ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 5

• 114 179
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Изчетох цялата тема и виждам, че повечето от вас в борбата си са изучили това което не им е професия.
Аз прохождам по пътеката която сте утъпкали, но в последните постове ми прави впечатление че при една и съща ситуация лекарите в Щерев не реагират, а в Малинов правят вливания, тайни лекарства  и т.н. Правилно ли съм разбрала че в Щерев са против вливанията и необръщат особено внимание на имунологията?

# 601
  • София
Има момичета и в Щерев които са правили вливания, аз познавам няколко такива. Единия път като лежах след трансфер в стаята бях с една много бременна жена, която вливаше, даже ми сподели че всеки месец пътува, мисля че от Стара Загора, за вливания. А като лежах след лапаро бяха лепнали програма на колегиума и една от точките беше точно за имунологията  Rolling Eyes Просто не ръчкат толкова според мен, все пак в световен мащаб са леко спорни тези терапии  Rolling Eyes Ти ако държиш на имунологията можеш да си посещаваш имуноложката в Малинов на пример, аз имам познати които така правят.  Rolling Eyes

# 602
  • гр. София
Аз наскоро правих вливане в "Щерев". Беше ми назначено веднага, след като ми излязоха едни резултати и лекарката ми не се поколеба дали да правим или не вливане. Не мога да генерализирам дали като цяло в клиниката избягват да правят вливания, но поне в моя случай веднага ми назначиха.

# 603
  • София
Благодаря, значи все пак наистина не обръщат чак такова огромно внимание на имунологията както е в Малинов.
Аз направих имунология в Малинов и сега чакам втория резултат.
Кои са вашите лекари в Щерев?

# 604
Здравейте момичета,
искам да благодаря на всички, които са изчели толкова много по темата. Неволята явно ни учи Simple Smile

Тъй като съм нова във форума искам да опиша накратко моят случай:
на 37г. съм, от 5-6 години започнахме да ходим по лекари, като последните 3 сме при Стаменов.
За времето при д-р Стаменов сме направили 3 неуспешни инсе (2 на спонтанен цикъл), 2 опита за инвинтро на спонтанен цикъл (при единия имаше куха яйцеклетка, а при втория не се оплоди) и едно неуспешно стимулирано ИКСИ (къс протокол), от което имаме 2 замразени ембриона. В последствие се установи, че при мъжа ми има проблем с хромозом 9 (инверсия) а при мен с имунологията. Сега започнахме дълъг протокол, от който ако стигнем до ембриони ще им направим генетични изледвания (заради проблема с хромозом 9). Резултатите от имунологията са (пиша само нещата, които са извън норма):
Антинуклеарни: 43.97 при норма 0-10
   anti SS-A (ELISA): 128.57 при норма 0-20
Bcells: 23 при норма 6-15
Supress/cytotix: 17 при норма 19-36

Предписаха ми по 2 хапчета Медрол и вливане на 2х5мг Киовиг.

Моля ви, кажете ми за какво става въпрос? Има ли някоя от вас същите проблеми? Да започвам ли вливанията?
Много благодаря предварително.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ В ТАЗИ БОРБА

# 605
Здравейте и от мен! От доста време следя няколко от темите и съм много благодарна на момичетата, които са се запознали в детайли с нещата и благодарение на техния опит и аз мога да си обясня нещата. За моя случай накратко: имах завишен DHEA-S, за който пия от 3 години Метфогамма и вече е в норма, от 8 месеца и Inofolic; хистероскопия, с която отстраниха полип на матката; добри хормонали изследвания; генетични- в норма; тромбофилия- в норма; щитовидна жлеза- в норма; проходими тръби, ПРОБЛЕМ при имунологични- NK- клетки 16,84%- реф:9-15 и Т- лимфоцити 61,57%- реф: 67- 76. Казаха ми, че се нагалат вливания. На 30 год. съм, имам 28- дневен цикъл, който е като по часовник, от 4 год. правим опити и никога не съм забременявала. Съпругът ми не е с добри показатели от спермогамата, но пък вече има дете от предишен брак, а и пие Fertilaid и ползваме Perceed гел.
Ще направя и вливанията. Моля ви, ако някой има подобна "картина" за себе или може да помогне със съвет да сподели опит. Благодаря ви предварително!

# 606
  • София
kent22 От това кеото си написала имах подобни само Bcells. Също пих медрол -но заради антителата на щитовидната и вливах първоначало 2*5 Киовиг-но това след забременяване..вливанията ми бяха до 7-ми месец.
Според мен започвай вливанията. Peace Peace Peace Ако се решиш-взимай си водичка да пиеш по време на системата.

# 607
Здравей george 80, моята картинка е същата като твоята но моите NK клетки са 19,79% и за това разбрах и аз началото на май и за мой късмет тогава ми беше втори ден от цикъла и доки каза запомваме всеки месец вливане на интралипд на четвърти ден от цикъла, така че вече съм с едно вливане стувашеми само 20лв. и началото на другата седмица си чакам овулацията но доки каза че ще са нужни поне няколко вливания преди да има някакъв резултат. Ние ноември правихме опит по фонда не без направени имунулогични и в 5г.с. плодното сакче падна малко след като се визуализира и сега чак разбрахме защо, но и ние от много години се опитваме и по естествен път не става, то така и не се разбра при моята лапароскопия дали са ми проходими тръбите, абе калпави доктори бол. Но както и да е важното че вече знаем срещу какво се борим и дано накрая да спечелим войната #2gunfire

# 608
  • Sofia
Момичета,

Мен ме мъчи следното от вчера:
След неуспешния инвитро опит в Щерев доки ми назначи имунологични изследвания. Резултатите са абсолютно нечетими - английска медицинска терминология и само някакви латински абревиатури. Така или иначе от УБ Иван Рилски заключението е "в периферната кръв лимфоцитните субпопулации са в норма". Изследването беше около 170 лв. което още в началото ми подсказа, че това няма да са само НК клетки ами и нещо друго. Резултатите както казах - нечетим, но доки каза, че всичко е ОК и че НК клетките са в норма.

Вчера бях при д-р Катя Тодорова (специалист по редпродуктивна ендокринология) и според нея тези резултати не са ОК и НК клетките са високи. 17% са (257 бр. при реф. стойности 90-430). Тя каза, че нормите са до 12% за забременяване.

Чудя се ако за пациентки, които искат да забременеят нормата за НК клетките е 12% и си правя изследване в специализирана клинка за стерилитет и е ясно с каква цел се гледат тези НК клетки може ли заключението да е че всичко е в норма, ако всъщност не е? И ако заключението както е изписано е сгрешено, то може ли доктора да не забележи по-високия процент?

Според вас има ли спор по това какви трябва да е нормалната концентрация на НК клетките или е общоприето 12%?

# 609
  • София
Miho_She аз моята имунолгоия,барабар с НК клектите ги правих в Малинов:след абортите, след +тест и после в хода на бременността/забременяването е естествено/ НК клектите след + тест ми бяха все гранични 12% и заради тях и заради Б клетките правих вливания до 7 ми месец...
мисля че в Плевен например и не само там,при гранични или по-високи от 12%  НК правят вливания преди процедура-инвитро или инсеминация...

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 21:16 от magnet_for_happiness

# 610
  • София
Референтните граници на Иван Рилски мисля че са доста над 12  Rolling Eyes
Аз лично бих посетила имунолог и бих се консултирала с него, Тодорова е ендокринолог не имунолог! Аз като цяло съм с неприятно впечатление от нея  Rolling Eyes

# 611
Miho_ she, моите имунологични са от института в Плевен, доц. Конова. Референтните стойности, които дават за NK клетките са 9- 15%. В становището пише: Леко завишени NK клетки (моите са 16,84%). Не съм чувала за оптимална стойност 12%, но може би някое от момичетата е по- запознато.

# 612
tatko_69, от поста ти разбирам, че сте минали вече през доста неща, но според твоите лекари завишените NK клетки са били проблем за износване на бременността, или изобщо са проблем за забременяване по естествен път? Признавам, че последните дни нямах време да изчета нещата във форума, но като цяло- завишените стойности предизвикват спонтанни аборти или пречи изобщо да настъпи бременност?

# 613
  • София
Завишените НК клетки са причина за аборти и за липса на имплантация също. Peace

# 614
  • Sofia
magnet_for_happiness, напоследък си мисля за тези вливания, защо не ги предписват на всички, аз бих ги правила ако нямат някаква вреда и има шанс да окажат положително въздействие, но явно не всички клиники ги вземат насериозно тези вливки.. 

Lailah, благодаря много за мнението, бях чела в темата за Тодорова за твоя опит с нея. Да, разбира се, мисля да посетя доцент Конова, за да чуя и нейното мнение. Истината е че много ме изненада така полюсно противоположно мнение по няколко въпроса на двама доктори, които имат значителен опит с репродуктивните проблеми. Ясно, че това е материя не съвсем развита все още, но пък да нямат позиция по референтните стойности - това много ме учуди. После, лечението, което ми назначава моят доктор д-р Тодорова го отрече, не без аргументи. Ще трябва да се видя с Конова, то е ясно, но малко съм тъжна/изненадана/загубила доверието си като че ли.

george_80, явно няма категорична позиция какво е нормално за НК клетките, но моите 17% явно са малко (или повече) над нормата (каквато и да е тя). Тормозя се защо моят доктор не ми го каза това.

Общи условия

Активация на акаунт