С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 119
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Яна на мен зехтина от ЛИДЛ ми е любим. Никога е не ми е горчал  Peace
Да докладвам за бакалията  Mr. Green Обслужване супер точни!Доставка до вратата в удобно време  Laughing Всичко в срок на годност! Семейната лютеница ми е фаворит Mr. Green
Лили Лу аз съм вегетарианка от много години като чуя хормони и ми настръхват косите  Rolling Eyes Много съм доволна от хранене по Валечек,което за моя вкус и разбирания е добро.Мога да ти услужа с книгата,ако те интересува  Peace
Рени, браво на Филип. В петък и аз съм на линия  Wink

# 661
Бибияна, потърсих в броевете на *Konsument*, които имам, но не намерих нищо. Онлайн има немски статии, а ако имаш интерес към Ökotest- клик.. Вкъщи ползваме La Selva, а сега Monini..

Съни, благодаря  Hug Познавам нейната книжка, но не е точно това, което търся.
В по-голямата част се храня според суровоядството, но лечебното гладуване ме изкушава, защото (уж) помага при автоимунни заболявания...

# 662
  • На Дунава
Лили-лу, благодаря ти. Аз знам, че със сигурност Stiftung Warentest имат публикация на тази тема. А ти откъде си намираш ядливи зеленчуци за суровоядство? Аз вече съм отчаяна на тема намиране на зеленчуци и плодове с вкус.

# 663
Лили-лу, благодаря ти. Аз знам, че със сигурност Stiftung Warentest имат публикация на тази тема. А ти откъде си намираш ядливи зеленчуци за суровоядство? Аз вече съм отчаяна на тема намиране на зеленчуци и плодове с вкус.

Яна
, купувам ги често от био магазинчета (в седми има няколко) или Spar, Billa.. Като се замисля, ям предимно краставички, чушки, репички, всички салати- и те са ми вкусни. Доматът (май е плод) е най-големият проблем. Мъжът ми понякога поръчва с колеги при Biobauern, но не бих казала, че се вкусва особена разлика. Общо казано- няма значние дали е био или не, придържам се обаче към сезонните неща..

ПП. Някой поръчва ли от Laredoute? Имам актуален код  Grinning

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 16:14 от Лили - Лу

# 664
 bowuu guten tag
аз пак имам един глупав въпрос- ако си купя сушилня предлага ли се транспорт до дома от магазина или трябва сама да го организирам?
Апартаментът, който наехме, е обзаведен, но няма сушилня. Не че това ми е първия дерт, но все пак се замислих, нали ще сме и без кола в началото. Не ми се смейте много  Embarassed

# 665
Яна, освободих се за малко от моите съкровища (големи и малки  Laughing) и прегледах старателно Konsument. Има от 2009 в брой 6 тест на Kernöl, a тест на Olivenöl в брой 9 от 2007 година и брой 3 от 2003. Кажи точно какво искаше да погледнеш?

Рокси
, нашите уреди май винаги от Saturn сме ги купували. Има доставка, както и инсталация/монтаж. Доплаща се, но можеш да смъкнеш малко, ако купуваш повече уреди. Мedia Markt принадлежи към същата верига. За другите не знам, но предполагам, че и там всичко може, ако си плащаш  Grinning

# 666
  • На Дунава
Лили, интересува ме кои са добрите марки зехтин. Благодаря ти!

# 667
Лили, интересува ме кои са добрите марки зехтин. Благодаря ти!

Заповядай!  Grinning

В тест 2007 няма Testurteil  gut, а най-добрите са няколко durchschnittlich:

60 точки Altis  в магазин Interspar                               Preis/l in ?   9,58
58 точки Mani в магазин Maran                                    Preis/l in ? 18,98
54 точки Naturata в магазин BioMarket                        Preis/l in ? 10,65
47 точки Iliada Goldene Auslese в магазин Merkur     Preis/l in ?   9,58
44 точки La Capannina в магазин Zielpunkt                 Preis/l in ?   4,65
44 точки Monini, Classico в магазин Merkur                 Preis/l in ?    9,56

# 668
Рокси почти всички магазини предлагащи подобна техника предлагат и доставка до дома, заплащането е според зависи, но ако поръчаш по интернрт излиза по евтино. Например за нашата пералня-сушилня от Медия маркт ни искаха 67 евро за доставка и монтаж, а от фиртмата от която я поръчахме през интернет ни взеха 15 , без монтаж, но я занесоха до  мястото й в банята, а мъж ми без да е техник я монтира за 10 минути. отделно и самата пералня беше с  30 евро по евтина. Така че, аз те съветвам - харесай си уреда в някой от големите магазини (око да види - ръка да пипне) и после го търси в интернет с preisvergleich или geizhals

# 669
Лили - най-много до 5 дни гладолечение, повече не се разрешава при Хашимото /приятелката ми е с автоимунно и от нея знам/, но при нея до сега няма нищо ефект, пие си хапчетата и внимава само какво яде. Като си решила да гладуваш, най-добре се консултирай с лекуващите лекари, тук има много добри специалисти, ние от форума можем само да гадаем.   Ларедут - данке,  Stop качеството е   Sick моя син се беше запалил, поръча ,накрая и на ръка пране не си запазиха формата. Те не бяха ли дъщерна фирма на ПроМод..

Домати и аз съм и фен, и за да зная, че сама съм си ги поливала сях на терасата, място поне имам.  Joy

Bibiana_ - преди време купих един горчив зехтин на Vita dor´ (май така се пишеше/ вместо да ми помогне, само ми повиши киселините, замина по предназначение в кофата, докато мъжо беше на работа, да не гледа к´во изхвърлям.  Grinning

а дали сега има някакви изследвания за ГМО? През 1987-89 се беше вдигнал голям шум, много продукти бяха изследвани, но после всичко се потули. Последните години никаква информация не съм срещала по този повод.
В БГ ми разказаха, как тази зима в едно село давали на добитъка питите от слънчогледа отгледан от лятото, и нито едно животно не искало да го яде - слънчогледа за посев бил закупен от Германия.

...в петък къде е срещата?

# 670
Смайли, отказах се от пълното гладуване. Неубедително е това, което намерих по здравните форуми, а и сама с малко дете вкъщи *не ми стиска* да мина на сокчета. Няма лекар, който да ме пусна да гладувам с тези килограми... Най-много предложението на Ковачева за два дни плодове, мед и чай да направя. Взела съм си банани, манго, малини и пъпеш. Утре ще се пробвам, а, ако всичко е ок- и в петък. Grinning

За Ларедут- от самата марка нямам впечатления, но там поръчвам неща за сина на Kookai и Cocoon и са много добре направени. Днес поръчах и спортни неща на Puma. Като има намаление или код, се възползвам винаги с някоя дреболия. Schnäppchenjäger  Blush

В *Клюкарника* имаше няколко теми за ГМО и там четох какви ли не ужасии. Толкова се радвах, като не приеха закона, че даже си отворих не вино, а шампанско в този ден. Чаках повод, не за друго  Laughing

# 671
Лили - по тукашните форуми съм срещала изказването: "откажи се от три вечери на седмица"
Добре си го решила това с плодовете и чая
nо чрез бананите и пъпеша ще вкараш  Phosphor i Natrium, а чрез Малините желязо,/то унищожава йода/ и не се препоръчват за Щитовидната жлеза. Пише, че например Rucola -Hoher Gehalt an Senfölen,gut bei problemen mit Schilddrüse..   /стига съм филосоВстВала/ За протокола - сега уча за доктор   Laughing

Мацки, търся спрей против кърлежи за малчо - от коя марка да си поръчам??? те много

# 672
  • Виена
Усмивка, а, спри се де! И канцлерско място няма да имат очи да ти предложат после  Mr. Green Утре ще ти звънна да ти кажа за срещата, че параноясах с тоя форум  Crazy Аз май няма да се класирам. Нали съм на детска градина и свиквам да съм извън полезрението на сина ми  Mr. Green За спрея срещу кърлежи... Аз купих някакъв. Миналата или по-миналата година в "Консумент" имаше тестове, но нямам код и не мога да проверявам вече нищо. А екскурзия до Марияхилферщрасе от 22 бецирк обикновено ме отказва от плановете да мръдна до офиса им и да си проверя това-онова.
Лили, хомеопатия за възстановяване на хормоналния баланс не е за пренебрегване. Холистичните лечения не "внасят" и не "отнемат" хормони. Само мобилизират организма да възстанови естественото си състояние на здраве. Потърси си консултация с класически хомеопат с успешни случаи  Peace Храненето е важно, спор няма. А това с блоковете от "Зоната" не е сложно, само веднъж да му хванеш цаката  Wink Но идва малко досадно в един момент.
Лека нощ!

# 673
Здравейте момичета и момчета,

Да отговоря за сушилнята.Винаги може да се порьча транспорт,който се заплаща.Някои фирми доставят гратис.
Може и друго.Купува се нещо "дьлго",което не влиза в кола (например някаква паркетна лайстна) от Лутц и се взима камиончето за 23 евро за три часа,в които си пренасяте и сушилнята Wink
С поскьпването на тока тази година,това може би е най лошата инвестиция.Мое мнение. Peace

Студено пресован зехтин не трябва да се загравя и да се готви с него.Хубави зехтини са на фирма БЕРТОЛИ.
За готвене е хубава Мацола или друго качествено олио от царевица.В Австрия царевицата все още не е генно манипулирана за щастие.

ЛилиЛу,
"Пости" можеш да направиш според твоето индивидуално разбиране и сьстояние.
В случая можеш да "постиш" с плодове,зеленчуци и кьлнове без да ти се отрази на "заболяването" в негативен аспект.Избягват се някои храни,които усмивка е описала по долу,а сьщо и грах.Сменяне на хранителния режим изцяло.Не само за няколко дни.
Има начини за откриване причината на заболяването ти и неговото излекуване,но няма да пиша в тази тема. Peace

Спрей за кьрлежи можете да си направите сами.Купувате цитронела олио и го омесвате с нормално олио и вода и с това се маже детето.Има и други растения,които отбльскват кьрлежи,не ги знам всички,но може да се намерят в сайтове на Натурфьолкер,които описват как се предпазват от различни буболечки.Има и за кьрлежи.

# 674
Добро утро   food010

Спрей за кърлежи имам от миналата година, но го пръсках и по обувките, сега се притеснявам като се обува сам в градината, да не си лапа после пръстите. Ще потърся вариянт за домашно направен, растителен. Кристиян, мерси за идеята  Peace

Рокси, в повечето сгради тук има общи помещения с перални и сушилни, провери във вашата дали няма  Peace

В посолството вече има апарат за биометрични данни.

Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт