С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви, момичета и момче  Grinning за отговорите. Няма как да караме без сушилня, апартаментът няма балкон, респ. няма къде да се сложи сушилка за простиране. Дори не знам прието ли е да има сушилки по балконите  newsm78 не съмв иждала никога. Ще питам дали има в сградата.
А доставката до дома включва ли носене по стълбите ако няма асансьор?
Аз се чудих ( тъй като се местим като expat и работодателят ни поема разходите за пренасяне до 25м3 багаж ) дали има смисъл да пренасям нещо от България- например сушилнята, машината за хляб, някакви играчки на детето, или е по добре тези неща да ги купим отново във Виена.

Между другото, на хлапето поръчвам разни неща от ЛаРедут, явно е въпрос на късмет, или на марка. Дънки, пуловери, якета- много съм доволна. Тениски- има и смотани, има и читави. Но нищо не пера на ръка- всичко в пералнята. Което не оцелее значи не е било за мен:)

По спомен Вита Д'оро не е читав наистина, трябва да питам мъжа ми, той беше открил някакъв зехтин, който според него бих най-най- хубавия от всички.

# 676
Добро утро!

Кристиан, Рени благодаря. И там чета, но съм от мълчаливите  Grinning

Смайли, зачерквам малините тогава! Само днес съм на режим, защото сме си вкъщи, а утре цял ден по разходки не ми се рискува.

Рокси, в нашия малък асансьор нито един от по-големите уреди не се събра. Носят ги, а ти после им даваш бакшиш, ако си доволна, но не е задължително. На балкон по централните квартали не съм виждала да се простира. Има едни *стойки за пране*...

Но нищо не пера на ръка- всичко в пералнята. Което не оцелее значи не е било за мен:)
Ставаме две  Blush

Радвам се, че има раздвижване в темата, че и аз се заразих с мнителност и мислех пак да мина на ЛС Laughing

# 677
Да, Лили Лу, аз на това му викам сушилка. Тук в София ползвам такова- за пуловери, чорапогащници, и през лятото.
Аз не пиша на ЛС-та общи неща, както казваше Георги Русев във филма 'Вчера'- каквото имаш смелост да го прошепнеш, трябва да имаш смелост и да го кажеш пред всички    Mr. Green

Ще взема да поработя малко, а на всички, които не са на работа им пожелавам прекрасен слънчев ден   bouquet

# 678
Лили - не се отказвай от малините, ягодите, боровинки ..и т.п. те повишават естрогена. Употребявай всичко в разумната среда.

Кристиян - благодаря за съвета, ще забъркам тия дни сместта.
Рокси - стойките за пране лятото ги изкарвам на терасата и не се виждат въобще отвън, т.е. терасата е по-висока от тях, а и изсъхват на южната страна за кратко време, иначе няма право да се изнасят и да се "просват" както в БГ  Grinning .   Но ти като нямаш балкон  newsm78  може би в пералното помещение има сушилни. Аз не ползвам общественната перална на входа и не зная какво има вътре в помещението.

# 679
Лили - не се отказвай от малините, ягодите, боровинки ..и т.п. те повишават естрогена. Употребявай всичко в разумната среда.

Прочетох ти постинга и веднага ги отворих... Много обичам малини, ей! Инач не са много- 100гр., но бяха последните в Била. Laughing

Денят върви добре- консумирала съм два чая, един банан и малините, а следобеда ще хапна пъпеша. И той ми е слабост! Не съм гладна или *отпусната*, но предполагам, че вечерта ще ми е по-трудно. Добре, че моят мил ще закъснее и няма да ме съблазнява с неговите сладки неща и плодови млека  Grinning

# 680
zdraveite ot tel. mejdu 2 patuvania

# 681
Въпросче, уважаеми дами - може ли БГ лична карта да се смени в посолството ни в Австрия? Предварително благодаря  Blush

# 682
Въпросче, уважаеми дами - може ли БГ лична карта да се смени в посолството ни в Австрия? Предварително благодаря  Blush
Аз си правих и нов паспорт и нова лична карта миналата година чрез посолството Peace
Като не съм си ходила от четири години в Бг  Wink и така става Peace

P.S. Аз малко нахално да попитам Embarassed Ама приемате ли и нови попълнения на тези "срещи" или са само за "вътрешни хора"  Simple Smile

# 683
Здравейте, Свити, Крис!  Simple Smile

Крейзи, и ти ли си в австрийско?  Hug

Смайли, ти ли питаше за защита срещу кърлежи?

Това е тестът на Konsument 5/2008:
Както в теста за зехтина, няма Testurteil  gut, а най-добрите са няколко durchschnittlich:

58 точки Anti Brumm Naturel                            Preis/10ml in ?   1,23  -единственият с *gut* по критерий Wirksamkeit gegen Zecken.
56 точки Hansaplast Anti-Insekten Spray        Preis/10ml in ?   0,67
52 точки Autan Family Care                              Preis/10ml in ?   0,82
50 точки Anti Brumm forte                                Preis/10ml in ?   1,15
46 точки Autan Active                                       Preis/10ml in ?   0,67

# 684
Наздраве! Чудя се къде изчезнаха новите момичета (и момчета).
На Патенцето колко време и е тоя бан? Тя ще забрави, че го има форума  Mr. Green
Какви тайни срещи уговаряте вие? И къде?

На мен ми харесват нещата на ЛаРедут . На дъщеря ми не, за нея модата не е един стил, а игра на преобличане.

# 685
Е, как тайни срещи, като сме ги написали във форума  Sunglasses
само мястото е тайно, пиша го на лични, който има желание да дойде  Peace
Срещата е за нови и стари, всички са добре дошли  Hug
Патенце присъства на срещите, влачи бана след себе си, но й отива  hahaha
айде до утре  Hug

Сега се сетих от поста на Лили Лу, че моя спрей против кърлежи беше Hansaplast от Бипата.

# 686
Patenze днес я срещнах случайно, бана изобщо не и се отразява зле, почнала е да надстройва къщата от скука като няма форум Laughing

Рокси, защо сушилката трябва да е на балкон? зимата тогава къде я опъваш. аз също карам на 2 такива и ги опъвам в най малко използваната стая,  която обикновено е нашата спалня. и зиме и лято, не ми пречат изобщо, тъй като там влизам само за да спя или да се преоблека.

# 687
Di, през зимата първо навън, после внасям вътре като поизсъхнат малко, или ако е съвсем студено суша едно по едно на закачалка в килера, където ми е сушилнята - там от топлия въдхух изсъхват за нула време. Но все пак говорим за 3-4 пуловера максимум и два чорапогашника на пране. Иначе да простирам съсвесм вътре по цяла пералня ме е страх- да не се появи мухъл  Thinking.

# 688
Рокси
какво жилище сте взели, старо или ново строителство? ако имате стари прозорци няма мухъл Peace затова пък вее. поне така беше нашето.
от друга страна и детския доктор ми е казвал да слагам мокри кърпи на леглата на децата през зимата, за да не им се запушват носовете, да е по влажно в стаята. не че имаше ефект де, аз цялата сушилня вкарах в детската.

# 689
Мами, какъв съм  ooooh!
освободих си утрешния ден, /то и без това петък/
"натъкмих" се да идвам за срещата, щото много ми се идва,
а забравих, че още не съм излекувана напълно и носът ми
още тече.  И за да не станат фалове, немога да дойда
за съжаление. Само ще ви пожелая приятно   lalalala
и пийте едно за мене за здраве  cheers
Лили - мерси за инфото за цекените   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт