Юлски бебета 138

• 31 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Яйцата са домашни,не са бели,но цветовете се получиха много ярки.Оцветихме първо в жълто  цялото яйце.Един от върховете се  боядисва в оранжево и съвсем накрая червено.Другия край боядисвам в зелено и върха в синьо или лилаво.Яйцето го държа в боята докато постигна желания цвят.Внимава се да не се разтече боята при завъртане на яйцето  .Направихме ги в двете посоки.Доста време отнема,но се получава много красиво.От около 40 боядисани яйца само една жертва имаме  Laughing Само да спомена,че Алекс спеше докато боядисвахме с Кати.Най вероятно щеше да има повече жертви  Mr. Green

# 631
  • София
Джоли, да не говорим за различни  newsm78 Аз говоря за обикновени фулмастри, на които на кутийката пише, че се перат и мият  newsm78 и наистина е така. Примерно на Бик или Биг беше....марка за химикалки и има и фулмастри, моливи , пастели .......имат и обикн. фулмастри и перящи се.

# 632
Ей, какви хубави ямайски яйца Grinning Много са свежи, браво на Кати, голяма помощничка ти е тя.

Деница, как те разбирам. От болести ми беше дошло не до гуша, ами не знам. Аз съм като някоя досадна свекрва, но защо не пробвате с хомеопатия. Ако не спечелите, поне няма какво да губите Rolling Eyes

Пепи сутринта се събуди с кашлица, ларингиална като да беше. Чух се с хомеопатката, каза ми какво да давам. Добре, но докато разтворя л-вото, закуси, оправим се - спря да кашля. Цял ден не съм го чула да буха, съответно не дадох и лекарство. Дано е било нещо инцидентно, но със стария начин на лечение беше невъзможно да се разкашля и да мине от самосебе си.

Я кажете вашите деца бели правят ли? Анна не се спира, по-лошото е, че не разбира от дума и ги повтаря и потретва белите. Маже на поразия, разсипва кучешки гранули във водата на кучето, катери се по столове, обръща чаши, чинии, чупи ги, вади дрехи от гардеробите, целува кофата с препарат за пода, докато чистя, вози се на прахосмукачката. С две думи сме като пътуващ цирк Laughing

# 633
Я кажете вашите деца бели правят ли?
Шегуваш се,нали? Laughing Любим номер на Алекс е да се качи на масата и да маже нещо.Отваря раницата на кака,вади тетрадки,учебници и се махат облекла или се рисува по тях.Обича да влиза в тоалетната и ако напипа четката е много доволна  Sick Събува си чорапите,обувките,отива и си намира или на баща ѝ маратонките или мои обувки на висок ток и ходи с тях  ooooh! и още и още  #Crazy

# 634
Кети, сигурно говорим за един и същи тип продукт. Просто тези, които купувам са за деца над 12м и са със затъпен дебел връх, защото им е по-лесно да рисуват така, а и да не се набодат  Peace Самите фулмастри са едни дебели като маркери.
А - другата страст й е PlayDough или иначе казано пластелин, който съхне на въздух и не цапа Simple Smile Прави топчета от него и ги слага в чинийките на куклите. Но не се занимава така продължително както с рисуването.

# 635
Джоли, дано да успееш да се справиш с обърканите чувства от трудната ситуация с вашите и да приемаш всяко тяхно решение спокойно. Разумни хора са и дано вземат най-доброто решение.
Кети, честит рожден ден на Дени и празник на теб (извинявам се че със закъснение)!Да ви е жив и здрав и само да ви радва! smile3525 Голяма слабост ми е той, няма да забравя колко беше грижовен и старателно махаше солта от солетите на Сами Heart Eyes Heart Eyes
Иви, поздравления за успеха на Катето! Представям си колко си горда  Heart Eyes Желая ти занапред все повече да ви радват момичетата, големи красавици са (пу-пу)! И аз обаче смятам че ръководителката е прекалила с грима  Sick
Много ме дразнят като скриват естествената красота на децата под някакви мазила. Няма нищо по-хубаво от едно изживяно детство и невинната красота. Имам чувството че момиченцата все по-малко имат шанс да се насладят на едно безгрижно детство Sad То са гримове, лакове, дамски чанти прочее простотии, от които не смятам че имат нужда на такава крехка възраст. Имам чувството че животът страшно ги пришпорва да бързат да се превърнат в жени.
Дано всички болни да се оправят бързо, за да посрещнете празниците спокойни и да им се насладите! Praynig
Мая, много ме разсмя с гащите в музея  Joy

Аз напоследък съм страшно ангажирана и с нищо не смогвам  Tired Почти не включвам компютъра и рядко се вясвам където и да било.  Още не сме боядисали яйцата, къщата е мръсна и разхвърляна, дори не сме пазарували. Просто не знам за една събота как ще се справим с всичко. Да не говорим че и свеки се домъква и кой знае колко ще ме донапрегне, понеже и на нея трябва да й слугувам ooooh! Дано да съм по-спокойна и организирана, защото празниците се очертават трудни Praynig
Онзи ден Сами беше болен - с ужасна хрема, чак плачеше от болки в носа, през нощта се будеше и ревеше постоянно, очите му зачервени и сълзящи. Много трагична гледка беше горкото. След 24ч нямаше и помен от хремата, оправи се светкавично само с неговото си хомеопатично лекарство, но пък успя да зарази майка ми и сега трети ден е болна.
Дуци, Сами например никога не прави бели, нали знаеш   Joy

# 636
И Алекс е болна, сигурно заради тъпите празници. Направо ми писна, ако има да боледува, на празник ще е #Cussing out Аз супер съм се сдухала покрай боледуването и, но това не ми попречи да си боядисам яйчица и да направя козунаци, белким малко си пооправя настроението Tired Ето какво сътворих днес: цък
Купих бели яйца и супер се прецаках(както между впрочем направих и миналата година). От 30 яйца, 2 бяха счупени още в началото и 15 се счупиха при варенето ooooh! Та следобеда си докупувах нормални жълти яйца и си боядисвах на воля.

Мамо Иви, чудни са ви се получили яйцата. Това от желатиновите бои ли е Thinking

# 637
Много неприятно е да ти е болно детето, а по-празници - още повече. Бързо да оздравяват и да празнувате спокойно  Praynig

И аз нито съм пазарувала, нито съм се приготвяла още, освен че съм купила боя за яйца  Crazy И хич няма да се престаравам (освен да боядисам яйцата), че в събота заминаваме при родителите в Д-ца, там със сигурност са го направили  Mr. Green

Като чета за белите, май моето ще излезе от кротките  Laughing Само много ме е страх, като се катери, понеже още не може да слиза стабилно. А и вчера се беше мушнала под една масичка със стъклен плот и упорито се опитваше да се изправи  ooooh! А след като се опита да се качи на нея, се видях принудена просто да махна стъклото.

# 638
  • София
Привет и от нас Simple Smile

Аз през деня вече съм с двете, че в групата на Билянка имат морбили и съм я спряла превантивно.

Вчера направих пролетното почистване и утре по традиция ще боядисваме семейно яйцата. Иначе и аз и мъжа ми правихме пробни козунаци, като подготовка за Великден и станаха супер. Дано и утре не се изложим нещо Simple Smile

Всички болни мъници да оздравяват бързо  Hug

Мамоиви, много са ти готини момичетата  Heart Eyes Комплименти на Катето за победата, както и за красивите яйца. И аз ще пробвам утре по вашия начин Simple Smile

Дея може да я поставите в челни позиции сред беладжийките и то съвсем заслужено Simple Smile

Тони, страхотно си се справила  Simple Smile

# 639
 amarinova,не знам каква е боята  Thinking Купувах памперси на Алекс от Метро и видях готови  комплекти за  яйца.Имаше кристали,боя 5 цвята,стикери и 4 бандерола.Козунака изглежда доста апетитен  eat

Алекс не спи много добре вече няколко поредни вечери  Tired Става и започва да обикаля по леглото. Crazy

# 640
Първо да пожелая бързо оздравяване на всички болнички, дано да са във форма за празниците!

Мамоиви, много добре сте се справили с Катето, много са красиви яйцата  smile3501

Амаринова, чудни изглеждат козунаците и яйцата  chef

Джоли, може ли да споделиш каква марка са тези боички и фулмастри, да потърся тук дали има  Praynig

Габи също се чуди каква беля да сътвори, а и не й се чува и на нея много, много. Иначе все като я питаш, много е слушала  Laughing

Ние все пак решихме да пътуваме, пък дано имаме малко късмет с времето. Ако не успея да се включа - Весело посрещане на празниците на всички!

# 641
мамоиви, браво на Катето. Да ти е жива и здрави и още повече награди да печели.

И Йоана, прави доста бели, но сега и е времето, после като поратсне няма да ги прави и така. В момента е на такъв период, че нищо не дава от играчките си на другите деца в парка, а постоянно иска да вземе техните и се тръшка. Направо си умирам от срам, викам само мойто ли е толкова невъзпитано.

Аз не съм чистила тази година с миене на прозорци, пране на пердета и т.н.  Утре мисля да си изчистя малко по-основно и това е по -нататък повече.

Утре ще боядисам яйцата и ще направя още 2 дози козунак, след вчерашните 5 които забърках и съм готова, сладки и курабйки няма да купувам, но няма и да правя.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 12:05 от sela_wi

# 642
Браво момичета! smile3501 Страхотни яйца и ммммммммм козунаци!
Аз вчера овапцах яйцата и от 40 бройки, Здравко удари в земята едно още неварено, а иначе само 2 се пукнаха. Като ги варя слагам доста солчица и тази година "жертвите" са минимални.
Здравко все още е хремав , но няма температура и беснее из къщи. От време на време ми казва: "нос" и "кашля" и аз тичам с кърпичка. А вчера, докато аз боядисвах, крещеше "още ица"(още яйца) и кака му едвам го одържаше.

На всички болнички Hug и бързо да се оправят.

И "Кой ли ме дявол караше " да взема и да отворя готварския форум... Сега се запалих да се пробвам с месене на козунаци, но не мога да се спра на рецепта. Дайте изпробвана и лесна за супер начинаещ Embarassed, моля. Дори да не стане, да ми мине мерака. Така и така не правих Великденско почистване, поне да ми замирише на Великденски козунаци.
Весело приготовление за празника и посрещане на Възкресението Христово!

# 643
  • София
Джиджи, много я хвалят тази мама и нейния козунак :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453544.15

С няколко практически съвета:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453544.msg13460359#msg13460359

Успех! Simple Smile

Ако пък правиш на машина /или изцяло или само месенето без плетенето и печенето/, ще ти дам моите рецепти пак от форума взети, които са много сполучливи /казвам го от опит/ Simple Smile

# 644
Мерси Нинче   bouquet
На ръка ще се пробвам и ей сега като нахраня дечурлигата, по-подробно ще се запозная с рецептата и технологията.
Току-виж се справя като   chef  Wink

Общи условия

Активация на акаунт