Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 572
  • 409
  •   1
Отговори
# 15
Не мисля, че това иска да каже, но може би трябва да спра да пиша от нейно име. Според мен авторката иска обществото да е също толкова активно, когато става въпрос за проблеми, болезнени за цялото общество, както когато става въпрос за проблеми, засягащи предимно нас самите - в случая забавянето на детските.

Жаве, бас хващам, че не е точно за това.  Wink
ОК, спирам да пиша от името на авторката. Ако иска, сама да поясни.

П.П. Това някакъв форумски синдром ли е? Споменаването на даден проблем не означава автоматично отричане на останалите проблеми. Защо все така интерпретирате темите? Ще се разровя и ще дам конкретни примери.
А, да, темата за избиването на делфини...

# 16
dina78 ти самата излезе ли да протестираш срещу всички тези проблеми, които споменаваш ?
Питаш що за хора сме ние, ами за другите не знам, аз съм обикновен човек, със своите проблеми, и съчувствам на другите, но не съм излизала да протестирам /даже и за детските/. Сигурно съм бунтовна колкото зеленчук, Луда Мара е права, много хора са така, но не вярвам че нещо ще се промени ако изляза на протест  Confused

# 17
 Rolling Eyes Аз до някъде я подкрепям, и я разбирам - защо сега не се огранизира протест пред соц. служби в червен бряг и да се изисква на всяка цена от служителките, които преди седмици са оставили 2те наръгани деца с баща им, въпреки сигнала от дядото да понесат отговорност и да бъдат свалени от длъжност?

обаче имаше една майка от Сандански, която през декември обясняваше по телевизията откога не е яла и че и детето й няма какво да яде докато не им преведат тези левчета.

Защо нямаше протест в Сандански срещу изнасилвача, ей така, за да видят социалните и общинарите, че на майките им пука? Защото явно, като не ги засяга, не им се занимава.  Tired

# 18
...
обаче имаше една майка от Сандански, която през декември обясняваше по телевизията откога не е яла и че и детето й няма какво да яде докато не им преведат тези левчета.

Защо нямаше протест в Сандански срещу изнасилвача, ей така, за да видят социалните и общинарите, че на майките им пука? Защото явно, като не ги засяга, не им се занимава.  Tired

Ами не знам защо не е имало протест, предлагам ти да ги питаш в тяхната тема. Вероятно ще получиш отговор. Заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351261.0

# 19
dina78 ти самата излезе ли да протестираш срещу всички тези проблеми, които споменаваш ?
Питаш що за хора сме ние, ами за другите не знам, аз съм обикновен човек, със своите проблеми, и съчувствам на другите, но не съм излизала да протестирам /даже и за детските/. Сигурно съм бунтовна колкото зеленчук, Луда Мара е права, много хора са така, но не вярвам че нещо ще се промени ако изляза на протест  Confused

И аз не вярвам, че решение на какъвто и да е проблем става с протести. Още повече, че имах възможността да видя как шепа хора използваха тази гражданска изява за лични цели.

# 20
Аз мисля, че трябва да протестираме срещу Националния статистически институт, който в последното си изследване, стигнал до извода, че заплатите в обществения сектор са се увеличили с 37 лева??!!
Интересно заключение ... уж от година и кусур говорим за точно обратното - стягане на колани и в държавния, и в частния сектор, заради кризата.
Та на базата на това заключение на Националния статистически институт, депутатите си увеличават заплатата с 111 лева, тъй като тя се била формирала на базата на три средни работни заплати....
Интересни нещица се случват, значи... newsm78

# 21

Я пак, моля. Laughing
Протест срещу кого?

Абе много хора виждат само проявлението, а не причината....или коренът на злото.
Което води до страшно много безМислени подписки, петиции и бла бла. Tired

# 22
Ами то затова няма да се оправим щото , де го  чукаш ,де се пука.Говорим за различни проблеми в нашето общество,ако можем така да го наречем.Какво общо имат детските надбавки със заливането с киселина и тормоза над деца питам аджаба newsm78.

# 23
McKitty много правилно си ме разбрала. Точно това искам да кажа. Ние българите обичаме да се вайкаме и да цъкаме вкъщи пред телевизора, когато се случва нещо ужасно и грозно, но не ни касае /или поне така си мислим/. Тогава ще си мълча, защото видите ли не съм аз потърпевшия, обаче настъпят ли ме в трамвая ще надам вой до бога... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ден 30лв, а да си траеш като разбереш, че детето на съседа е пребивано редовно и социалните знаят, но не могат или не искат да направят нищо. Тези неща трябва да бъдат променяни и ние сме тези, които трябва да направят нещо по въпроса. Има начини, но нашето правителство докато не го подбутнеш, било то и със стачни действия, няма да се размърда! Това ми е позицията! И това казах и в първия си постинг: защо не се организираме като жени и майки да протестираме за тези много по значими неща, отколкото да се показваме по телевизията и да плачем, че ни забавили детските с един ден за месец януари!

# 24
dina78 по принцип си права като изключим факта , че за случаите /мн.число за съжаление/ на насилие срещу децата също има тема и петиция протестни действия за законодателни промени също се обсъждат.
Така ,че дефакто не си съвсем права ,че сме бездушни егоисти.

# 25
McKitty много правилно си ме разбрала. Точно това искам да кажа. Ние българите обичаме да се вайкаме и да цъкаме вкъщи пред телевизора, когато се случва нещо ужасно и грозно, но не ни касае /или поне така си мислим/. Тогава ще си мълча, защото видите ли не съм аз потърпевшия, обаче настъпят ли ме в трамвая ще надам вой до бога... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ден 30лв, а да си траеш като разбереш, че детето на съседа е пребивано редовно и социалните знаят, но не могат или не искат да направят нищо. Тези неща трябва да бъдат променяни и ние сме тези, които трябва да направят нещо по въпроса. Има начини, но нашето правителство докато не го подбутнеш, било то и със стачни действия, няма да се размърда! Това ми е позицията! И това казах и в първия си постинг: защо не се организираме като жени и майки да протестираме за тези много по значими неща, отколкото да се показваме по телевизията и да плачем, че ни забавили детските с един ден за месец януари!

Ами то за какво по напред да се протестира бе моето момиче,то има ли нещо наред тук,за което да кажем че е както трябва.Ако се протестира за всичко кой ще работи,а разковничето е че всички трябва да си вършим работата както трябва ,а най-вече държавните институции,те като нямат желание,ние какво ще направим,всяко чудо за три дни в тази държава.И най-ме е яд като се каже че гражданите са държавата,не, държавата са всички държавни институции ,които не знам защо не се припознават като такива,все чакат някой друг да им свърши работата.

# 26
... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ден 30лв...

Абе, моме, жената не беше яла от няколко дни, детето й нямаше какво да яде, точно защото им бяха забавили детските. Този месец ги забавиха с един ден, обаче знаеш ли какво беше миналата година? Коя си ти, че да обясняваш на майката, която не може да купи храна на детето си, че протеста й е срамен и жалък?

# 27
Аз незнам някой да е протестирал миналата година. Знам за тази и то за еднодневно забавяне!!! Не ме убеждавай, че заради еднодневното забавяне ще гладуваш!! И точно за това говоря в тази тема, НО Ти ако искаш направи НОВА тема за миналогодишното забавяне!!!!

# 28
Девойко,
моли се някой ден ти да не попаднеш в такава ситуация и да не ти се налага да разбираш какво й е било на тази жена.
Дотук не видях някой да е разбрал за какво е темата, така че вземи да помислиш малко дали да не се дообразоваш - изразяване на мисъл се учи още в началните класове, които си пропуснала.

# 29
Протеста е срамен и жалък поради факта ,че просто не се е осъществил.
dina78 и аз като теб реагирах в началото ,но явно за някой хора поради различни пречини тези пари са съществен доход.
Точно argun няма да гладува заради детските ,но за съжаление има и такива хора.
Може би ще прочетеш и темата ?!?!? -озаглавена така .

Общи условия

Активация на акаунт