Февруарски смешни малки пръсти нещо все във шкафа търсят

• 26 670
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
hetera, ужасно се мъчи детенцето ти, милото. До болка са ми познати тези периоди с по-големия ми син.
За разтройството варя чай от корички от нар - вече ги има и в аптеките, но аз всяка есен се зареждам със сушени кори. За една чаена чаша се слага едно малко парченце, колкото нокът. Действа безотказно и при бебета и при възрастни.
Проспан ползвам на капки - сипвам в чайчето или в малко компотче, сокче, каквото намеря. По-лесно е за приемане и не се усеща нито миризма, нито вкус.
За хремичката ползвам Тобрадекс - антибиотични капки предимно за очи, но се предписва и при хрема, особено ако хремата е от т.нар. задна, т.е. тече навътре в гърлото, образува храчки и несъмненно води до белодробни усложнения.
Слава Богу малък бебо не ми е боледувал сериозно. И сега е с хрема, но вече отшумява - 3-ти ден е с Тобрадекс-а.
Не спирай с витамин С-то, а тия прахчета за разтройство въобще няма да имат ефект в/у бебо, освен че се измъчва с тях. И не забравяй - много чайчета.

# 571
Мами, в понеделник дават 19 градуса, искате ли да напарвим един Народен театър?

Веси, не съм никак наясно, но ако дадеш от тези лечебните хумани, няма ли да стане една идея по-добре? Яна като имаше разстройство, минахме само на мляко и лечебва хумана. Пресече я доста бързо. Ако сложиш хидрасека в нещо ванилово, да речем нишесте, няма ли да се получи? Нямам никаква идея дали е подходящо да даваш нишистени кремчета при разстройство, но поне би трябвало да поубие малко миризмата.

# 572
  • София
Рися на диета е да!

mamakaty
, а чая от нар вкусен ли става,защото аз му направих чай от шипка,нали и тя уж запичала,сложих един куп захар и той категорично отказа да го пие  Sad Купих му на Гербер сок от бяло грозде,защото четой,че и той запича със шипки и него отказва да го пие,направо....а прахчетата явно няма да му ги давам:(

mama_pettty , няма как да му дам нишесте,защото е с прясно мляко,а то е забранено в случая,за хуманата Ники никога не е пил такова нещо и не го иска,давам си му кисело мляко,то в случая не се води разхлабващо.

Спокойствието ми,ако може да се нарече такова е,че за момента не спира да яде и пие,а и все пак не е толкова често разстройството,но ми е чудно,защо кашля повече от вчера при положение,че пие проспан?

# 573
Аз подслаждам наровия чай. Не ми е отказвал. Но не се притеснявай ако се дърпа. Така или иначе ще ожаднее и ако няма какво ще си пие чайчето. А ако пие предимно чиста водичка, пробвай първо неподсладено да му го поднесеш. Може да се е отвратило дечко от тия сладки сокчета покрай сиропите за кашлица, прахчета и всички тия сладникави лекове.
Сега се осмелих и да му капвам по 2-3 капки клеева тинктура в шишенцето. Ако не се страхуваш от предразсъдъци направи го и ти - всеки ден по 2-3 капки.

# 574
Добро утро , мами !
Днес , след дълго чакане , най-накрая се сдобихме с първото ни (засега ) ръбче от зъбче ! Мнооооого съм щастлива  Grinning
Останаха ли още неозъбили се бебоци или ние бяхме последни ?

Слънчев и усмихнат ден на всички !

# 575
Веси, просто направи нишестето с вода, а не с прясно мляко. Или ако педи ви разреши да пиете АМ, сложи АМ.

# 576
krasikoko честито ви първо зъбче.

Веси, опитай да дадеш хидрасека с пипета. На мен ми бяха казали да го разтварям в малко вода и така да го пие. Но Йоан от един момент отказа да го пие и тогава просто му го давах с пипетата от Панадола. Дърпа ше се, но поне като я натисна в бузата и изтискам съдържанието той пиеше.

Ако и така не става, пробвай от тези електролитните разтвори на Хумана, те не миришат и са с приятен вкус. Важно е да поема течности.
А Ники има ли секрети, защото кашлицата може да е от тях. Не се притеснявай нали вчера педито го е прегледал. Не ми се вярва толкова бързо да се е усложнило. Но ако все пак утре ти се струва, че кашля повече го заведи пак на преглед.

За капките, не знам какво д акажа, но ако не са ви предписани от педиатър не давай. Според мен децата са още малки и колкото по-малко се налага да им даваме какпки за нос, очи и т.н. е по-добре.

Слагай физиологичен разтвор в нослето или Стеримар впръсквай. Може да му капнеш по малко витамин Ц в двете ноздрички. Това също помага. А другото му го дай да го изпие.

Йоан днес също не плака , когато се разделяхме. Май вътре се разплака, но то няма как да минем и без това.
Галче, не си ми подесйтвала по никакъв начин, не се притеснявай. Аз просто съм прекалено подозрителна и недоверчива що се отнася до детето ми.
И поне засега успявам да хвана , когато ми разказват за моето дете и когато ми отговарят за общия случай.

Звъня й всеки ден на сестрата. Взела съм и личния  номер. Вече мед. сестра е управител на яслата , защото те са в отделна сграда. Надявам се да са коректрни и да се държат добре с децата.
Но щом Йоан си подава ръчичките и ходи в нея, значи би трябвало поне засега нещата да са ок.

Иначе вчера като го забрах беше видимо доволен. Личеше му, че е станал преди малко от сън. Аз го гушнах , при което той поседя само 1 мин. в мен и взе а се бута да го пусан на земята. Докато разговарях със сестрата той обикаляше и отваряше шкавчетата на децата. Като го взех да си тръгваме се разрева диването, че му прекъснах играта.
Но не знам дали сънят там не му е малко. Прекалено бързо се уморява и към 7 часа е готов за сън.
Вчера докато чакахме за ваксината много се изнерви, явно беше уморен. И като го гушнах и му дадох бибката той почти заспа. После поспа малко в колата и изкара до 9.

Вече съм малко по-спокойна, но се успокоявам напълно след като го видя. Дано й днес се чувства добре.

Калина, ужасно е това. И на какво основание са го направили?

Галче, да ти е жив и здрав малкият именик. Много да ви радва, а на него много щастие и усмивки пожелавам, по-малко сълзи и по-малко рани по крачетата.

Момичета, някой мисли ли утре да ходи в Борисовата да снима детето?

# 577
  • sofia
Хетера,аз мисля,че КМ. си е точно разхлабващо и при такива чревни вируси(ако е такъв) се препоръчва да се спре за ден-два.Пробвай да даваш супичка от морков,картов и ориз ,попара с чая от шипки или друг ,но без масло.Ако кашлицата е суха(само напъване да кашля)дай Синекод-капки,а за сополките може да слагаш Тобрекс,Тобрин,Макситрол,всичките са капки за очи,като на нас са ни ги предписвали за нос.Ако положението с разтройството стане трагично можеш да дадеш половин капсулка Лопедиум или Имодиум(мисля,че някоя мамa го беше написала).
дано бързо се оправи детенце.

# 578
  • София
Момичета мерси много за инфото.Капките се казват Коларгол и ни ги изписа педито и мисля да продължавам с тях,защото тя каза,че ги изписва за да не слезе надолу инфекцията.
За киселото мляко четох,че не е проблем ето тук http://www.biberonbg.com/info/razstroistvo.htm, аз му го давам само нощем,защото без него не спи,а и слагам три лъжици мляко и другото допълвам с вода,изпива си цяло голямо шише и това ме успокоява,че приема течности.
Кашлицата му не е суха за съжаление:(
Хубавото е,че одеве пи от сока от гроздето дето уж ще го запече:)

Абе ще се оправи ама си трябва време....Simple Smile

# 579
  • Sofia
Весе, лечебната Хумана може да се приготви и като каша и да я яде, не да я пие. Много помага, имай я предвид, ако нещо продължи да дриска  Hug Ще се оправи детето, няма страшно.

Абе само моето дете ли не иска НИЩО да пие??? newsm78 По цял ден го преследвам с какво ли не - вода, сок, чай, в шише с биберон, в 2 различни чаши с накрайник, със сламка, с лъжичка......ВСИЧКО Sad Не, не и не! Бута ме, кара се, хвърля ги по земята.... Добре,че сутрин изпива около 200мл АМ, че ианче никаква течност не поема, освен тази в яденето. Направо не знам какво да го правя вече. Надявам се по жегите пак да пропие нещо.

Галче, да ти е жив и здрав именника!!! Голяяяям да порасне!   bouquet   bouquet   bouquet

Аз много искам да отида да го снимам в Борисовата, но той точно тогава спи Sad Още се чудя за студиото.

Пети, аз съм ЗА Народния в понеделник. Обаче ми е удобно следобяд  Confused

# 580
Здравейте мамита,
откраднах си малко време да попиша и да прочета тук, че ще ни забравите още малко  Simple Smile
Накратко за нас Мира пак прихвана вирус от брат си и в момента е на АБ, вторият в живота и, но е доста по-добре вече. Тръгнали са още зъби и спи лошо през нощта. Кърмим се все още нощно време, а когато е болна и кисела и през деня  Rolling Eyes Не знам кога ще спрем кърменето, бях го запланувала за пролетта, но май няма да стане. Да си призная и аз не правя нищо по въпроса, чакам я сама да се откаже. В тази връзка имам въпросче към Яна  Hug  има ли вероятност така както я чакам сама да се откаже от кърменето да откараме до 3-4 годишна възраст?  newsm78 И какви методи да приложа, така че да стане възможно най-плавно и без стрес за детето. Аз знам, че трябва постепенно да изключвам едно по едно храненията, но проблема при нас е, че Мира ме търси при всяко пробуждане през нощта и ако не и дам гърда се разсънва и не може да заспи. Другото, което ме притеснява е, че от това кърмене все още нямам МЦ, а вече минаха повече от 13 месеца.
Гледам има предложение за среща в понеделник, много ми се идва, но не знам да ли ще мога да го организирам.
Деси, радвам се че Йоан се адаптира така лесно в яслата. Наистина както е писала и Гал сега е по-добрият период за тръгване на ясла от есента  Peace
Миме, честити сини гащи. Хубаво е да си имаш разнополови дечица  Heart Eyes С Мишо ми беше все едно, въпреки че  повече клонях към момче, но когато забременях с Мира, определено исках да е момиче.
Фокси, прочетох, че искаш да учиш италиански? Да не заминавате в Италия? 
Пак видях страхотни снимки на дечица  Heart Eyes

И последно се сетих да ви питам..........Планирате ли вече лятната почивка? Аз започвам да се оглеждам за оферти на моренцето  Heart Eyes мнооого го обичам.
Забравих... Честит имен ден на Дари!

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 12:30 от dessita_i

# 581

Мечи, ти при Тимева ходиш нали?Ако може да те питам, колко време предварително се обаждаш в момента за час при нея?Не за друго ами не съм ходила откакто родих, пък ми се иска да видя какво е положението  Rolling Eyes.

Да, при нея, ами стандартно, около 1 месец.... винаги е било така, откакто ходя. Та сега като съм на преглед направо записвам следващия. Ако има нещо спешно си знаеш - отиваш там и се закотвяш да чакаш, никога не ме е върнала.

# 582
ВЕсе,на Мая дрискането го пресякох с ентерола,пие за кашлицата вентолин и мукосолван,капки ни изписаха от най-отровните ксилометазолина,но аз ги разреждам с физиологичен разтвор 50/50 и съм капала само два дни,но имахме много зелени сополи.За ентерола,той се дава само при силни диарии,и аз малко съжалих,че и го дадох(така ми каза оная докторка от спешния кабинет,моята веднага каза да не го давам повече като разбра),но ти си прецени,ако не минава диарията по друг начин можеш и да дадеш.
Иска не иска лекарства  ще го насилваш с пипета от панадол(както казват и другите момичета)все още не могат да ни се опънат Wink
Давай течности,подпри го да спи на по висока възглавница,ние така спим последните дни,че много се дави от секретите.И спри киселото мляко,аз на Мая не и давах 3 дни.То разстройва.Лечебната хумана наистина помага много.
Дано ви премине по-бързо,нас все още ни мъчи кашлица,но е отхрачваща.

# 583
Толкова съм глупава, Галче, честит имен ден на Дарко! Да расте здрав, щастлив и да те ядосва по малко, заради спорта!

Да ви се оплача, моят мъж днес сутринта замина на ски, паднал зловещо, защото му откачила едната ска, има съмнение за счупено ребро и не иска да ходи на лекар Sad Sad Sad И звъни по телефона и ми казва през смях, че си е счупил реброто, вероятно. Направо ми иде да го убия, имам чувството, че за да го накарам да отиде на лекар, работата трябва да е тръгнала много на зле.
Извинявайте, че така се оплаках, ама....понякога направо ми идва да го убия като прави простотии. Успокоявам се само, че след като има сили да се хили, надали е нещо чак толкова сериозно.

# 584
Весе, струва ти се, че кашля повече, защото Проспана е отхрачващ и засилва рефлексите за откашляне, освен че втечнява секретите за излизат по-лесно. Това, което ви се случва си е най-класически вирус, минава за 7 дни най-малко. Притеснително е, ако вдигне сериозна Т, тогава вече означава, че има и друг възпалителен процес. Но вие сте на път да се оправите вече  Hug

Пети Sad може да е по-лека повредата, да не е чак счупено Sad Само това ти липсва сега...

Общи условия

Активация на акаунт