Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 511
  • 409
  •   1
Отговори
# 180
Откъде смятате, че трябва да дойдат парите за по-високи детски надбавки?
При нас заплатите са ниски, съответно и постъпленията от данъци и осигуровки са според тях.
Ниски заплати=малки приходи в хазната и обратно.
Имам приятелка, омъжена за германец - 153 Е взима детски. Мъжът и взима към 2000 Е чисто заплата. Моля сравнете като процент колко пари са им детските и колко са нашите според заплатите ни и тогава мрънкайте.

Кат` си говорим така, преди сто години са прали гащите с домашен сапун... и са мазали филиите с мас... Дали да не прилагаме същото, че да сме по героични!?

Хич не е било преди 100 години, а преди 13. Доста народ бяха в това положение.
И не ставаше въпрос за героизъм, а за оцеляване.
Ама как да го обясниш на 23 годишната майка( не визирам теб специално) решила, че някой трябва да се грижи за нейното "лесно", осигурявайки й памперси и пюренца за детето на стойност по-голяма от средната заплата за страната. Как да й се дават тия пари и  с какво тя ги е заслужила?
Това, че е родила, може да бъде възнаградено от мъжа й, че го е дарила с наследник, а не от някой друг.
Оттук натам никой с нищо не е длъжен на тия хора.

marial , "които"(мн.ч.) не се пише с "й". Поне се научете да пишете и да говорите, за да ви вземе някой насериозно. Точно затова ви е смешен протеста, а не за друго.

# 181
  • Абсурдистан
Кат` си говорим така, преди сто години са прали гащите с домашен сапун... и са мазали филиите с мас... Дали да не прилагаме същото, че да сме по героични!?

Темата прави впечатление единствено с лесното лепене  на етикети на другите и с противопоставянето на различни проблеми, което характеризира само тези, които го правят, не и етикираните.
Няма нужда да ни прилагат приказката "Разделяй и владей!", ние и сами се справяме доста успешно.

Определено много хора са го правили и то само до преди 10 години.
Сега също продължават да го правят.
И в това няма нищо лошо.
Не виждам защо трябва да финансирам майката, която я мързи да сготви на детето си.
Аз на моето готвя. И не чакам никой да ми даде, за да си го нахраня.
Вмествам се спрямо финансите.

И какво общо има тук "Разделяй и владей".
Ако някой ги влече предизвикателството да се впускат в комуникационни предизвикателста,
то поне да бъдат издържани, а не просто да се хвърлят заучени фрази.
Кой кого разделя и кой кого владее с получаването на детските.

# 182
Откъде смятате, че трябва да дойдат парите за по-високи детски надбавки?

marial , "които"(мн.ч.) не се пише с "й". Поне се научете да пишете и да говорите, за да ви вземе някой насериозно. Точно затова ви е смешен протеста, а не за друго.

А откъде идват парите за увеличение на депутатските заплати? Темата не е за правописните грешки, има си отделна такава. Пиши там ако искаш, защото тук звучи като заяждане.

# 183
... И какво общо има тук "Разделяй и владей".
...

Има общо  Peace
Докато човек не прояви емпатия към хората с различни от неговите проблеми, няма да има оправия. За управляващия е много по-лесно да неутрализира една група от 10 000 човека с еднакви проблеми, отколкото 100 000 с различни, но обединени.
Затова ми харесва как действат във Франция и Гърция - една обществена група да има проблем, всички излизат на улицата.
А тук  роднини на залети с киселина повеждат война с майки, които не са си получили детските. Всеки дърпа към своето и не счита чуждото за достоен за внимание проблем.
За съчките и снопа нали знаеш?

# 184
  • Абсурдистан
А тук  роднини на залети с киселина повеждат война с майки, които не са си получили детските. Всеки дърпа към своето и не счита чуждото за достоен за внимание проблем.
За съчките и снопа нали знаеш?

Майките са си получили детските.
Никой не ги е ощетил.
Има огромна разлика.
Ако наистина имаха забавяне на изплащанията, както реално става във всички сектори,
тогава нещата щяха да стоят по много различен начин.
И да не забравяме, че майките първи погледнаха в канчето на други,
които чинно са си плащали данъците много години, за разлика от тях.

# 185
# 186
Детските са невероятно смешна сума,няма никъде по света подобна аномалия.
Подкрепям майките ,които недоволстват за детските,защото е смешно изобщо да се коментира тази сума с която държавата помага на своите деца(пък и даже има наглостта да не я дава редовно),но като се вдигат на протест поне да си търсят правата на децата ,да получават помощи както всички цивилизовани държави.

Разликата е, че в България изобщо няма детски, а спряганите "детски" са социална помощ! И има наистина ужасно много злоупотреби! Моя приятелка ми се оплакваше наскоро колко малко са "детските" в БГ, а след това ми разказа, че ще се местят, понеже "най-после събрали пари да си купят жилище"!
И докато повечето работещи плащат данъци на МРЗ няма от къде да "паднат" пари в държавата!

# 187
Жалко е майки да разчитат на държавата да им храни децата и да смятат, че им е длъжна. Това въобще не са никаква социална група, защото между тях е много разноцветно. Познавам доста такива, които взимат детски, защото се осигуряват на мин.осиг.праг, но в действотелност живеят доста охолно. За каква социална група става тук? Други пък се водят самотни майки, а си живеят с мъжете на семейни начала, при това пак доста охолно. И направо исканията са смешни: за пюрета и памперси! Това ако не може един родител да подсигури на детето си, не знам къде е тръгнал да създава поколение. Ами, че то грижата включва и да изучи детето си, да му подсигури нормална среда за развитие. Щом няма за храната му, не знам какви граждани ще изучат и възпитат! Shocked  Имам и други примери около мен: майки, които се възмущават, че са вдигнали таксите в детските градини, на тях държавата нищо не им била дала, само взимала! Confused А, междувременно всяка седмица оставят по 60-70 лв. във фризьорския и козметичния салон. Много ме е яд на такива жени - когато става дума за някой парцал или въобще за тях си - дават и последната си стотинка, а като стане дума за децата им - все недоволстват от държавата, все държавата им е виновна, че не им дава или пък ако им дава - им е малко.

# 188
Binito, /а и всички останали, които съвестно си плащат данъците, пък знаят за тоз и оня, че шмекерува....и съответно тука го пляскат курназ/ сигнализира  ли на данъчните за тези твои познати, които се осигуряват на малко, пък вземат много, и съответно и от помощите за социално слаби се ползват!?
Не е луд, този, който яде баницата, а оня, дето му я дава..... и вие му я харизвате ката ден, като го слушате и виждате, какви ги върши, а си траете.../Туй пак е заучен лаф, ама идеално пасва/. Вместо да точите локуми тука, вземете идете и кажете, дето трябва, кой краде, щом знаете!
Инак лакардиите и аз ги мога....

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 16:56 от luna

# 189
Много умират някои хора да се мерят и сравняват, ма то данъците да си премерим, героизма, то едните са по-родители от други, по-граждани на тази държава от други...

# 190
Не съм сигнализирала, за да не им правя мръсно. То това води след себе си много нерви и проверки. Самите социални трябва да си проверяват нещата, не да чакат да си доносничим, както  доста хора са го правили в едно не отдавна забравено минало. И понякога просто трябва да си надигнат д-то, за да видят съответната майка с каква кола спира пред социални грижи. Самите те трябва да си упражняват контрола. Дори и с посещения на място у домовете на социално слабите, както се прави за останалите целеви помощи - за отопление и пр.

# 191
Докато човек не прояви емпатия към хората с различни от неговите проблеми, няма да има оправия.

Мисля, че достатъчно съпричастност е проявявана досега-и към цигани, и към турци, и към истинските социално слаби, ама то докога бе argun.
Ми те така се научиха да си живеят-все някой нещо им е длъжен.
Относно другите-заляти с киселина, не добре платени професии и т.н. - изразява се съпричастност, но досега каквото и да се направеше, нямаше резултат. Хората се обезвериха вече. То това  беше и целта.
Ще мине доста време докато се събуди народа.

# 192
Не съм сигнализирала, за да не им правя мръсно. То това води след себе си много нерви и проверки. Самите социални трябва да си проверяват нещата, не да чакат да си доносничим, както  доста хора са го правили в едно не отдавна забравено минало. И понякога просто трябва да си надигнат д-то, за да видят съответната майка с каква кола спира пред социални грижи. Самите те трябва да си упражняват контрола. Дори и с посещения на място у домовете на социално слабите, както се прави за останалите целеви помощи - за отопление и пр.

Ех, Андрешко...  Laughing  От граждани с такава смела позиция по форумите, държавата е докарана до тук.

Докато човек не прояви емпатия към хората с различни от неговите проблеми, няма да има оправия.

Мисля, че достатъчно съпричастност е проявявана досега-и към цигани, и към турци, и към истинските социално слаби, ама то докога бе argun.
Ми те така се научиха да си живеят-все някой нещо им е длъжен.
Относно другите-заляти с киселина, не добре платени професии и т.н. - изразява се съпричастност, но досега каквото и да се направеше, нямаше резултат. Хората се обезвериха вече. То това  беше и целта.
Ще мине доста време докато се събуди народа.

Гледам, че поправяш грешките на другите, вземи обърни малко внимание и на твоите.

# 193
Държавата, това сме ние.  Нямам какво повече да добавя, а  и не виждам смисъл.

# 194
Държавата, това сме ние.  Нямам какво повече да добавя, а  и не виждам смисъл.

Така е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт