Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 448
  • 735
  •   1
Отговори
# 480

Ама това е било на 7дми сутринта в 4 часа hahaha Браво, че го забелязахте Joy
Аз продължавам да си харесвам Ферхундето.. Че е злорада, проклета, егоистка и т.н. всички лоши качества, които притежава съм напълно съгласна.. Но на фона на всички останали - наивни, глуповатички /някой/, толкова добри, че чак пресилено, вглъбени в проблемите си, несподелящи, а излизащи на въздух.. Тя ми е много по-реална като образ и аз смятам, че притежава добри качества.. Относно това мисля като Cheburashka , че всеки притежава по нещо добро, трябва да се намерят правилен подход и средства към него.. Според мен нещата, които са и се случили, трябва да я оправдават за някой неща.. Единици са хората, които преживяват нещо подобно /насилие в детството, тормоз, майката да убие бащата/ и след това са напълно нормални и добри..  Hug Wink

# 481
Напълно подкрепям мнението на Чебурашка! Peace
Няма нищо лошо в това децата да помагат в домакивството ,но те все пак не са домашните прислужници,нали...
А това,че е трудно да се справяш с грижите за седем членно семейство е така,но все пак Хайрие и Али Раза сами са решили да имат толкова деца,затова са длъжни да си се грижат за тях ...
Снахите и зетьовете също не спадат към прислугата... Mr. Green В това число и Ферхунде... hahaha hahaha

ooooh! ooooh! ooooh!

Под "децата" кого визираш? Лейля, Ферхунде, за Айше съм съгласна, но по цял ден да слугуваш на дърти магарици, дето се чудят кого да подслушват и къде да се дянат, моля, моля  Crossing Arms
И Али Реза с това неговото "имам работа", вече става банален и да се прави на детектив също  Crazy

# 482
Ледената кралица,

В линка, който даваш - всичко за Листопад, има и епизоди на "Чучулигата". Този филм сега ли е сниман и знаеш ли от къде да се свали?

Благодаря  bouquet

# 483
Напълно подкрепям мнението на Чебурашка! Peace
Няма нищо лошо в това децата да помагат в домакивството ,но те все пак не са домашните прислужници,нали...
А това,че е трудно да се справяш с грижите за седем членно семейство е така,но все пак Хайрие и Али Раза сами са решили да имат толкова деца,затова са длъжни да си се грижат за тях ...
Снахите и зетьовете също не спадат към прислугата... Mr. Green В това число и Ферхунде... hahaha hahaha

ooooh! ooooh! ooooh!

Под "децата" кого визираш? Лейля, Ферхунде, за Айше съм съгласна, но по цял ден да слугуваш на дърти магарици, дето се чудят кого да подслушват и къде да се дянат, моля, моля  Crossing Arms
И Али Реза с това неговото "имам работа", вече става банален и да се прави на детектив също  Crazy

За един нормален родител децата си остават деца и на 50г.
А и всяко момиче си има времето,когато ще стане "прислужница" на някой мъж и на собствените си деца...
Така че,аз мисля,че майката е отговорна за домакинските задължения ,с малко помощ от страна на вече порасналите и деца... Но държание като това на Хайрие е недопустимо...
Била бременна с Айше и карала трудна бременност... Фикрет поела грижите за всички и всичко и зарязала своите мечти и стремежи...
Родила се Айше... Фикрет я взела под опеката си и я отгледала като свое дете... А какво е правила Хайрие по това време,че е трябвало дъщеря и да се грижи за едно бебе...
Хайрие освен да се развика и да се хване за гърдите с фасоните"Ох умирам!",май друго не прави...
Ние даже вече си го използваме като лаф ,когато прекаля с изискванията към дъщеря ми и тя се шегува "Да ти приличам на Фикрет..." или "Ей,на Фикрет ме превърнахте,ей..."

# 484
Фикрет е изкупителната жертва на всички в това семейство  Peace
А и нещо не мога да възприема това "мъжко" поведение на Шефкет и баща му, по цял ден да гледат в една точка и нищо да не похващат, но да не забравяме, че романа е писан през 50-те и действието се развива в Турция, където порядките са съвсем различни  Crazy

# 485
,,Чучулигата" е стар филм.Преди години го даваха по руска телевизия и аз тогава го харесвам.
Преди три години,мами от турската тема ми прати това
http://video.google.com/videoplay?docid=2525833329506069222

# 486
http://www.youtube.com/watch?v=blArYOPjOkM&feature=related
Много  е въздействаща и даже си я тананикам докато си мия чиниите.
Много сладка песен.  Party Toygar Işıklı е върховен, много красива музика прави.  Peace

# 487
  • Пловдив
Ледената кралица,

В линка, който даваш - всичко за Листопад, има и епизоди на "Чучулигата". Този филм сега ли е сниман и знаеш ли от къде да се свали?

Благодаря  bouquet
Не, филмът "Чучулигата" е сниман през 1986 и е с участието на Айдан Шенер (бивша "Мис Турция" за 1981) и Кенан Калав. Давам линк за него понеже е по произведение от същия автор, от който е и сериала "Листопад" Peace. За сваляне - не съм търсила из Нета, но го намерих на клипчета с БГ субтитри във Vbox-a и го пускам като отделни епизодчета в блога за "Листопад"

# 488
Още веднъж благодаря!

# 489
  • Пловдив
И аз се загледах във филма покрай Лейля, но покрай многото глупости, които направи, а и ще направи - спря да ми е интересно. Инак актрисата много ми харесва.

# 490
Душичките ми те! Hug Един мъж има в Листопад и това е Тахсин.  Peace Много ми хареса как постави Джеврието на място.

# 491
  • Велико Търново
И при развод - Честито!
Оххх... ще ме уморят тия турци Joy

# 492
  • Неизживени спомени
Ей,Хаирието чете Нешинъл джиографик бре,решила е да разбере що е то Сфинкс Laughing

# 493
  • Бургас
Дениз,кога ще започне да уважава Фикрет?

# 494
Лейля какъв тъжен поглед отправи към адвоката

Общи условия

Активация на акаунт