Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 496
  • 409
  •   1
Отговори
Срамни и жалки ли са протестните действия на българските майки за забавените детски надбавки? Аз смятам, че са такива! Искам да попитам защо ние българките, като жени и майки, не излязохме да протестираме при поредния случай на жестоко насилие над деца в семействата им #Cussing out? Защо не протестирахме при поредното заливане с киселина на поредната българка #Cussing out? Нима най - значимото събитие за 2009 - 2010г. е забавянето с 1 ДЕН на детските надбавки???? Що за хора сме ние: мълчим потресени когато разберем, че деца са убити или жестоко пребити от собствените си родители; мълчим, когато ограничават свободата ни /защото заливането с киселина е точно това, начин да те накарат да се подчиняваш или наказание за неподчинение и изразяване на свободна воля/?! Възмутена съм от факта, че българските майки се организират да покажат недоволството си от забавени с 1 ден 30-ина лв., а не изпитват никаква нужда да изразят недоволството от къде къде по потресаващи събития. Гърците се вдигнаха на стачка заради 1 българка, а ние си мълчим! Заслужаваме ли като жени заливането с киселина на българки да добива вече епидемиологични размери? Заслужаваме ли като нация ръста над насилието над деца в собствените им семейства да е близо 100% спрямо 2008год. Аз съм готова да изляза на стачка пред парламента по тези причини, защото зная че не съм застрахована аз да бъда следващата залята с киселина или детето ми да бъде обект на насилие, и тогава ще ми се вижда безумно притеснението ми дали ще ми забавят детските надбавки с 1 скапан ден!! Жалка и срамна е според мен гражданската ни позиция като жени и майки!! #2gunfire

# 1
  • София
В една статия недолюбваният от мен Карбовски, изказва мнението, че българинът е бунтовен колкото зеленчук.
Споделям мнението му.

# 2
 newsm78скачах и подскачах на три стачки..резултат никакъв.Замазаха ни очите и....

# 3
  • Ямбол
Не знам за кой протест става дума, но онзи ден, когато видях в новините смешната подписка и изказванията на една майка, то и мен ме досрамя. Тя си била записала детето на много места и детските не можели да й покрият таксите. Тя иска с помощите да ползва екстри.
Изобщо толкова криво разбират същността на тези помощи някои майки, че чак ходят да се излагат.
сто пъти им казах, не ме слагайте в кюпа, като пишете петицията, защото са писали "Ние българските майки ...". Да си пишат друго долуподписаните или разглезените или заблудените, но не и всички майки.
Много съм възмутена и ми личи сигурно, но това е направо циганско да ходиш да се караш, че помощите ти не ти стигат да си запишеш детето в частен клуб. Утре ще ревнат, че не им стигат за цигарите.
Отврат!

# 4
Аре сега да си преподредиш постинга и да направиш увод, изложение и заключение.
В момента е на принципа един гаща плява да го яде на вашето магаре.
Какво точно искаш да кажеш и към кого да го насочиш? newsm78

# 5
newsm78скачах и подскачах на три стачки..резултат никакъв.Замазаха ни очите и....

Ха!Скачала на три стачки...Вие какво очаквате бе хора,само защото сте благоволили да скочите три пъти нещата да се оправят?!Наистина сте смешни...Аз не спирам да подскачам,и резултати има...Но повече ще са ако подскачаме всички,за всичко!!!

# 6
За какво е темата?

# 7

Ха!Скачала на три стачки...Вие какво очаквате бе хора,само защото сте благоволили да скочите три пъти нещата да се оправят?!Наистина сте смешни...Аз не спирам да подскачам,и резултати има...Но повече ще са ако подскачаме всички,за всичко!!!
....и къде подскачате Joy Joy Joy Joy Joy
и всички скачахме и смениха правителствата,и промениха закона за трансплантации с един ред....ако със скачане става,Вие сигурно сте победителка в спорта hahaha hahaha

# 8
Че БГ майки са готови да стачкуват за забавянето на детските с един ден , а за друго не .
Според мен сме готови да стачкуваме за всичко ама само на приказки.
Тъй като явно протест не е имало усещам противоречие.

# 9
Че БГ майки са готови да стачкуват за забавянето на детските с един ден , а за друго не .
Според мен сме готови да стачкуваме за всичко ама само на приказки.
Тъй като явно протест не е имало усещам противоречие.

Този месец ще ги забавят с един ден, следващия - със седмица, в края на годината - с месеци  Wink
Авторката на темата може и да е гъзарка и 30 лв. да не са цифра за нея, обаче имаше една майка от Сандански, която през декември обясняваше по телевизията откога не е яла и че и детето й няма какво да яде докато не им преведат тези левчета. За някои майки тези пари са важни.

# 10
Доколкото разбрах досега са давали помощите на 15-то число и затова много от майките не са наясно, че забавянето е от един ден. За тях това си е 16-дневно забавяне.
И наистина е срамно и жалко липсата на някакви 35 лева да е трагедия, за която и да е българска майка.

# 11
argun, ама не е баш за това темата.  Confused Темата е за това, че с лека ръка подписваме петиции и ходим на митинги, когато става дума за собственото ни благо, но когато едно чуждо дете умира от ръката на баща си, си седим на топло вкъщи и си пием ракията. Образно казано. Аз съм съгласна с авторката, но конкретно в този случай не виждам как общонационален протест ще изтрие от лицето на земята всички изроди, разхождащи се по нея. Трябва може би сериозно преразглеждане на законодателството ни, но пък конкретни педложения аз почти нямам. Но ако някой има, както в една друга тема, с радост ще се присъединя!

П.П. Стига с тези детски! Темата наистина НЕ е за това!

# 12
Е, тогава наистина не разбирам за какво е темата.
Как може авторката да противопоставя проблемите на майките със "заливането с киселина на българки"? Какво се очаква - някой да каже, че едното не е проблем ли?

# 13
П.П. Стига с тези детски! Темата наистина НЕ е за това!
Че тя така се казва темата, как ще не е затова?

# 14
Е, тогава наистина не разбирам за какво е темата.
Как може авторката да противопоставя проблемите на майките със "заливането с киселина на българки"? Какво се очаква - някой да каже, че едното не е проблем ли?
Точно. Затова и аз така реагирах.

Общи условия

Активация на акаунт