С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 075
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Не пътувам аз, изобщо не ми се разкарва с двете деца, предпочитам чак лятото, само дано не се наложи да си ходим за паспорт на бебето  Tired

# 211
Добро Утро Дами!

Да разлея кафето да не се кара Жени Laughing

food010  food010  food010  food010  food010  food010

да ви се похваля, как съм се наспала, както от 5 години насам не съм  superuu.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 10:27 от di-to

# 212
Ди, от кога си  мечтая и аз за наспиване...
Днес ние сме супер доволни в друго отношение. Познайте от къде се връщаме  Mr. Green Mr. Green Напълнихме бидоните и след малко ще се отдадем на заслужена следобедна дрямка. Този път изневерихме много подло на кренвиршите и се отдадохме на по-изискани кулинарни изкушения. Дани си изяде всичко без реплики. Доволна съм, че няма да пълзя по пода между колите и самолетите и да подавам капещи лъжици.

# 213
Умби добре дошла в ресторантския отбор  Mr. Green Мика, като бебе, го мъкнах само по ресторанти и сега, ако не е седмично поне 2 пъти , се сърди. А там яде всичко,което вкъщи никога,ама никога не би погледнал  Mr. Green

# 214
  • Виена, Австрия
Няма ли забягващи към БГ  Weary

Ани, мерси за предложението   bouquet
Ако не успея преди това да го изпратя ще се възползвам от услугите ти.

# 215
  • Виена
Привет!

Кати е с хрема и 38.1 температура. Не съм и давала лекарства засега, но ще я проверявам. Надявам се да ни се размине.

Баничките станаха прилични, въпреки че както казахте не се надуха много. Пробвах и да ги разтегля, и да използвам тестото без да го точа. Резултатът беше един и същ. Благодаря за помощта Simple Smile

На мен пък ми трябва някой, който да пътува от София, за да ми помогне с пердетата за стаята на Кати.

# 216
Ели, бързо оздравяване на Кати. На мен ми се изправя косата как ще си пусна детето на градина. Мисля в понеделник да го направя, но ако има болни и кашлещи ще си го върна обратно. Само като си спомня за тъмносините кръгове около очите на Дани и изтощителната кашлица...

# 217
Жени аз пътувам в Сряда Peace

Ани Няма да се наложи  издават го и с пасван, само дето можело да се чака 6 месеца  Crazyбили затрупани с работа  ooooh!

НОВО !!! Разрешение за достъп до пазара на труда на новите европейски граждани може да се издаде от бюрота по труда /AMS/ може да се издаде в случаите, когато са посстоянно пребиваващи в Австрия от 5 години. Заевлението за разрешение за достъп до трудовия пазар се подава в регионалните офиси на бюрото по труда/AMS/ в съответния район в който чужденецът живее. За заявлението се използват  нормативно регламентираните за целта формуляри. Такси: За да Ви бъде издадено разрешение за достъп до пазара на труда трябва да заплатите административна такса от 6,50 евро и задължителна допълнителна такса от 3,40 евро.

някой има ли инфо това дали е вярно? че моята бейбиситерка се опита, тя е тук повече от 5 години и не са и дали...
  Вярно е и не е много ново ама тези от АМС се правят, че не е вярно или че не го знаят  Rolling Eyes Трябва обаче да си бил легално пребиваващ. Кажи на твоята бейбиситърка да се обърне към някой бератер от migrant.at веднага ще й решат проблема Wink

# 218
  • Виена, Австрия
Добро утро!

Моля заповядайте   food010  food010  food010
По-късно може и палачинки да има  Wink

Ели, как е Кати днес?

Уомби, стискам палци всички да е наред!

Иначе по отношение на "ресторантските" деца и моето е едно от тях  Mr. Green
Явно отбора е доста голям и после защо сме ходели да ядем кренвирши  Joy

На всички пожелавам лек и спокоен ден и успешна нова седмица!

Ро, супер!
Нямам ти телефона, би ли ми го написала на лични, бите!

# 219
Здравейте от мен  bouquet
От няколко дена насам чета вашите темички (по хронологичен ред) и научих много за живота на българите във Виена и колкото повече научавам, толкова повече се вдъхновявам за една по-нататъшна (след като завърша висшето си образование след две години тук, в БГ) проба за "бягство" с любимия.Но! докато аз съм учила немски от дете и го поназнайвам, то той си няма хал-хабер от този език ooooh! Това, мисля, ще е един от първите проблеми-моят въпрос към вас е:можете ли да ми препоръчате курс, преподавател или метод за най-бърз начин на достигане на поне едно елементарно ниво на езика Crazy
Следващото ми питане е:има ли някакви забрани newsm78 за закупуване на имот(апартамент) от българи?Доколкото разбрах, данъците се плащат ежемесечно, а не накуп като тук.Бихте ли ми казали каква е средната сума за данък на месец?И само още един от многото, хаотично минаващи през съзнанието ми въпроси-кой бецирк бихте определили като добър  Simple Smile
Благодаря ви предварително и силно се надявам да не ви досадя с питанията си!

# 220
Teq, това всичко планове за след 2 години ли са? Ако е така, в такъв случй любимият може да изкара някой  друг курс по немски в България за да получи някаква представа за езика. Тук също се предлагат курсове. Аз не съм посещавала курсове по немски, но съм чувала, че тези към университета дават най -голяма подготовка. Ако не е така, поправете ме.

Някой знае ли от кога тръгват полетите Виена/Варна на австрийските авиолинии?

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 12:17 от fat.wombat

# 221
Да, точно такива са и нашите планове-сега има курсове към бюрото по труда, които са безплатни Simple SmileСега задвижваме тази част от нещата, дано до два месеца да е почнал Rolling Eyes
След две години завършвам, да, тъкмо, когато вече няма да има нужда от бешефтигунгсбевиллигунг Party

май подранявам с тези въпроси, но просто си разигравам мислено горе-долу нещата...и съм пълна с опасения, надежди и мнооооого въпроси Laughing
fat.wombat , как научи езика без курсове Simple Smile?Или от преди това си го учила някъде?

# 222
Да, добре е човек да се информира предварително.
fat.wombat , как научи езика без курсове Simple Smile?Или от преди това си го учила някъде?
Немска гимназия

# 223
Toку що си купих билет до БГ с австрийските авиолинии, по-евтин отколкото на сайта на aua с 20 евр. Който се интересува, да ми пише на лични.

# 224
Пазара на труда за българи и румънци е официално затворен до 2011,а доколкото разбирам ще удължават срока.Така,че тези от АМС много добре знаят за какво иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт