Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 423
  • 409
  •   1
Отговори
# 225
...

Ай стига сте грачили за нема нищо.
Спрете се. Станете от компютрите и отидете и сгответе на децата си,
щото и този месец детските ще дойдат към края на месеца
и няма да има пюренцаааааа.

Много грозно.
Представи си, че някой напише нещо такова за инвалидите.

# 226
...

Много грозно.
То щото с 35 лева много пюренца можеш да си купиш!  ooooh!
Ако ни чете някой чужденец кой знае какво ще си помисли за детските в България - скъпи пюрета, цигари, балет и не знам си кво си. С някакви си 35 лева! хаха!  Grinning

# 227
Много грозно.

Що се намесват инвалидите, не разбрах?

Детските ги разбирам като социални помощи. Такива се полагат на социално слаби( щом има праг на доходи за получаването им).
И от там си вадя изводи, че много социално слаби има тука бре.
С други впечатления бях останала, ама .....

# 228
Мда, ако наистина въпроса беше принципен, щеше да стане въпрос за това защо не са за всички деца дестките, защо са направени като социални помощи, защо са в толкова малъв размер, защо няма и други мерки като данъчно облекчение за родителите,защо няма цялостна политика за подпомагане и стимулиране на раждаемостта...мисля че това наистина засяга всички ни...ама не, пак се гледа само в своята паничка...

# 229
...

Много грозно.
То щото с 35 лева много пюренца можеш да си купиш!  ooooh!
Ако ни чете някой чужденец кой знае какво ще си помисли за детските в България - скъпи пюрета, цигари, балет и не знам си кво си. С някакви си 35 лева! хаха!  Grinning

Това ли ти е болката? Че някой ще купи на детето си пюрета с тези пари? Или че ще си закърпи бюджета за 5-7 дни?
"Някакви си 35 лв."? Що не излезеш да дадеш от себе си по 35 лв. на няколко души?
Оляхте се от злоба и простотия. Прескачате се да ръсите глупости, белким някой остане с впечатлението, че някоя тук е толкова успешна, че 35 лв. са дневните й за кафе.
Все едно аз да поискам спиране на парите за инвалиди, само защото мога да си позволя да купувам сама всичко, да плащам на рехабилитатор всеки работен ден и да инсталирам елекрическа рампа вкъщи. Пък може и да поискам. Щото моите данъци не трябва да отиват при хора, които имат по-малко пари от мен.

# 230
Много грозно.

...

Защото ти и още една-две потребителки сте толкова семпли в разсъжденията, че се налага да давам примери, които ще им бръкнат в емоциите. Малко първобитна работа, но тук дава ефект.

# 231
някоя тук е толкова успешна, че 35 лв. са дневните й за кафе.

За кафе-не. Но на работещите това са им ежедневни разходи (път, храна, дете, вечеря), а се грижим да има и за неработещите.
Та какво излезе?

# 232
Защото ти и още една-две потребителки сте толкова семпли в разсъжденията, че се налага да давам примери, които ще им бръкнат в емоциите. Малко първобитна работа, но тук дава ефект.

Първобитна ли ме нарече?
Почваш да изпростяваш май.

# 233

Първобитна ли ме нарече?
Почваш да изпростяваш май.

Опитвам се да сляза на твоето ниво и да проведа разбираема за теб комуникация. И на мен не ми е лесно, да знаеш.

# 234
  • Абсурдистан
Много грозно.

Аз разбрах!

аргун, инвалидите все още не са получили парите. Става въпрос от август до момента.
Но аз не съм тръгнала да противопоставям майките с тях.
Трая си.
Те инвалидите вече им е все тая.
Залежаха се, раните са факт. Да пази Господ.
Посочи ми един пост, в който противопоставих която и да еобществена прослойка с инвалидите.
И отчети факта, че става въпрос за неизплащане повече от 6 месеца, на ен за закъснение с 2 дни.

# 235
Е чак пък семпли, не мисля че е обида да се каже, че децата имат здрави прави родители, които да се грижат за тях,за разлика от инвалидите, нали, ето защо е нелепо детските надбавки да са социални плащания
Редно е ако са социални, наистина да покриват поне чатично издръжката на детето, а ако са наистина надбавки, то да са за всички
Още повече, че е по- добре И за държавата да има по- смислена политика за насърчаване на родителите, като примера, най-най- простия, е  с данъчните облекчения за родителите, като по този начин се стимулира и работенето на родителите, не само разчитането на сумичката дето капе всеки месец
Ето защо смятам, че е по- уместно да се протестира в тази насока, хем засяга всички ни, вместо просто за забавяне от 1-2 дена на смешната сума от 35 лева(и на мен 35 лева не са ми никак излишни, лечението на само едното ми дете месечно е в пъти повече, ама ей на, не взимам)

# 236
Е чак пък семпли, не мисля че е обида да се каже, че децата имат здрави прави родители, които да се грижат за тях,за разлика от инвалидите, нали, ето защо е нелепо детските надбавки да са социални плащания
...

Предполага се, че и инвалидите имат здрави прави роднини. Вече дадох прост и разбираем пример - това, че аз мога да си позволя нещо, не означава, че всички ще са като мен и съм напълно съгласна тези, които имат по-малко да бъдат обект на подпомагане. То пък 35 лв. са едно подпомагане... но както и да е, все е нещо.

# 237
Опитвам се да сляза на твоето ниво и да проведа разбираема за теб комуникация. И на мен не ми е лесно, да знаеш.

Аз всичко разбирам, но явно ти не можеш да разбереш, че няма как 10 работника да издържат 100 социално слаби(които са такива само на хартия) и още 100, които са наистина такива.

# 238

Аз всичко разбирам, но явно ти не можеш да разбереш, че няма как 10 работника да издържат 100 социално слаби(които са такива само на хартия) и още 100, които са наистина такива.

И по тази причина да ги резнем всичките двеста? Понеже не ни се занимава да отсеем фалшивите нуждаещи се?

# 239
Толкова различни примери има в живота. Защо не може да разберете, че  има хора, здрави и прави, за които намирането на работа е трудно!? Един пример ще ви дам. На село имаме двор и когато някой си отиде Събота и Неделя, през час, през два минават хора да молят: кой да оре, кой да почисти, кой да изхвърли боклуците... Там работа няма. Има и хора, без земя /споменавам го това, само защото в такава ситуация на село поне на това разчитат, да произведат нещо и да скалъпят бюджета, и да направят зимнина.../, но с деца, без образование, без всякакви средства освен помощите. Това за здравите и прави родители.
Всичките сравнения, които давате за да разберем, че има и по-зле, пък да си направим извода, че е неуместно да се протестира или да има недоволни, не ги приемам, звучат ми арогантно.  Peace
Когато смятате, че са необмислени исканията, моля, дайте по-добри предложения, за да се помогне на всички!
Не мога да си изкривя душата, и смислени предложения прочетох.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт