Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 634
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Аз също се чудя, че толкова много хора оправдават Ферхунде. Склонна съм да дам обяснения за поведението и, но не и да я оправдая. Тя би изтъргувала и въздуха стига да можеше, подла и долна жена. Съсипа бившия си мъж, същото прави и със сегашния. Шефкет се поддаде поради липсата на опит и наивността си - да не забравяме, че е расъл под похлупак. Грешката му виждам в това, че досега не събра смелост да се отърве от тази пиявица. Но в това отношение Али Ръза има доста сполучлива метафора за нощната пеперуда и лампата. Просто Шефкет все още не е съзрял достатъчно, за да събере смелост и вземе правилното решение.
Не мога да го оправдая и за кражбата - съгласете се, че вместо да краде, би могъл да започне втора работа, например - няма деца, вкъщи му е сготвено и сервирано, изпран и изгладен - винаги. Млад човек, който може да си позволи да се озори малко, за да спечели повече. А за безделието и наглостта на Ферхунде думи нямам. Не може само да искаш, трябва и нещо да дадеш.
Между другото познавам многодетни майки, които работят и допринасят за семейния бюджет - Хайрие също би могла да се размърда вместо само да нареджа - да вземе малко пример от Нахир. 

# 271
Yulichka от последните постове не съм видяла никой да оправдава Ферхунде за постъпките и, а още по малко аз.. Това, че ми е любимия персонаж от филма, не означава, че я оправдавам или харесвам постъпките и Peace

# 272
На мен пък Ферхундето ми е сред най-противните образи в сериала - подла интригантка, която забърка всички каши. Много ме дразни цялата и външност дори. Не, че не е хубава, напротив, но физиономията и излъчва пренебрежение и лукавост. Най-ме дразни като гледа с онзи поглед отдолу.
За анкетата - Да, бих простила и ще я приема в семейството.

# 273
  • В сърцето на любимите мъже!
Аз също се чудя, че толкова много хора оправдават Ферхунде. Склонна съм да дам обяснения за поведението и, но не и да я оправдая. Тя би изтъргувала и въздуха стига да можеше, подла и долна жена. Съсипа бившия си мъж, същото прави и със сегашния. Шефкет се поддаде поради липсата на опит и наивността си - да не забравяме, че е расъл под похлупак. Грешката му виждам в това, че досега не събра смелост да се отърве от тази пиявица. Но в това отношение Али Ръза има доста сполучлива метафора за нощната пеперуда и лампата. Просто Шефкет все още не е съзрял достатъчно, за да събере смелост и вземе правилното решение.
Не мога да го оправдая и за кражбата - съгласете се, че вместо да краде, би могъл да започне втора работа, например - няма деца, вкъщи му е сготвено и сервирано, изпран и изгладен - винаги. Млад човек, който може да си позволи да се озори малко, за да спечели повече. А за безделието и наглостта на Ферхунде думи нямам. Не може само да искаш, трябва и нещо да дадеш.
Между другото познавам многодетни майки, които работят и допринасят за семейния бюджет - Хайрие също би могла да се размърда вместо само да нареджа - да вземе малко пример от Нахир. 

202uu   
newsm74

# 274
Не приемам лъжата на Ферхи,че чака дете-много грозна;манипулацията,с която подтикна Шефкет да й поиска ръката(но изборът е негов),това,че при  влизането си в чуждата къща  заговори за смяна на мухлясали мебели.Вероятно дори и да има пари,тя винаги ще е алчна за още,ще е непочтена и себична;Оуз в пола.
Одобрявам напълно идеята й за продажба на къщата като единствен начин да се решат проблемите.Само се притесних,че Хайрие и момичетата ще   умрат от щастие. Разбира се,тя отнесе негативите да нарани нежните чувства на Али Раза.Тя плати престоя на Лейля в болницата,а в такива екстремни случаи си проличават хората. Що се отнася до:  
А и финансово да е, защо Шефкет да се мести и да дава заплатата си за козметици и парцали за Ферхунде, вместо за основни физически нужди за родителите и сестрите си?
,
аз не съм съгласна.Образованието на сестрите му,техните парцали и козметика,не са основни физически нужди.
Аз лично няма да се откажа от нещо,на което смятам,че имам право,само защото сестрата на съпруга ми има нужда от нов ваучер или е решила,че ние трябва да й платим годежа или колежа.Но хора разни...

# 275
ето и аз съм вече тук! абсолютно споделям мнението на ЛилаС

# 276
:  
А и финансово да е, защо Шефкет да се мести и да дава заплатата си за козметици и парцали за Ферхунде, вместо за основни физически нужди за родителите и сестрите си?
,
аз не съм съгласна.Образованието на сестрите му,техните парцали и козметика,не са основни физически нужди.
Аз лично няма да се откажа от нещо,на което смятам,че имам право,само защото сестрата на съпруга ми има нужда от нов ваучер или е решила,че ние трябва да й платим годежа или колежа.Но хора разни...

Точно в момента те нямат пари да си платят сметките. Сега Шефкет не плаща парцали и козметика за Лейля, майка си или баща си. Положението в момента в къщата според мен е по-сериозно и отива по далеч от образование и дрехи.

# 277
Ако Ферхунде заслужаваше,може би нещата щяха да стоят по друг начин.Мисля,че ако Шефкет имаше една любяща и подкрепяща го жена,той щеше да се стреми по всички начини да й угоди.Ферхунде не заслужава!Пък да си иска колкото си иска,нейн си проблем  Mr. Green.То е ясно,че Шефкет ще влезе в затвора.Да видим тогава,какво ще прави тя без него?
И аз преди смятах,че с Оуз са си лика прилика,но той показа,че е доста повече човек от нея.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 19:49 от rozi-maxi

# 278
Мен ме дразни Шефкет, а ми харесва Ферхухде(е, не одобрявам на 100 % всичките й постъпки, но за останалите герои се събират по-малко %, така че...)
Дразнят ме Али Ръза и Шефкет, едни такива мекушави и само зяпат в стената...и само повтарят за доброто си име,имат се за безгрешни, а не виждат че са в основата на проблемите
Лудата Лейля ми харесва много, а Хайрие- мисля че ако сценаристите я убият, няма да се забележи изобщо
Много ми е интересна сега Фикрет Simple Smile и бабата, но най- вече мъжът й,много сполучливо са го избрали, един такъв смотаничък,ама като я погледне едно такова  Crazy хаха голям смях

# 279
Аз  също смятам,че Ферхунде не е виновна за кражбата на Шефкет.
Али Ръза ги е отгледал с една чиновническа заплата,но е нямал бремето да издържа сестра си или родителите си,поради факта че се е оженил достатъчно голям,оттук си мисля ,че Шефкет няма реален пример от който да изходи,за да се справи с финансовата криза в семейството.
По принцип не симпатизирам на Ферхундела,но тя няма вина,че Шефкет не е обигран борсов играч.Той изкопира тази идея от Гюлшен,а не се досети сам.
Ако беше опитен играч можеше да вземе наистина заем от Седеф,така или иначе я натопи и нея, и да играе с нейните пари.Но той се омота като „пате в калчища” и сега е нормално да се бори с гузната си съвест.
Народа си има поговорка за  неговия случай:
”Който го е страх от мечки,да не ходи в гората.”
Иначе ми е много симпатичен и ми е мъчно,че на раменете му се стовари това финансово бреме,но ако беше малко по-практичен,щеше да открие друг начин да се справи със ситуацията в дома си.

# 280
И аз мисля като Пролетна фея и nikkita_74  Peace Hug

# 281
http://www.vbox7.com/play:cc51792d    -извинявам се,ако се повтарям.И песничката е много романтична newsm03

# 282
  • Пловдив
Да разнообразим малко скучната вечер без сериала ни - Двойниците в "Листопад"  Peace

# 283
Да разнообразим малко скучната вечер без сериала ни - Двойниците в "Листопад"  Peace
Джеврието Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 284
  • Пловдив
Тва бабе ми е "любимото" - само за  #2gunfire... Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт