  Grinning.
Даниспорт - и аз мноооооого драпех за нормално раждане, ама след консултация с 3-ма д-ри се разубедих. Реших да бъда разумна и отговорна  - и към себе си , и към бебето, и към всичките ми останали близки.  Peace Дано се възстановя бръзо каото първия път - пожелавам го и на себе си и на всички вас !  Hug
Бях решила да чистим с мама другата седмица, ама нещо се разубеждавам с помощта и на мъжа ми. Ще викнем фирма - не излиза безбожно скъпо, а пък аз ще се отдам на пререждане на гардероби и пране. Мама пък ще глади.   Grinning не съм редила сака за болницата т.е. моето ще е куфар, щото хем повече багаж събира, хем пък е на тръкала отдолу и ще мога лесно да го придвижвам. Предишния път ме настаниха в една стая, след като родих бях в друга (реанимация за 24 часа) и после в 3-та. Май само след раждането ми го бяха преместили от първата стая в реанимацията, иначе аз го развлачвах насам -натам. Grinning Щях и още да пиша, ама първо ще ви отгеча, второ забравих и трето - мнооого ми се спи.  Лека нощ от мен  Grinning

# 167
Здравейте момичета!

Вяра, добре дошла отново мила!!! Липсваше ми  Hug Радвам се,че беба е добре и си седи в корема. Тя е наистина готова като гледам колко е пораснала Grinning. Нико се роди в 37 седмица с тегло 3370гр, съвсем готов, така че няма страшно. Сигурна съм,че ще изчака още няколко седмици. Браво за покупките!!!

Биби, айде и ти се кротни малко, стига с таз работа  Wink. Почивай сега малко,че не остана време. А за секциото - слушай ти докторите какво ти казват. Ако има по-малък риск да се роди със секцио - естествено,че ще избереш това  Hug

Ивеета, браво на твоето момченце!!! А за жилището - не е много 6 месеца, но поне е някакъв старт, за да се ориентираш. Изглежда,че си много силна жена  Hug

Данче, на мен тапата ми падна на два пъти. Прилича на розова слуз с кървави нишки в нея. След това започнах да получавам малко по малко разкритие и една седмица по-късно родих. Според мен тапата си е "предшественик" на скорошно раждане  Peace

При нас се очертава прекрасен слънчев уикенд от 25 градуса през деня и мисля да му се наслаждавам  Grinning

Хайде лека нощ на всички и галки по коремите Hug

# 168
  • София
 Hug ВЯРА  Hug ДОБРЕ СИ СИ ДОШЛА   bouquet

# 169
Привет тумбачета Hug,
Не пиша от отдавна, но покрай това преместване обикновено не  ми остава време дори да ви изчета. По цял ден сме в новия апартамент да пренасяме и каквото може да почистваме... а аз каквато тромава съм станала, имам чувството че напредвам със скоростта на охлюв Tired. Добре че миналата събота дойде майка ми да помогне при самото пренасяне, защото аз не мога нищо да вдигна Sad. Ремонтите там почти приключиха. Майсторите казаха че им трябват още 2-3 дена да завършат спалнята и двете детски, всичко друго е направено.
Поръчахме обзавеждане и за стаята на бебка, но ще пристигне към средата на април. Дано бебка не изпревари, че напоследък я усещам прекалено долу, а и си признавам че много се претоварвам последните седмици Rolling Eyes. Всичко останало с бебка е добре, с изключение на това, че е застанала с крачетата надолу, а не с главичката Confused. Доктора каза че има време до 37 седмица да се обърне, но мен доста ме притеснява. Ако някоя от вас знае някакви ефикасни упражнения за обръщане на бебчо, моля да сподели.

Милли Ванилли - успокой се мила Hug. Всички имаме такива моменти. С тия хормони които ни друсат... понякога се замислям как ни траят мажете ни, ама в крайна сметка и те имат принос за това че сме бременни hahaha. Че си ударила три цигари, не е много хубаво и то точно сега когато се развиват белите дробчета на бебока, но не вярвам да даде някакви утражения. Важното е да не повтаряш Naughty. Не се ядосвай. Старай се да запазиш самообладание, защото дори и да не запалиш цигара, нервността ти пак вреди на малкото Tired.
Не си се появявала от два дена. Надявам се всичко с теб да е наред и да сте се сдобрили вече с мъжлето ти Heart Eyes. Гушки от мен и пиши когато можеш Hug.

Ивеета - радвам се за Ники Hug. Възхищавам се и на смелостта ти. За съжаление много жени в БГ са подложени на домашен тормоз, но малко като теб имат смелостта да се изправят срещу това и да се борят за правата си. Поздравявам те и ти желая успех. От личен и горчив опит знам че няма да ти е лесно сама с децата, но по-трудната крачка ти вече си я направила. Сега се наслаждавай на децата ти и техните успехи, а всичко останало ще си дойде с времето. Аз се разведох когато дъщеричката ми беше на една годинка. От този момент нататък не ми беше много лесно и минах през какво ли не, но поне имах спокойствие, а не ежедневните кавги и скандали които ми убиваха желанието за всичко. Сега се радвам на едно страхотно и щастливо семейство, съпругът ми обожава дъщеричката ми и се грижи за нея и я възпитава като негово собствено дете. Пожелавам ти всичко това и на теб. Не се предаваи! Хората казват че когато стигнеш до дъното, единствена посока е нагоре Peace.

Верче - радвам се че се появи отново. Липсваше ни. Дано всичко е наред с теб. Целувки.

Хайде стига толкова от мен, че пак много дълго стана. Ама знам ли пак кога ще намеря време да ви пиша.

Приятен уикенд на всички.  bouquet

# 170
Bерче добре си ни дошла отново, ама какъв корем изкара само а Simple Smile ама трябва да остискаш още малко де...И според мен вече в тая тема ще имаме нови бебчета, като гледам февруарките откога са почнали да раждат, чак ми се струва че сме героини ние че стискаме толкоз  bowuu
Днес пак се развали  времето апък исках толкова много да си направя една разходчица с мъжо :'( завиждам на winnie the pooh с тия 25 градуса в САЩ  Party да вземеш да се поразтъпчеш и заради нас  скъпа (за мен спасението остава радиото filtermusic.net с екзотичните ритми и многото спомени из обиколките ми по света) Mr. Green
За изследванията и на мен ми ги направиха октомври мисля, ама сега нали смених гинеколога че сигурно пак ще ми ги пусне..
И така аз ви целувам и продължавам с тананикането и търсенето на подходящ декор за детската стая Mr. Green

# 171
Вяраааааа   Hug Party добре дошла ! Много се радвам 4е си пак сред нас . Аиде стискай краката още две седмици до 9-тия месец .

megan@  мила майка ми я взе хавлийката от бейби мола ,но мисля 4е беше към 35лв.  newsm78 .Голяма е и е мека и е по дебела от обикновенните  Simple Smile Ама подобни има и в Пигис хаус.

Аз забелязвам 4е корема тези дни ми е паднал надолу  newsm78 .А на беб4е ве4е му е тясно в боксюнерата  hahaha иска си тристайния апартамент  Peace

# 172
Добро утро! Днес мъжа ми стана към 7:30 сутринта и започна да гнезди  Laughing Mr. Green Laughing много се радвам, че е толкова работен без да го ръчкам, а е на инжекции заради дисковата херния, горкия  Cry
Ивееета, много ти се радвам на силния дух Hug така и трябва да бъде! 6 месеца не са много, но поне са отсрочка. Дано имаш добър бракоразводен адвокат, който да отстоява интересите ти до дупка. А това, че хваля моя мъж иде да покаже, че всичко най-хубаво става от втория път Mr. Green
Вяра, добре си дошла отново! Още малко остана Wink
Това за картончето с кръвната група е много странно - и аз имам такова от първото раждане и няма как да се е променила оттогава, но моя гинеколог каза, че може и с него да мина, въпреки че в болницата щели пак да ми направят за всеки случай Crazy
Отивам да домакинствам помалко  clean newsm79 wash hang За основно чистене и миене на прозорци и ние ще викнем фирма най-вероятно, или като се постопли, или докато съм в болницата. Мисля, че си заслужава за този един път...

# 173
Mama.radi,
Тук можеш да намериш полезна информация за оптималното разположение на бебето: http://spinningbabies.com/

И в предните теми имаше информация по темата, ако ти се рови, можеш да погледнеш какво сме коментирали там.
Ето няколко лесни неща, които можеш да правиш:
- инверсия за 20-30 минути на ден (стоиш в поза, в която коремът ти „виси” в „обратна” посока – към гърдите.) Повече информация за инверсията: http://www.estestveno.com/node/42#T2
Ако в началото не ти понася и не можеш да издържиш толкова време с главата на долу, можеш да правиш няколко по-кратки упражнения, например 3-4 пъти по 10-15 мин.

- избягваш да стоиш облегната назад или легнала по гръб. Когато седиш се стараеш  коремът ти винаги да „виси” между краката, почиваш си легнала на лява страна, така че пъпът ти сочи надолу.

- една от мамите сподели друга интересна техника, препоръчана й от лекар – лазене всеки ден. Така едновременно се възползваш от силата на движението и гравитацията.

- терапия „студено-топло” – нещо студено слагаш в горната част на корема /където е главата на бебето/, а нещо топло ниско долу. Така можеш да го провокираш да „избяга” от студа.

- светлинна терапия – заставаш на колене и лакти, а бащата, например, движи включен фенер в посока от гърдите към таза.

Успех! С постоянство съм сигурна, че ще помогнеш на бебето да заеме оптималното предлежание.

Хубави почивни дни на всички!

# 174
Excellent, много ти благодаря, мила, аз имам подобна, която бях купувала за Йони, но не помня откъде, тя е от два пласта хавлия, която е по-финна, освен това е по-голяма като размер, страхотна е, все още я ползвам, макар че вече има и няколко халатчета, тази е супер качество, затова искам и за бебчо такава, 35 лв не е толкова много за инвестиция в хавлийка, все пак не е дрешка, която ще умалее бързо  Hug

Иве, при развода, след като ти получаваш попечителство, а явно в твоя случай ще е така, да получиш право да ползваш жилището до навършване на 18 години на децата  newsm78 така знам от една позната адвокатка, която ми казваше, че е издействала жената с едно дете да ползва жилището до навършване на пълнолетие на детето, което даже не е било на мъжа и, а на неговите родители, но се води семейно жилище, защото са живели там преди развода  Peace Така че търси много добър адвокат, не му се давай  Hug А и какви са тези закони, с дете и бебе да трябва да се местиш  ooooh!
Прегръщам те силно и вярвам, че най-хубавото за теб предстои  Praynig Hug

......... на беб4е ве4е му е тясно в боксониерата  hahaha иска си тристайния апартамент  Peace

Joy Joy даааааа, разсмя ме много  Laughing

# 175
  • София
Добър ден, майчета!

Вяра, добре си ни дошла! Стискам палци всичко да е наред докрай.

Мама Ради, изпращам ти един линк с упражнения и техники, които помагат бебчо да заеме оптималната за раждане позиция. Първите три техники трябва да свършат работа - ребозо, инверсия  и повдигане на корема. Желая ти успех и всичко да мине леко и безпроблемно.

http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirt … 20and%20exercises

# 176
  • София
Видях, че междувременно и kaat се е включила с подробна информаци за упражненията  Grinning
kaatnewsm10 - както винаги даваш точна и подробна информация. Надявам се, че с бебчо сте добре и всичко при вас е нормално.
Сетих се и още нещо за мама Ради - опитай се като лягаш да е повече на лявата страна.

# 177
дани спорт ,ако не се лъжа в твоя пост 4етох 4е си си правила лифтинг на гърдите след раждането  newsm78  и аз съм много навита . Може ли да ми разкажеш как се 4увстваше след това ,възтановителния период колко е , колко струва горе долу , и има ли ефект найстина  newsm78 Peace
Мойте гърди попринцип са си големи4ки,ама сега от бременността станаха огромни  ooooh! и тежааат  ooooh! мисля да кърмя и после си представям как ще си ги загащвам  ooooh! Sick и ми става лошо .А бяха секси  Mr. Green Blush и затова съм много навита.
Да ви споделя гони ме неистов глад за сладкоо... .... #Crazy  chef
Много спите днес бе мами.  SlyАйде ставайте  Rolling Eyes 
Аз отивам   bath1  bath newsm37  grinning012 ей..... много ми е весело днеска  newsm19  Hands Clap smile3538 moresmile

# 178
здравейте,моми4ета Simple Smile
ВЯРАА,добре си дошла !радвам се 4е си добре,вси4ко ще е наред!не се притеснявай!
Ивеета,много силна прегръдка от мен! ти си силна жена и ще се справиш!мисли за малкото съкровище ,което те о4аква! И голямото детенце си е с теб,какво по-хубаво от това! ...не мога да го разбера този мъж що за 4овек е !!!!????  #2gunfire
веси меси,знам колко е гадно да ти пулсира от болка пръста,много боли ! дано ти мине по-бързи4ко!но мн хубаво си направила,4е предварително си отишла до джи пито,4е през уикенда е по-сложно с тези доктори....
Winnie the pooh ,супер топли4ко е при вас Simple Smile  Hug  наслаждавайте се навън !
и тук тези дни е страхотно времето!4увства се 4е пролетта наближава !  Hug
днес мъжа ми по4ива и може би следобед ще си направим една малка разходица 3-мата  Hug
лек и приятен ден на вси4ки тумба4ета!

# 179
froh, добре сме, благодаря Simple Smile Как се развиват нещата при вас? Имаш ли вече някаква яснота за раждането, успя ли да коментираш с лекаря си.
Аз все още не съм избрала при кого ще раждам, а времето тече толкова бързо... Преди няколко дни се срещнах с лекарката, на която възлагах големи надежди, но малко се разочаровах. Ще се срещна с още двама и да видим...Това е единственото, което ме притеснява, слава богу, всичко останало е наред. Подготвяме се за срещата с бебчо Simple Smile

Надявам се, че си оставила колегите да се развиват самостоятелно и вече си почиваш Simple Smile   

Общи условия

Активация на акаунт