Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 413
  • 409
  •   1
Отговори
# 240
И по тази причина да ги резнем всичките двеста? Понеже не ни се занимава да отсеем фалшивите нуждаещи се?

Ами нали точно за това е темата м- ако ще има протести някакви, да е за нещо смислено, а не за еднодневните закъснения на тези пари на майки твърдящи, че нямат пари за пюрета, а имат за интернет, цигари и разпродажби в МОЛ-а.

# 241
И по тази причина да ги резнем всичките двеста? Понеже не ни се занимава да отсеем фалшивите нуждаещи се?

Ами нали точно за това е темата м- ако ще има протести някакви, да е за нещо смислено, а не за еднодневните закъснения на тези пари на майки твърдящи, че нямат пари за пюрета, а имат за интернет, цигари и разпродажби в МОЛ-а.

Опасявам се, че не си ти тази, която ще реши какво е смислено за другите. И аз не съм, но поне им признавам правото да имат различни от моите нужди и да защитават исканията си.

# 242
Детските(на пример) за район Сердика са от 15то до 24 число,не се ли вземат в този период от месеца ,плащанията се отлагат за другия в посочения период.
Когато закъснея с някое плащане, започват да ми начисляват лихви.
Не виждам причини, да не е и обратното, при закъснение на нещо, което дъпжаната е решила, че се полага на майките, да се пращат лихви. Може да са жълти стотинки, няма значение. Въпросът е принципен.
А това, че февруари ще е 28 дни, се знаеше още преди изборите.
Това, че е имало и други поводи за протест, според авторката - по основателни, няма нищо общо.
Все едно да се оправдава на госпожата, че е казала на Пенчо л-но, защото вчера Иванчо я нарекъл п-ка.

Детските не са за отглеждане на дете. Те са за помагане на социално слаби за отглеждане на дете.
И ромите така разсъждават - помощите от социала не стигали за хляб, камо ли за бира. Никой не е казал, че трябва да стигат.

# 243
Е чак пък семпли, не мисля че е обида да се каже, че децата имат здрави прави родители, които да се грижат за тях,за разлика от инвалидите, нали, ето защо е нелепо детските надбавки да са социални плащания
...

Предполага се, че и инвалидите имат здрави прави роднини. Вече дадох прост и разбираем пример - това, че аз мога да си позволя нещо, не означава, че всички ще са като мен и съм напълно съгласна тези, които имат по-малко да бъдат обект на подпомагане. То пък 35 лв. са едно подпомагане... но както и да е, все е нещо.
Не е точно така, излишно спекулираш
Децата са непълнолетни и родителите са длъжни да ги гледат и издържат. Инвалидите(освен ако не са под зашрещение или под 18 години) не са длъжни да ги гледат и издържат роднините, ето защо е редно д аполучават и пенсия, и социални помощи

# 244
Е чак пък семпли, не мисля че е обида да се каже, че децата имат здрави прави родители, които да се грижат за тях,за разлика от инвалидите, нали, ето защо е нелепо детските надбавки да са социални плащания
...

Предполага се, че и инвалидите имат здрави прави роднини. Вече дадох прост и разбираем пример - това, че аз мога да си позволя нещо, не означава, че всички ще са като мен и съм напълно съгласна тези, които имат по-малко да бъдат обект на подпомагане. То пък 35 лв. са едно подпомагане... но както и да е, все е нещо.
Не е точно така, излишно спекулираш
Децата са непълнолетни и родителите са длъжни да ги гледат и издържат. Инвалидите(освен ако не са под зашрещение или под 18 години) не са длъжни да ги гледат и издържат роднините, ето защо е редно д аполучават и пенсия, и социални помощи

Същото важи и в обратна посока.
Из СК

ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЕЦАТА КЪМ РОДИТЕЛИТЕ

Чл. 69. (1) Децата са длъжни да уважават своите родители и да им помагат. Същото задължение имат децата към втория си баща и втората си майка.

(2) Пълнолетните деца са длъжни да се грижат за своите възрастни, нетрудоспособни или болни родители.

# 245

Опасявам се, че не си ти тази, която ще реши какво е смислено за другите. И аз не съм, но поне им признавам правото да имат различни от моите нужди и да защитават исканията си.

Ми те утре може да поискат и коли, че няма с какво да карат децата си на ДГ, а пък моето да ходи пеш, щото имам неблагоразумието да се осигурявам на по-висок доход. И с тези ли нужди трябва да се съглася?
Вече се обърках, чесТно  ooooh!

# 246
Аз пак не мога да разбера какъв им е проблема на някои хора, че някой си протестирал за нещо.
Не ви засяга проблема - добре, имате по-възвишена кауза - ок, излезте протестирайте си, някой нещо да ви спира?

И не виждам кое е странното и нереалното във вашите очи, че има доста семейства (напр. с две деца) на които дохода е под 1400 лева. Ами има ги - това е.

# 247
...
Ми те утре може да поискат и коли, че няма с какво да карат децата си на ДГ, а пък моето да ходи пеш, щото имам неблагоразумието да се осигурявам на по-висок доход. И с тези ли нужди трябва да се съглася?
Вече се обърках, чесТно  ooooh!

Опитай се да приемеш, че хората не се вълнуват от това какво смяташ ти, че им се полага, или как ти смяташ за редно да си харчат семейния бюджет от 1 000 лв. (да не говорим за многото случаи на бюджет от 500-600 лв., напр. когато и двамата родители на някаква общинска или държавна работа). Може да искат да купуват памперси и да икономисват от ток, вместо да перат пелени.

# 248
щото имам неблагоразумието да се осигурявам на по-висок доход. И с тези ли нужди трябва да се съглася?
Какво значи да се осигуряваш на по-висок доход? И в другата тема се писа, приемете, че има много хора които се осигуряват на реалния доход, ама той е 400 лв примерно. И това също са хора с образование.
Колко си мислиш, че получава една учителка или мед. сестра? Или защото са си избрали такива професии, се числят към тези които само реват за помощи и ограбват тези които се осигуряват на по-висока заплата?

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 10:30 от Nefertity

# 249
За тези, които не вярват, че има заплати под 500 лв., пускам съдържанието на една обява, която приключва днес -

Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността

• длъжност, звено, административна структура:

Младши експерт
Отдел: Бюджет и финанси; Дирекция: Бюджет, стопански дейности и устойчиво развитие
Общинска администрация - Карлово
• кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:

Да провежда ефективно общинската политика и стратегия в подготовката, изработването и изпълнението на бюджета на Общината. - Участва в съставянето и разработването на собствен и сборен бюджет; - Участва в изготвянето на ежемесечните отчети за касово изпълнение на бюджета. 
• изисквана минимална степен на завършено образование:

Професионален бакалавър по ...
• минимален ранг: V младши 
• категория: 
размер на основната заплата, определена за длъжността:

240 лв.

• брой работни места, за които е обявен конкурс за тази длъжност:

1

# 250
  • София

ooooh!
Толкова тесногръдо изказване,че просто не мога да го подмина.
Имаш ли някаква представа,че тези пари не са само така нищожните според някои 35лв.Ето,такива като мен майки на деца с увреждания,получават парите за децата си заедно с детските.Лично аз с тези пари плащам престоя на детето си в център с логопеди и психолози.Срока ми за плащане е  последно число на месеца.Примерно.Е,какво да кажа на хората,на които съм поверила грижите за детето си инвалид.Да им кажа,че така или иначе те не правят нищо смисленно и не заслужават пари,може би.
И не си ти човека,който ще прави сметка на непознати дали имат пари за пюрета,молове и интернет.
Има си законов срок-трябва да се спази.Аз като не си платя таксата за детето в последния ден,на първо число нямам право да го водя в центъра.Примерно.За радост там работят истински хора,които на смятат детето ми за нещо безсмисленно и никога не е и ставало на въпрос здащо съм закъсняла с плащането и прочие.
Айде недейте гледа само от собственната си камбанария .

# 251
Намесването на инвалидите и това ,че родните им били прави и здрави и те да ги издържат е крайно неуместно.И въобще връзката на едното с другото не я разбирам.
35лв се каза те са за подпомагане ,а не за издръжка.Сумата е смешна както е и смешна /или плачевна по -точно / и минималната заплата .
Малка или голяма както и кой за какво я харчи сумата няма значение факт е ,че тези които имат право на нея заслужават да си я получават в срок.Факт е ,че бюджет се планира по-лесно ,когато имаш фиксирани дати на приходите си.
Това бих подкрепила.
Жалване ,че че детските добавки не стигат за купешки пюрета и памперси не бих.Искане за увеличаване със 70% на добавките точно в този момент също не бих.

# 252
Намесването на инвалидите и това ,че родните им били прави и здрави и те да ги издържат е крайно неуместно....

Съвсем на място е. Да видят хората с каква студенина и безразличие (и ирония) могат да се отнесат другите и към техните проблеми. Жалкото е, че сами не са се сетили за това, а трябва друг да им го показва.

# 253
Намесването на инвалидите и това ,че родните им били прави и здрави и те да ги издържат е крайно неуместно....

Съвсем на място е. Да видят хората с каква студенина и безразличие могат да се отнесат другите и към техните проблеми. Жалкото е, че сами не са се сетили за това, а трябва друг да им го показва.

Недейте да настъпвате в тази посока. Много е тежко да гледаш болен /инвалид/  човек, особено дете. Да, разчита се на роднини и на държава, но в крайна сметка всеки разчита на себе си колкото и докъдето може, но много боли когато се сблъскаш с безразличие и студенина.

# 254

Съвсем на място е. Да видят хората с каква студенина и безразличие могат да се отнесат другите и към техните проблеми. Жалкото е, че сами не са се сетили за това, а трябва друг да им го показва.
Продължавам да си твърдя ,че е неуместно .
Разликата м/у здрави и трудоспособни хора с такива в неравностойно положение е огромна .Нуждите им също.
Например купешки пюрета и памперси  и дневния център ,в който ходи детето на Валенцето .
Ако изчетеш темите за детските ще се ужасиш от студенината и безразличието към пенсионерите примерно.Към техните огромни пенсии и коледни добавки .
Това ,че детските добавки не ти стигат за купешки пюрета и памперси не е проблем на държавата .Те не са за издръжка  ,та е нормално да не стигат за тези неща.

При случая с Валенцето и възможността детето и да не получава необходимата помощ обаче е .
Както сама казваш всеки има различни нужди .

Общи условия

Активация на акаунт