ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 5

• 114 162
  • 802
  •   1
Отговори
# 585
Не, наистина не знам, но честно казано не ми пука дали е заради вливанията, фраксито или просто е било писано. Моя личен избор беше да направя максимално всичко, за да се развие бременността, защото не можех да си представя как щях да преживея поредното разочарование. Или при нова загуба да си задавам въпроса дали щях да задържа бебето ако бях направила вливанията.Просто избрах да се доверя на лекарите. Аз не съм завършила медицина, а съм сигурна, че и повечето във форума не са, така че не мога да изказвам категорично мнение. Просто споделям опита си

# 586
  • София
Не, наистина не знам, но честно казано не ми пука дали е заради вливанията, фраксито или просто е било писано. Моя личен избор беше да направя максимално всичко, за да се развие бременността, защото не можех да си представя как щях да преживея поредното разочарование. Или при нова загуба да си задавам въпроса дали щях да задържа бебето ако бях направила вливанията.Просто избрах да се доверя на лекарите. Аз не съм завършила медицина, а съм сигурна, че и повечето във форума не са, така че не мога да изказвам категорично мнение. Просто споделям опита си
  202uu

# 587
Здравейте,
Извинавам се ако прозвучи наивно-но мога ли да ви задам пореден въпрос-тревощещ ме...
до момента не съм правиа имонулогични,но ако има Дай Боже  Praynig Praynigбременност как се процедира в такъв случай-т.е прави ли се някаква терапия или и по-добре да се направят и съответно според резултата да се търси вариант...
И в София в Майчин дом или  newsm78 newsm78
Малко е хаотично,но ми е притеднено Blush Blush

# 588
мечкони, хубаво е да ги направиш предварително, но даже и да не си успяла не е късно и в началото на бременността да ги направиш. Иначе преди бременността дават обикновено кортикостероиди, които не съм сигурна какъв ефект имат, по-добре в началото на бременността ги пусни и направо вливания да ти назначат. Моя съвет е направо в Малинов да отиваш за имунология- не се чака, нямаш нужда от час, стават бързо, имуноложките са супер, можеш да направиш вливанията дори и да не си техен пациент, просто си плащаш системите и 50 лв за легло. Там всички са супер
За сведение аз бях в 5-6 седмица когато пуснах контролна имунология, в 6  направих вливането. Преди това в Щерев ми казваха, че нямало нужда от лечение на нк клетките, които при мен бях 29% при норма 12%

# 589
  • София
А аз бях в 4гс когато направих имунология в Малинов,а първото вливане беше в 6 г.с и нещо,а кортикостероди започнах след +кръвен тест, преди вливането, заради ТАТ и МАТ профилактично.

# 590
look_at_me Hug-благодаря
Всъщност аз не съм ги правила до сега,а получих и инфо че по време на бременност не се правят Thinkingи малко се притесних да не се изпусне момента
А за самите изследвания др Даскалов,който посещавам в Пловдив ми каза,че ги пращат към София и са 260лв
Магнет Heart Eyes

# 591
Здравейте момичета!
Преди 3 години преди първото ИКСИ си направих имунологични и генетични.Оказа се че имам 4G/4G.През бременността си биех фраксипарин.но за съжаление пак изгубих бебето в края на 7месец.Препоръчаха ми пак имунологични и кариотип.
Получих резултатите от имунологичните,ако може някой от вас да ми кажа какво следва? Само да ви кажа че изследванията ги правих 1месец след спонтанен аборт от случайно забременяване.
Антикардиолипинови антитела: IgG/IgM съответно 1,1/0,1 UI/ml
Анти-b2-гликопротеин I: IgG/IgM съответно 7,5/15,0 UI/ml
Антифосфатидилсеринови антитела: IgG/IgM съответно 1,7/1,0 UI/ml
Антинуклеарни антитела (ANA) - негативни

От изброените показатели само клас IgM за анти-b2-гликопротеин I е над горна
граница за референтните стойности.
ПОПУЛАЦИЯ   ФЕНОТИП                  %
    ЛИМФОЦИТИ      109КЛЕТКИ/L
     AБС.БРОЙ                  %
     ЛИМФОЦИТИ       109КЛЕТКИ/L
       AБС.БРОЙ
Т-лимфоцити   CD3+   78,6   0,9   73(68-77)    1,2(0,9-1,7)
CD3+/CD4+   CD3+4+   49,0   0,6   47(41-51)    0,7(0,6-1,0)
CD3+/CD8+   CD3+8+   26,0   0,3   26(20-31)    0,4(0,3-0,7)
Съотношение   CD3+4+/CD3+8+   1,8      1,9(1,5-2,3)   
Активирани Т    %DR в CD3          17(9-28)   
В-лимфоцити   CD19+   5,9   0,07   11(8-13)   0,2(0,12-0,26)
NK-клетки   CD16/CD56+   11,1   0,13   12(9-17)   0,2(0,14-0,3)

Коментар

В проба от ПК след лизиране на Ер, се установяват: 5% Мо, 33,64% Ly, 52,2% Neu, 4% Eo, 1% Ba.
При анализ на Ly популация се намират следните ИФТ данни:
Общи Т-Ly: леко повишени
Субпопулация на CD4+Т-Ly (хелпери): в референтни граници
Субпопулация на CD8+Т-Ly (супресори/цитотоксични): в референтни граници
Абсолютен брой на Т-кл. популация и субпопулации в референтни граници
Съотношение: в референтни граници
В-Ly: намалени като рел. и абс.бр.
NK кл.: в референтни граници като рел. и абс. брой
T+B+NK=96%

Дали тези промени се дължат на бременноста?

# 592
Ами, ако изследванията са съвсем от скоро би трябвало да е ок. Мен ме накара да си ги пусна отново защото ги бях пускала месеци преди това. А и като и обясниш това, което си написала не мисля, че ще е проблем. Плюс това си техен пациент:) успех и лека бременност!

# 593
  • София
Матие държат изследванията да са равени при тях, нямаш ли възтановяване на разходи към този фонд  Rolling Eyes

# 594
  • София
matie не се чуди,а отивай с резултата при Балтаджиева, тя ще каже какво ще правите.

# 595
  • София
Здравейте момичета, може ли някой да ми отговори- в понеделник имам час за генетични изследвания в Малинов, часа ми е за 18.30 като отида на часа ли ще ми вземат кръв или да отида по рано през деня.

# 596
аз скоро правих генети4ни доки ми каза 4е е хубаво крав да се даде сутрин от 8-12 за да са по то4ни резолтатите.

# 597
  • София
Здравейте момичета, може ли някой да ми отговори- в понеделник имам час за генетични изследвания в Малинов, часа ми е за 18.30 като отида на часа ли ще ми вземат кръв или да отида по рано през деня.
Няма нужда да ходиш по-рано.

# 598
  • София
Мерси Бамба. Hug и аз се обадих за всеки случай, и те ми казаха така.

# 599
  • София
Матие към кой фонд си че ми е любопитно  Rolling Eyes
А за изследванията питай се пак Балтаджиева, на мен в Кандиларов ми казаха че пращат имунологията при Балтаджиева (каквото и да означава това  Rolling Eyes )

Общи условия

Активация на акаунт