С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 081
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Малеее,  Shocked бяха преди малко 15 стр от темата, сега пак на 13 паднаха, "голямата метла играе"  newsm75   bouquet

Ели, от бутер тестото може и фунийки и чашки да измайсториш и шаумроле, аз ги правя като фунийки и слагам вътре франкфуртер

Мацки, имам молба към Съни, Уомби, Ани...дето живеят наблизо до мен, трябват ми спешно около 20,30,40...лв, плащам ги в евро или ги връщам пак в лева като се върна от БГ /кой както иска/.

Деиана,честит нов "имидж", едвам те познах по Враца,Виена все В

Съни - разкажи какво е трийнала баданарката  Wink Wink

# 196
Сърдечно благодаря на модераторите!   bouquet
Усмивке,аз мога да ти услужа, тъкмо ще ти дам и пратката за майка ми ( тежи максимум 300 грама). Ще ти звънна да се уговорим. Kаквото е трябвало да трийнат са го трийнали! Стига сте ровили! Клюките ще ги разпространяваме на следващия брънч, не тук!
Свити пита за някакъв локал за рожден ден. Разглеждах днес едно списание Frisch gekocht und besseр leben и там бяха представени няколко локала, сред тях и кента. Единият ми се стори много интересен, израелски е, но нямам представа каква е обстановката там в действителност . Имат сайт www.neni.at, a другият, който бих ти препоръчала с две ръце е Моttо в 6ти бецирк http://www.motto.at/
А, да и  това http://madiani.com/

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 23:28 от fat.wombat

# 197
Деиана,честит нов "имидж", едвам те познах по Враца,Виена все В

Съни - разкажи какво е трийнала баданарката  Wink Wink

мерси!
съни ни думай, че пак ще правим работа на модератора. ама бая е трийнато. усмивке за змии си говорихме  Laughing

# 198
  • Виена, Австрия
Добро утро!

Поднасям кафето с пожелание за лек и спокоен ден!

food010  food010  food010

# 199
# 200
  • Виена, Австрия
Момичета имам едно питане, има ли някой който да тръгва тия дни за БГ?
Спешно ми се налага да си изпратя ресивъра на Булсатком. Устройството не е тежко и не е обемисто.

# 201
Някой сеща ли се за един ферайн (мисля, че бяха писали за него в някой от броевете на "Българите в Австрия"), който се занимава с информиране на новопристигнали сънародници тук и въобще с информационно съдействие за учреждения итн. Някой  спомня ли си как се казва този ферайн? Имаха и интернет сайт.

# 202
# 203
Maй са тези. Благодаря!

# 204

НОВО !!! Разрешение за достъп до пазара на труда на новите европейски граждани може да се издаде от бюрота по труда /AMS/ може да се издаде в случаите, когато са посстоянно пребиваващи в Австрия от 5 години. Заевлението за разрешение за достъп до трудовия пазар се подава в регионалните офиси на бюрото по труда/AMS/ в съответния район в който чужденецът живее. За заявлението се използват  нормативно регламентираните за целта формуляри. Такси: За да Ви бъде издадено разрешение за достъп до пазара на труда трябва да заплатите административна такса от 6,50 евро и задължителна допълнителна такса от 3,40 евро.

някой има ли инфо това дали е вярно? че моята бейбиситерка се опита, тя е тук повече от 5 години и не са и дали...

# 205
А ти от къде я имаш тази информация?

# 206
А ти от къде я имаш тази информация?

от линка дето делта пусна

# 207
Zugang zum österreichischen Arbeitsmarkt für Bürger aus den neuen EU-Staaten

Die folgenden Erläuterungen sind dann für Sie relevant, wenn Sie StaatsbürgerIn eines der folgenden Staaten sind: Estland, Lettland, Litauen, Polen, Slowakei, Slowenien, Tschechien, Ungarn sowie Bulgarien und Rumänien.
Grundsätzlich benötigen Sie weiterhin eine Bewilligung nach dem Ausländerbeschäftigungsgesetz, um in Österreich unselbständig erwerbstätig zu sein.
Ab wann haben Sie freien Zugang zum Arbeitsmarkt?

Spätestens 7 Jahre nach EU-Beitritt haben Sie als Bürger einer der neuen Mitgliedstaaten das Recht auf freien Zugang zum österreichischen Arbeitsmarkt.
Ausnahmen:

Sie können ohne weitere Bewilligung in Österreich arbeiten,

* wenn Sie am 1.5.2004 (bulgarische bzw. rumänische Staatsbürger am 1.1.2007) oder danach zumindest einen Tag legal in Österreich unselbstständig beschäftigt waren und davor für mindestens 12 Monate zum österreichischen Arbeitsmarkt zugelassen waren.

* wenn Sie seit 5 Jahren in Österreich niedergelassen sind und über ein regelmäßiges Einkommen verfügen.

* wenn Sie die Voraussetzungen für einen Befreiungsschein erfüllen.

* wenn Sie Ehegatte oder Kind bis zum Alter von 21 Jahren (darüber hinaus bei Unterhaltsgewährung) eines „neuen“ EU-Bürgers sind, der wie oben beschrieben bereits ohne Bewilligung arbeiten darf
от http://www.arbeiterkammer.at/online/neue-eu-buerger-14770.html

От къде regelmäßiges Einkommen ако няма право на работа?  newsm78

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 21:44 от fat.wombat

# 208
От къде regelmäßiges Einkommen ако няма право на работа?  newsm78

собствена фирма за 1 год, после вадиш разрешително и я закриваш  Peace имам познати, така направиха

Жени, много е далече, но на 30.03 ако не си го пратила, с удоволствие  Hug

# 209
Ани и аз мисля да пътувам тогава. т.е. двOумя се ощедали въобще да се разхождам до България. С аустриан ли? Ти ли ще пътуваш?

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 08:13 от fat.wombat

Общи условия

Активация на акаунт