Лечение на автоимунни и други заболявания с LDN (Low dose Naltrexone)

• 235 368
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

Изчетох всико по темата за ЛДН, сега ще чета и за ензимите. Търся помощ за приятеля ми - на 35г - преди няколко месеца си пукна петата и от тогава започнаха всички проблеми - петата се оправи, но за сметка на това започна да го боли глезена на другия крак, поду се /вероятно от пренатоварването с патерици и бастун след това, поне така казаха няколк лекари, без конкретни изследвания/, след това се подуха китките - започна да се самолекува с Аспирин и Диклак - резултата беше потерсаващ - след 10 дни от това самолечение  - операция в спешното за перфорирана язва и перитонит - язва не е подозирал,че има даже, не знаех, че е възможно. Сега е вкъщи, в болнични заради операцията и се възстановява, но основния проблем - болките в ставите се засилват - глезена подут, коляно също, скован врат, от 2 дни вече не може да стане от леглото - пие хомеопатични само - още не може да се говори за ефект от тях, също клеева тинктура, ленено масло (понеже е подходящо и за артрити и за язви, но от четеното дотук разбирам, че по-подходящо е рибеното? ) Преди няколко дни си пусна и изследванията, които до няколко дни трябва да излязат - засега има много високо СУЕ (мисля към 80), биохимични ОК, ревмафактор над 300, генетичните са отрицателни, ревматоложката от Урвич предполага ревматоиден артрит, остава да го потвърдим. Изчетох всичко за стандартното лечение със кортикостероди и подобни гадости и LDN ми изглежда като светлина в тунела. Днес търсих по аптеките, утре ще разбера дали ще успея да намеря Адепенд, Ревиа ми казаха, че не се внасяла вече, ако не намеря ще търся помощ от вас за някаква партия при закупуването. Та въпросът ми е според вас може ли да приема LDN след тези усложнения с язвата и перитонита (от четеното не видях някакви противопоказания, но ако някой има опит да сподели. Отделно ми се иска да почне и с тези ензими, но там съм почти сигурна, че няма да стане заради стомаха - знам че темата е отделна и ще чета и там, но ако знаете?

Много благодаря предварително!

# 346
В конкретния случай LDN се оказва много подходящ за вас, не дразни стомаха, но не бива да се съчетава с кортикостероиди и имуноглобулини.

Трябва да сте сигурни и че няма кандида - LDN стимулира разтежа и.

Очаквам сковаността да премине до няколко дни, а възпаленията на ставите ще искат по-дълъг период - няколко месеца.

Заедно с LDN-а трябва да пие и рибено масло 4 капс. дневно и Бозвелия - сутрин и вечер по едно.

Ензимите могат (и е добре) да се включат, щом зарастне стомаха.(за всеки случай) Иначе те подпомагат зарастването, но може да се пие само серрапептаза, защото е entery coated, демек разтваря се чак в дванадесетопръстника. Ще избледнее и белегът от операцията.

Потърсете в темите отзивите на хора, лекували артрит. Те са много доволни, но изтъкват необходимостта от повече време на LDN.

За Ревията е вярно - не се внася, поръчайте си Адепенд.

Значи - LDN - веднага, рибено масло и Бозвелия, също, серрапептаза - като дойде, останалите ензими - след около месец.

А, и още нещо - покрай перитонита сигурно е приел доста антибиотици. Затова трябва един силен пробиотик, напр. това:

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s- … -Vcaps/19518?at=0

# 347
Момичета, от утре съм в отпуска - няма начин, иначе ще я загубя. Mr. Green Това ще продължи до към 20 януари, а аз интернет в къщи нямам.

Мисля че можете да поддържате темата жива и без мен. Аз помолих Bobka да пуска новите теми и да ме замества, докато се върна.

В къщи захващам ремонт, не съм за завиждане.

Желая на всички приятно прекарване на Коледа и Нова година.

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 afwitch

# 348
Здравейте, аз продължавам да си чета за РА, търся разни алтернативи. Последното, на което попаднах е това - http://rheumatic.org/index.html
По-точно - терапия с ниски дози антибиотик. Също като терапията с LDN има доста последователи. Интересно ми беше да видя, дали имате мнение по въпроса.

Забравих да пиша и за другия ми фаворит Simple Smile. Още не съм достигнала до поръчване, но да споделя - Transfer Factor, звучи много добре, само дето не намирам кой знае какви отзиви, които да НЕ са от сайтове и форуми на самите дистрибутори по цял свят. Въпреки това се замислям. Някой да е чувал нещо?

Поздрави

# 349
Нова книга по темата лечение с LDN:

http://www.disabled-world.com/artman/uploads/health-success-stories.pdf

Прегледайте я...

# 350
  • Пловдив
Здравейте,
ще се включа и аз с малко инфо. От известно време моя позната с МС започна да пие LDN. Тя беше в  доста напреднал стадий на заболяването. Това и беше последната надежда. Много трудно се реши на тази стъпка, но все пак се реши. Информация  получавам от мъжа й. Ефект имало още с първата доза. Тъй като тя много трудно ходи (и вече са си взели и инвалидна количка) още с първата доза е започнала да ходи сама без да се подпира по стените или да си помага с количката. Подобрило се е и настроението й. Споделя обаче че към края на разтвора той като че ли не действа толкова добре. В момента мъжа и търси начин за делене на таблетката, който да е  по-ефективен. А напоследък се забелязва привикване на организма към дозата.Тя е на 2 мл, но имайки в предвид че тежи около 100 кг може би трябва да се завиши. Колко максимално трябва да се приема?
Друго интересно което се е случило е че един ден е пропуснала да си пие LDN-a и е получила рязко влошаване на състоянието. Сега се старае да не пропуска прием и всичко е ок.
Успех на всички в борбата с автоимунните заболявания.

# 351
Множествената склероза се повлиява отлично от LDN. Дозата от 2 мг е доста слаба. Нека я увеличи и намери оптимална в диапазона 3.5 - 4.5 мг.

LDN трябва да се приема редовно, в нейния случай - цял живот.

Според мен всички дребни проблеми са точно от ниската доза.

И да не пие кортикостероиди!

# 352
Здравейте,
ще се включа и аз с малко инфо. От известно време моя позната с МС започна да пие LDN. Тя беше в  доста напреднал стадий на заболяването. Това и беше последната надежда. Много трудно се реши на тази стъпка, но все пак се реши. Информация  получавам от мъжа й. Ефект имало още с първата доза. Тъй като тя много трудно ходи (и вече са си взели и инвалидна количка) още с първата доза е започнала да ходи сама без да се подпира по стените или да си помага с количката. Подобрило се е и настроението й. Споделя обаче че към края на разтвора той като че ли не действа толкова добре. В момента мъжа и търси начин за делене на таблетката, който да е  по-ефективен. А напоследък се забелязва привикване на организма към дозата.Тя е на 2 мл, но имайки в предвид че тежи около 100 кг може би трябва да се завиши. Колко максимално трябва да се приема?
Друго интересно което се е случило е че един ден е пропуснала да си пие LDN-a и е получила рязко влошаване на състоянието. Сега се старае да не пропуска прием и всичко е ок.
Успех на всички в борбата с автоимунните заболявания.

Здравей!  Hug Аз също съм с МС  ooooh!
 На 01.04.2012 ще стнат 2г от както го пия, от както го започнах ми спряха проблемите, а преди това беше ад!
По проблемите: аз също установих, че разтвора действа в първите няколко дни  Peace след това  не  ooooh! За това започнах да разделям хапчето на аналитична везна, всяка дозичка я поставям в едни малки контеинерчета закупени от аптеката  и всяка вечер разреждам с някакво сокче и пия   Peace Водата променя действието на Налтрексона  ooooh!
2мл е много малко  Naughty аз едно хапче го разделям на 12 дози  Hug

Преди 1 седмица ме oдобриха за интерферон и ще спра ЛДН и ще го започвам, и съм в голяма чуденка  кое е по доброто  Thinking ooooh! newsm78

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 13:08 от tishoo

# 353
  • Пловдив
tishoо, Моята позната е с МС от 12 години. Най-напред се лекува с кортикостероиди, после мина на интерферон. След това опита иглотерапия и китайска медицина. Всички тези  методи водеха до кратки ремисии. Аз се интересувам от алтернативно лечение на автоимунни заболявания заради брат ми. Той е с болест на Крон. Но както казва Пинко младите мъже трудно се решават да пробват различно лечение.(кратко отклонение).
Моята позната се влоши миналото лято и реши да изпробва масло-лечението на сестра Христина. Беше много обнадеждена, но всъщност  нямаше никакъв ефект.  Малко след този опит започна влошаване, депресия. Даже не желае да чете по форумите как се чувстват хората с подобни проблеми. Въпросната дама е майка на три прекрасни деца - тризнаци. На съпруга й се налага да се грижи за семейството, да ходи на работа и т.н. Тя реши да пробва лечението под въздействието на мъжа си. Но е пробвала почти всичко до момента. Моето скромно мнение е, че ако се чувстваш добре по-добре си карай на LDN . Тя ми беше споменала за някой негативни реакции от страна на организма след лечението с интерферон- косопад и др. Но за повече информация като се чуя тези дни  с нея ще попитам.

# 354
Аз от 01.2010 имам МС тогава ми я откриха  ooooh!
Всеки лекар казваше: "Интерферон пич"  Naughty
И от 2010 се боря за него, та чак сега ми го дадоха  #2gunfire
Инжекциите са в хладилника ми, ще го пробвам  Thinking пък ако не ми се отрази добре ще се върна на ЛДН  newsm78

# 355
Щом сте забелязали спадане на ефективността на LDN с времето, пробвайте да правите разтвора с преварена вода (заради хлора и бактериите).

tishoo - щом се чувсташ добре, не знам какво повече очакваш от интерферона. Потърси информация в мрежата.

willow - болестта на Крон също се лекува много успешно с LDN!

# 356
Пинк здравей,
На моя приятелка майка й е болна от паркинсон от 3 години и до момента не е взимала лекарства за паркинсон (финемед и мадопар). Лекувала се е с билки и други природни методи. От един месец приема ЛДН по 3 мгр. Има голям ефект, чувства се по-добре. Необходимо ли е да приема други добавки за по-добър ефект.
В момента пие отвара с Beladona.

# 357
здравейте,искам да попитам някой знае ли паническо разстройство дали се повлиява с LDN

# 358
LDN действа както системно, така и в мозъка, чрез отделените ендорфини. Така се повлива напр. депресия.
Но паническото разтройство има различна специфика и не вярвам за се повлияе.

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: ХIХ862 animal037

# 359
Благодаря много за инфото,но смятам да пробвам с LDN ,предпочитам пред антидепресантите.Все си мисля,че ако не ми помогне,то няма да ми навреди.

Общи условия

Активация на акаунт