ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 5

• 114 147
  • 802
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви  bouquet  bouquet  bouquet
Аз реално съм от Пловдив но не знам дали тук/т.е Пловдив/мога да направя кариотип. Затова ако се наложи може и в София.Терапията ми е назначена от др Даскалов-а генетичните ги правих пак,назначени от него но в Геника.
Десдемона,мисля,че ето това е изследването за усвояването на фк-С677Т мутация на MTHFR.
Да -и аз така мисля

# 541
  • София
Flower,не пий нищо на своя глава,след като ти излезнат изследванията,а те дано са добри,тогава можеш да питаш да ли да пиеш нещо,аспирина е лекарство и с него шега не бива,можеш и сама да прочетеш в листовката му.Аз пък не съм сигурна,че на всички жени дават да пият аспирин за по-добро кръвоснабдяване на плода.
Лакрима,не че нещо,но вече не им вярвам на имунологичните изследвания,а пък генетичните се правят един път в живота,така,че всеки може да си ги направи.
Десдемона,мисля,че ето това е изследването за усвояването на фк-С677Т мутация на MTHFR.
Тази мутация пречи на правилното приемане от организма на витамини от групата Б, в това число и фолиевата киселина. И за да се избегне риска от сърдечни заболявания и спина бифида трябва да се пият големи дози фолиева (10 пъти по-големи) и допълнително други витамини Б (ама не чак в такива дози).
Мечкони,не знам за Майчин дом,но в Малинов преди 2 год.за двамата струваха 300 лв,с предварително записан час,а ти при кой ще ги правиш Майчин дом,ако е при Кременски,можеш да се свържеш с него и по имейла му.

Никъде не съм казвала,че на всички жени се изписва аспирин протект PeaceА това какво пише в листовката не е кой знае какъв довод,тъй като на повечето лекарства,които пием след трансфер особено,пише ,че са противопоказни при бременност.Причина-презастраховане от страна на производителите и недостатъчни наблюдения и изпитвания относно влиянието им върху бременността,най-вече в имунологията.Но тези лекарства помагат-факт.

# 542
  • София

Тази мутация пречи на правилното приемане от организма на витамини от групата Б, в това число и фолиевата киселина. И за да се избегне риска от сърдечни заболявания и спина бифида трябва да се пият големи дози фолиева (10 пъти по-големи) и допълнително други витамини Б (ама не чак в такива дози).Мечкони,не знам за Майчин дом,но в Малинов преди 2 год.за двамата струваха 300 лв,с предварително записан час,а ти при кой ще ги правиш Майчин дом,ако е при Кременски,можеш да се свържеш с него и по имейла му.

Искам да се изкажа по въпроса за неусвояване на фолиева: мит е,че трябва да се пие толкова фолиева или допълнително витамини от груба Б. Аз съм с неусвояване на фолиева 35% и преди +тест пиех *1 Неофолик мета, и след +тест пия *2  Неофолик мета и никакви витамини , пациент съм в клиника Малинов-оттам ми е предписана и ми се променя цялата терапия от самото начало на бременността.

Мечкони, в Малинов кариотипа е 300лв за двамата. Ние когато го правихме отидохме без час.  Peace

Анализиращ се Права си за аспирина,факт е че помага   Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 22:31 от magnet_for_happiness

# 543
Мечкони,не знам за Майчин дом,но в Малинов преди 2 год.за двамата струваха 300 лв,с предварително записан час,а ти при кой ще ги правиш Майчин дом,ако е при Кременски,можеш да се свържеш с него и по имейла му.

Искам да се изкажа по въпроса за неусвояване на фолиева: мит е,че трябва да се пие толкова фолиева или допълнително витамини от груба Б. Аз съм с неусвояване на фолиева 35% и преди +тест пиех *1 Неофолик мета, и след +тест пия *2  Неофолик мета и никакви витамини , пациент съм в клиника Малинов-оттам ми е предписана и ми се променя цялата терапия от самото начало на бременността.
Магнитче, 2х1 или еднократно вземаш фолиевата кисилина? До коя седмица ти е предписано да я вземаш? От доц.Балтаджиева?

# 544
  • София

Магнитче, 2х1 или еднократно вземаш фолиевата кисилина? До коя седмица ти е предписано да я вземаш? От доц.Балтаджиева?
2*1 сутрин и вечер, ами вече напреднала може да се каже и я взимам, няма изгледи да я спирам-не ми и пречи Simple Smile
Не, терапията ми е от следящия ме лекар там. Доц.Балтаджиева се занимава с мен само за вливанията,като на всяка имунология преговаряме с нея какви хапове приемам в момента ,тя няма забележки   Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 23:05 от magnet_for_happiness

# 545
me4koni, аз също съм от Пловдив, и по едната случаиност също съм и пациентка на д-р Даскалов.
Вчера му занесох резултата от генетичните ми за тромбофилия и тои като ги погледна каза: Да, да както и предполагах, не преработваш достатчно фолиевата киселина, и затова ще увеличим дозата х 10.
Генотип G/G за A66G(MTRR). ето това е изследването което не ми е в норма, всичко друго е ок по думите на д-р Даскалов.
Освен това горещо ми препоръча да пуснем и двамата с съпругът ми кариотип, акушерката ни все кръв и я отнесох в Геника, по препоръка пак на доктора. Сумата която платих бе 180лв. за кариотип жена + 5лв. за куриера и  180лв. за кариотип мъж + 5лв. за куриера ,нали заминават в София.
И така сега седим и чакаме търпеливо да излезне резултата.

# 546
Ами да ви кажа относно аспирина на мен след първия спонтанен един дежурен лекар в спешното на Тина Киркова ми каза да си пия апирни протекта още тогава без никакви изследвания но нито уточни докога инито много ми обясни защо. Както и да е. Аз пих и след около месец ги спрах. Сега ще изчакам все пак генетичните и консултация с моя гинеколог пък тогава ще решим.
За кариотипа вчера от МД на 14 ет. доц. Савов генетика каза че струва 120 лв. Доколото аз рабрах общо за двамата. Ние не го пуснахме след редица разяснения от негова страна, но ако се почувстваме тревожни ще го направим.
А за фолиевата и усвояемостта и генетика се изказа точно в подкрепа на мнението на магнитчето. Мит е толкова да се увеличава дозата.

# 547
Lacrimaaa-радвам се да се запознаем bowuu-стискам палци всичко да е ок Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Всъщност реално не сме говорили с док за кариотип,но мен као ме загложди това чувство и следващия път ще го попитам.
Др което ме тревожи е ,че  имунологични изследвания не са ми назначени newsm78

# 548
  • София
Момичета мисля че кариотипа е 120 на човек в МД. На ценоразписа нещо не го видях, но това мисля че може и да е той: 52   Постнатална цитогенетика   Репродуктивни проблеми и хромозомни болести   цена   70/110*
http://www.lmpbg.org/prices.html иначе в Щерев ако го пуснете ще ви вземат по 100лв на човек, пак в МД го пращат  Rolling Eyes

Флауър как успя да се добереш до консултация с доц. Савов  Rolling Eyes Аз един път случайно попаднах при него и се чудя сега дали да не идем да си поговорим дали да пуснем и по 1 кариотип след двата неуспешни опита  newsm78

ме4кони  Hug имунологията е тъмна индия и се отрича от много места  Rolling Eyes аз лично за себе си след всичко изчетено също не съм убедена че указва чак такова влияние, е освен ако нямаш някакво сериозно автоимунно заболяване  Rolling Eyes

# 549
Lailah ами не зная как стана така с доц.Савов. Може би като теб случайно. Виснахме сутринта с милото пред кабинети 3 и 4 на 14 ет. където  са генетиците. След една дълга суматоха и влизане и излизане в каб. на проф. Кремински на всякакви мед.кадри се оказа, че професорът е болен и ни прие доц. Савов. Страхотно добри впечатления от този лекар. Внимателен, изслушващ, обясняващ обстойно. Дай Боже повече такива личности! Написа ми мобилния си ако имам въпроси ако искаш мога на лични да ти го дам, но той така ни наведе на мисълта, че кариотипа е нещо което се проявява така или иначе и контрола вече е върху плода. Абе много лаишки го обясних, но ние засега няма да го правим.

# 550
me4koni, здравей мила, на мен също ми е много приятно да се запознаем. Аз нали съм си много нетърпелива и винаги имам въпросчета, та бях помолила доктора да ми начертае до колкото е възможно пътя който ще следваме. Но, той никога не ми дава напразни надежди(което ужасно харсвам в него и затова и тои се нарича мой лекар) и затова се налага аз малко да го подпитвам за да знам какво следва. Той винаги ми казва препоръчвам да направиш това и това, за да не губим време. А, и искам да подчертая ,че никога не съм усетила да ме приема като касичка и да вижда в мен само пари. Напротив, винаги ме предупреждава което колко струва, и къде мога да го пусна и така. Абе, мн сам доволна, имам му голямо доверие и вярвам че ще осъщтествим заедно моята мечта.
А на вас, момичета, тук мн благодаря ,че ви има и сте до мен. Така ми е по лесно да се боря.
Кураж и вярвайте.

# 551
me4koni, а за имунологичните, аз също попитах, и доктора ми обясни ,че все още ми е рано за тях, т.к. не е минал и един цикъл от последния ми спонтанен( бе на 9.01) и трябва време на организма да се възтанови и да влезе пак в нормален ритъм.

# 552
  • София
Флауър и мойте впечатление от Савов са същите и с мен се отнесе по същия начин на мен за това ми се искаше ако приема в някакъв ден да отида директно при него  Rolling Eyes а за кариотипа аз също много се чудя какъв е смисъл а и дали да го правим  Rolling Eyes

# 553
  • София
Lailah , кариотипа на мен ми изглежда много по смислен отколкото усвояване на фолиеви киселини и тромбофилии, та и от всичките видове имунологични.

# 554
  • София
Lailah , кариотипа на мен ми изглежда много по смислен отколкото усвояване на фолиеви киселини и тромбофилии, та и от всичките видове имунологични.

Да ама ако има нещо какво може да се направи -  нищо. Евентуално предимплантационна ама то след нея пък не се знае как се отразила на ембриона... та малко от пусто в празно ми е на мен  Confused

Общи условия

Активация на акаунт