Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 413
  • 409
  •   1
Отговори
# 360
Детска добавка в размер на издръжката на едно дете ? това къде съм го писала?  Shocked Shocked Shocked
Тези двама лекари не са хипотетични, те са почти всички лекари, които работят в държавна болница.  Peace Майчинстовто е две години, даже само първата е 90% от заплатата. След това пак работиш за 600-700лв ако си лекар в Бг на държавна работа.  Или ако си учител.
Какво не те е ясно?
Добре какво искаш да кажеш сега с това ?
Не разбирам наистина.
Първо 600-700лв не са ниска заплата за България такива и по-ниски суми получават и в частния сектор .
И ...............какво е предложението ти?

# 361
  • София
Да, явно трудно разбираш.
Казвам, че реални хора, на реални заплати, висшисти и специалисти, които съвсем честно декларират доходите си отговарят на критерии за детски добавки. И няма какво да скачате, че който взима детски добавки лежи само на тях и очаква държавата да му гледа детето. Защото не цялата държава са цигани, а дори учителите на вашите деца са хора с такива доходи. Това казвам. Казвам също, че ако е срамно да взимаш детски, значи много хора в тази държава трябва да се срамуват. И то все от професии, които по принцип би трябвало да са най-уважавание. И в другите дърважи са. Но тук, тук е много срамно да получаваш детски добавки.
Сега дали стана ясно?

# 362
Не, не искам да покриват издръжката на детето.  Искам да ги има поне, колкото са ги определили и да идват навреме. Това е. Искам да са повече, но разбирам, че няма как. Щом е така, поне да идват на време, какво всички други плащания трябва да бъдат. Ако не са - дължат законовата лихва. Аз като закъснея с данък я дължа, че даже я и плащам.  Peace
В смисъл нека има детски добавки. Но нека има и икономика зад тях.   Ето това искам и аз. За съжаление не е така.

Да спрат тогава помощите за цигани.  Mr. Green /убийте ме сега с камъни/

Айде, стиснАхме ръцете и мога да отида да обядвам спокойно:)

# 363
Аз много добре разбрах примера на Klemy! Трудно се отглеждат две деца в тази държава /за други държави не мога да коментирам/ с ниски заплати /говоря за провинцията/ , дори и двамата родители да работят, ако вземат мизерни заплати трудно ще се справят. Да, ще чакат детските, въпреки че са мизерни. Моите деца например боледуват почти цяла зима и така е откакто са се родили. Питате ли ме какво ми е като трябва да купувам скъпи и прескъпи лекарства? Да не говорим за всички останали разходи, които има около две деца, дори като изключим едното хранене.

# 364
Сериозно ли това се опитваше да обясниш през цялото време  ooooh! ми да как да те разбера като моито доходи са десетки хиляди  ooooh!
Да ама не ,около описаните от теб суми са и въпреки това детето ми не стои гладно  та и детски не получавам. И не се чувствам унизена нито ощетена от държавата .
За други неща да ама не и за това.
И пак питам на всички ни е ясно ,че има хора с доходи по 300 ,600 , 800 и нагоре какво предлагаш държавата да донажда ама до каква сума да го прави .
И пак да се върнем на това което 10 c's писа безработицата и ниските заплати са проблем в момент на криза и стабилизирането не минава през вдигане на социалните помощи .

# 365
  • София
Iliana__, понеже явно и преднамерено се заяждаш, бъди така добра да слагаш припинателни знаци поне там, където не могат да бъдат избегнати.  Peace

# 366
Iliana__, понеже явно и преднамерено се заяждаш, бъди така добра да слагаш припинателни знаци поне там, където не могат да бъдат избегнати.  Peace
Аз пък те моля да си дадеш предложението .Разбирам ,че най-добрата защита е атаката ама в случая не върши работа.
Липсата на препинателни знаци явно ти пречи да схванеш ,можеш да ме поправиш ако ще се почувстваш по-добре за мен също би било от полза да ми минаваш една редакция докато и работя.

# 367
  • София
Предлагам само държавата да си изпълнява задълженията така, както очаква ние да го правим. Също така, да се самосанкционира, когато не ги изпълнява навреме по същия начин, както когато ние не изпълняваме нашите /законова лихва/. В противен случай е нормално да има протести, все пак те са единствения законов коректив от страна на народа.
До сега ти се оплакваше, че не ме разбираш, аз те разбирам идеално, въпреки липсата на елементарна писмена култура.

# 368
  Моля, пуснете една отделна тема за безработните, за лентяите и пройдохите, дет` лежат на една кълка и чакат да им падне в устата... и давайте там предложения, как държавата да тури точка на тяхното хайлазуване! Даже и аз ще се включа с идеи.  Mr. Green
Една манджа с грозде настана тука.... съвсем се изгубих в мъглата от думи.

# 369
Предлагам само държавата да си изпълнява задълженията така, както очаква ние да го правим. Също така, да се самосанкционира, когато не ги изпълнява навреме по същия начин, както когато ние не изпълняваме нашите /законова лихва/.
До сега ти се оплакваше, че не ме разбираш, аз те разбирам идеално, въпреки липсата на елементарна писмена култура.
Е, няма как да се засегна съжалявам за което .Хлапашко заяждане наистина ,показва безсилие.
Това ти предложение го споделят всички интерсно с кого спориш ?
Дори и тема съм пуснала с точно такива искания доста преди ти след доста писане да стигнеш до тях..

# 370
  • София
 Crazy
Явно четеш избирателно и после си сглобяваш сама разказ. Нямам нищо напротив, но поне го прави по-финно, за да не си личат "бележките на редактора".
Да, в един момент се оказах напълно безсилна да повтарям едно и също нещо, ти да се правиш на неразбрала, а и мен да обвиняваш, че сама не се разбирам. наложи се да ти "изплюя" сдъвкана квинт есенцията.
Иначе да може да се пише правилно е доста добър показател за нивото на човек.

# 371
Да, добре че го сдъвка май доста хора не те разбираха.
Доброто изразяване също е от значение при общуването .Явно трябваше да преминеш през доста писане включително и за помощите ,които сестра ти е получавала в Италия за да стигнеш до две изречения, зад които стоят всички и то още преди началото на тази тема.

# 372
  • София
 Joy
Да, наистина трудно разбираш. Какво да се прави, случва се. Има и такива хора.
Аssegni famigliari е точно детски надбавки в превод. Не помощи. Това първо.
Второ - понеже виждам, че наистина не разбираш, протестирах срещу това, че се набедиха всички взимащи детски за лентяи.

# 373
Joy
Да, наистина трудно разбираш. Какво да се прави, случва се. Има и такива хора.
Аssegni famigliari е точно детски надбавки в превод. Не помощи. Това първо.
Второ - понеже виждам, че наистина не разбираш, протестирах срещу това, че се набедиха всички взимащи детски за лентяи.
Да няколко страници няколко съфорумки трудно те разбирахме .
Тези Аssegni famigliari  явно са обвързани с дохода и не се получават от всички според 10 c's .
Това ворото не съм го забелязала при условие ,че доста пишещи тук също неодобряващи исканията на протестиращите майки /с млякото ,памперсите и балета / вземат детски.

# 374
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен , всеки има право да протестира, когато смята, че са нарушени правата му... и 1 ден закъснение си е закъснение... това държавата не трябва да го допуска ...

Общи условия

Активация на акаунт