С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Виена, Австрия
Ро   bouquet  bouquet  bouquet

# 226
Не мога да се сдържа http://www.youtube.com/watch?v=YPyZQj5_d8I&feature=related  Това помните ли го? Имаше и един филм с Ален Делон с тази песен Sunglasses

# 227
Не мога да се сдържа http://www.youtube.com/watch?v=YPyZQj5_d8I&feature=related  Това помните ли го? Имаше и един филм с Ален Делон с тази песен Sunglasses

amiiii amiiii amiiii

# 228
Следващото ми питане е:има ли някакви забрани newsm78 за закупуване на имот(апартамент) от българи?Доколкото разбрах, данъците се плащат ежемесечно, а не накуп като тук.Бихте ли ми казали каква е средната сума за данък на месец?И само още един от многото, хаотично минаващи през съзнанието ми въпроси-кой бецирк бихте определили като добър  Simple Smile
Благодаря ви предварително и силно се надявам да не ви досадя с питанията си!

Здравей Тек или Тея, добре дошла!  

забрана за закупуване на имот от чужденци няма. данък върху самия имот няма, имаш еднократен данък при закупуването (Grunderwerbsteuer 3,5%). Всеки месец има разни такси като канал, боклук и тн. кой бецирк е добър си решава всеки сам за себе си, аз например не бих искала да живея в 21 и 22 бецирк, а тук има много мами, които са доволни и щастливи там и не биха искали да са от другата страна на града. въпрос на предпочитание. ако нямам избор и в 22ри бих живяла, според фазата на живота е също, като студентка ми беше централно къде живея, сега с децата се замислям. моля не ме разбирай грешно, че 22ри не става за живот с деца, напротив Laughing

относно курс по немски, аз съм ходила на университетски курс тук 2 семестъра, добър е курса, интензивен, но най добрия метод за учене е говорене, много, много говорене и четене. само курса.... не става.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 19:24 от di-to

# 229
Благодаря за отговорите и топлото отношение:)
Тея се чете името ми Wink

# 230
Di-to, ти направо покоси  #2gunfire агитката тук  Joy Много си ми е хубаво. Имам си изглед, нива, черешови дърета, като  дойде пролетта изобилно количество охлюви, цветя да си набереш сам и да пуснеш парички в касичката... все екстри Grinning

# 231
Di-to, ти направо покоси  #2gunfire агитката тук  Joy Много си ми е хубаво. Имам си изглед, нива, черешови дърета, като  дойде пролетта изобилно количество охлюви, цветя да си набереш сам и да пуснеш парички в касичката... все екстри Grinning

ни сам маааааа Embarassed 5 пъти казах, не ме разбирай грешно!!!! знам че ти е хубаво, и не само на тебе. и нема лошо  Hug. и съм сигурна че има хора, дето не искат да живеят там, дето аз живея.  Peace единственото, което се опитах да кажа на Тея е, че 5 човека да пита, 5 мнения ще получи! и тя май ме разбра, само ти вадиш базуката #2gunfire

# 232
Аз, честно казано, съм хвърлила око hahaha на някой от 1 до към 5-6-ти Flutter Mr. Green
Ама съм май доста нахалничка...

# 233
Аз, честно казано, съм хвърлила око hahaha на някой от 1 до към 5-6-ти Flutter Mr. Green
Ама съм май доста нахалничка...

e виж, и в 1ви не бих искала да живея Embarassed да работя- да, да се разхождам, на шопинг- да, ама да живея в тая лудница, мерси. да не говоря за карането на кола там  Naughty нооооо ако имам шофьор, дето ще ми носи торбите до апартамента и ще кара колата в гаража, може и да се замисля. и терасата на пентхауса ми е поне 100 квадрата, 4е да има къде да сложа пясъ4ника и надуваемия басейн на децата.

иня4е мога да докладвам от опит, 4асти от 2ри и 3 бецирк са много зелени и приятни за живеене, 4-5-6 май не са толкова зелени. ако това те интересува изобщо де...

# 234
Интересува ме, да Hug
Миналата година бях в 10.-в близост до парка Оберлаа и много ми допадна-представям си, ако имаш дете какъв ли кеф е да си се разхождате там...Обаче ми се стори много далеч от центъра.Предполагам, че проблемът с паркирането в 1. е същият като този в малките старософийски улички Tired
Този въпрос мисля да реша като просто бъдем без кола или поне в началото-така или иначе гр. транспорт е удобен, точен и бърз Simple Smile

# 235
Момичета, аз може ли пак да ви подосаждам с моите въпроси? Embarassed
Моят мъж стигна до там, че вече си има всичко - адресна регистрация, здравна осигуровка, всеки момент ще получи и разрешителното за пребиваване. Обаче като започнал да попълва документите за мен за осигуровки, имало някакъв въпросник със супер объркващи въпроси:
Живели ли сме в последните 4 години с детето? (няма как - той е само на 1,5г)
Живеем ли заедно в момента - на един адрес? (не, но такава е идеята)
Работя ли аз? (не, в майчинство съм) и т.н. На тези въпроси само с ДА и НЕ можеш да отговориш. Той се притеснява, че ако попълни, че живеем заедно и направят проверка, санкциите са големи. Кажете, знаете ли по какав начин се правят тези проверки? По домовете ли ходят? Правят ли наистина проверки? Ако е така, то аз не виждам начин той да оправи документите, без аз да съм там за постоянно, а не ми се иска толкова от рано да си оставям детето тук (планът е то да дойде след раждането). Докато бях и аз във Виена, не правихме адресна региастрация, защото съквартирантът му (който май е и собственик) е малко особен. Много държи на точните и честните неща. Супер порядъчен е - побеснява само, ако види някой да смесва отпадъците, а не ги изхвърля разделно. Та достраша ни да искаме от него подпис, че аз там живея. Т.е. няма никакви документи, че аз съм физически там, а още по-малко пък ще ме открият, ако посетят квартирата.
Моля, давайте съвети, че утре ще ходи до касата човекът и сън не го хваща Wink

# 236
А за кварталите във Виена мен също силно ме вълнува въпросът.  Ясно е, че всеки си има различно мнение за това кое е хубаво, а зависи и от живота, който живееш в момента. И все пак кои са наистина зелените, спонкойни квартали, където има повече детски площадки и паркове за разходки (макар и по-отдалечени от центъра). Разбира се и ясли и детски градини да има Simple Smile На първо време това за нас е важно, защото мъжът ми ще си пътува до работа с метрото, колкото е необходимо, но аз няма да помъкна едно съвсем невръстно бебче и едно палаво и щъкащо нявсякъде бръмбарче на големи разстояния, за да се стигне до парка.

# 237
Според мен правилна ориентация къде иска да живее, или евентуално къде би живял ако намери изгодна оферта за жилище човек придобива след като поживее известно време във Виена. Същото важи и за това в какво жилище би искал да живее - ново или старо строителство, наем или собствено жилище.

Маним, този въпросник не  ми е познат. Мъжът ми попълни един формуляр с моите данни и данните на детето, където декларира, че иска да ни застрахова към себе си. Според мен няма проблем мъжът ти да отиде с непопълнен формуляр в касата и на място да обясни ситуацията. Никой няма да тръгне да го глобява и да го стреля. Най-много да му кажат, че теб може да те застрахова едва когато си направиш адресна регистрация тук.
Никой няма да тръгне да проверява квартирата! Не се притеснявай! Австрия не е чак толкова полицейска държава , слава Богу! Щеше да е добре ако си беше направила адр.регистр. тук.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 23:13 от fat.wombat

# 238
fat.wombat, явно от скоро са го сложили този въпросник, именно с цел да се избегнат подобни нарушения. Дано да има някаква вратичка да получа тази карта, че съм осигурена, защото иначе пак наново трябва да се кроят сложни планове... Confused

# 239
manim -Аз имам въпрос към теб, виждам в подписа ти, че си от Пловдив.
Моля те да ми дадеш информация за хотели, които се намират в близост /до 5-10 мин пеша/ до Пловдивския университет. Само имената са достатъчни, аз ще си намеря телефоните по гугъл.
И още - кой пловдивски вестник е за обяви?
...трябваше да си направиш адресна регистрация, мисля  newsm78 /не пледирам за достоверност/ че майчинство се дава, когато бременната има мелдецетел /адресна регистрация/ 6-7 мес. преди раждането /по инфо от една моя позната опитваща се да вземе майчинство тук/

....аз пък не си заменям 22-и, тук е зелено, та чак ми писва от зелено  Wink , но като дойде метрото след 5-6 месеца ще се кефя че за 15-ина минути съм в 1-ви бец.  Но никога не искам да се върна в бетона на  5-и или 10-и.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 00:12 от :-))

Общи условия

Активация на акаунт