Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 599
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Казанлък of all places
Mдаааа, нашата работа като циганска сватба- рожден ден - равно- 3 дни...Току-що изпратихме родата , за съжаление татко е в болница , днес го оперираха, та без родителите ми, но братче, племенник, семейството на мъж ми...Детенцето доволно, доволно, само никакви играчки този път! От майка ми и баша ми получи книга , приключенията на мечето Падингтън... взема я  Геренце, разгръща я и изцепва: Ааааа, никога няма да ме накарате да прочета 126 страници! Ето колко различни деца се получават от един и същи генетичен материал, ако беше батко му, веднага да се е кюфнал в някой ъгъл и да е отпочнал книгата...Ама на Овеня екшън му дай!

В петък е детския купон.

Благодаря ви на всички, много ме зарадвахте!Заповядайте от нашата торта с боровинки !

# 481
Добро утро росни китки. Днес е ден на усмивката,шегата и лъжата.

Всеки да си сложи усмивка голяма на лицето и деня да мине леко.

http://avangardi.blog.bg/zabavlenie/2009/09/10/makedonski-zabaven-zodiak.394755

Hug Heart Eyes

Ето закуска, кафе и разни течности за пиене.Хапнете си,че гладно око лошо гледа.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 06:52 от spaska.53

# 482
  • Varna
СПАСУНЧЕ Hug
Благодаря за закуската, Hug тъкмо да хапна някоя и друга хапка, преди са сЪ кЮфна пред лекарския кабинет.
АНДЖЕТу Hug
Много благодаря за тази вкусна тортичка Hug. Много обичам такивичкИ. Те са и леко сладки, хем леко киселички и не накъртват
На баща ти много бързо да оздравява newsm10 Моя излезе наскоро, и пак ще влиза след седмица. Кофти работа, ама при моите такава е работата от сега нататъка. Ако не е единия шЪ е другия. И проклети, проклетиии. Хем не казват кога ще влизат във болница, хем се сърдят, че не ходим и вдигат скандали Sad Абе да не почвам деня със лоши неща.
АнджЕ- аз започнах да чета яко като завърших трети клас. Не можеха да ме отделят от книгите. Ама преди това бягах от книгите като дявол от тамян smile3538
ШЪ дам Утчет, дали не мЪЙ била новата ни Лична, че тя самата каза, че била кривУндия. Лошоооо, а млада жИнаааа ooooh!

# 483
  • на морето
ЕЕЕХОООО!!!!!!  
Мархаба групата !!!!
Блудната  съфорумка, сиреч -аз,  сЪ повърна  У вИртуалното къщи (демек -тук ) Mr. Green   Ще мЪ прощавате , ама последните няяяяколко дена .....  от предната седмица насам ми бяха малко теснички като денонощие  за отмятане на задачки и сместване във срокове ......А и аз , к'ват'  съм си "площна " трудно се вмествам в ограничения ...Пусто,  Laughing Wink волен водолейски дух.....  bowuu Joy Joy Joy  

И сега ще сЪ гризя от яд че съм пропуснала такива интересни лингвистични и филоложки дискусии ......  Та да си кажа и аз ....С английския не съм много на ясно , с ТР -тоже ...... Ама от годинка насам се оказва ,че все повече думички ТР разграничавам , разпознавам и разбирам от някои филмчетааа.....  
И понеже нали съм си любопитно прасенце ,се заинтересувах малко по издълбоко  и направих едни интересни съпоставки - ТР малко си прилича с Немския по словоред - поне по отношение на това ,че глагола ,като смисълоносител е в края на изречението . И съставните думички също  ги има и на двете места .......  За повече ....явно ще трябва още по -дълбоко да нагазя ... Mr. Green Mr. Green  Много интересно ми беше обяснението
За"мъжкия " и " женския " начин на говорене ...  и това ми напомни за друг един паралел филологически - Таквоз нЯщо  съм чула за японският език .Там имало такова полово разграничаване при приказване .А и в този език (японския ) глагола е накрая на изречението .....  

Толкоз по тази вече отминала тема ....
Сега , на една голяма патерица .....како Делтеее, жива и здрава ,мила както аз съм те пропуснала ,така и всичко Лошо да те подминава ...... И много Здраве , и бързо оздравяло краче , и много приятни изненади , и все успешни начинания ..... Честит ти рожден ден!

Анджи , на малкиия художник ,
първо много здраве и да ви радва с много успехи ! И после , да нарисува много хубави рисунки и дано късмет да му донесат!

# 484
аша действително турския и японския доста си приличат.. и граматически са доста близо..дори има думи едно към едно по значение и изговаряне и в двата език  Shocked Shocked и за мен беше голямо учудването, но докато ходех на училище, в единия клас имаше и една японка /в последствие моя дружка  Flutter/ която разказваше и за една легенда, че всъщност днешните турци и японците преди мнооооого време са били от едно и също племе и тези ,които са обичали да хапват риба са се заселили на острова, а тези които са предпочели червеното месо са се заселили по тези земи... Thinking сега до колко е вярно не зная, но когато тя започна да разказва за тяхната нравственост и ценности все едно ми говореше за тукашните турците/или поне хората, с които съм заобиколена тук/.

# 485
  • Варна
Въобще не съм изненадана от тези прилики между двата езика  Grinning Не знам нито японски , нито турски , обаче , като слушам двата езика , намирам прилики в мелодиката им ... и в интонацията - също - все ми се струва , че хората са ядосани и се карат  Grinning ... Във всеки случай  , много са любопитни тези роднински връзки между езиците , респективно , между народите ... Всички сме роднини и като се размисли човек в тази посока , вижда колко малоумни и абсурдни са всички войни   Peace ... Айде-е-е , от къде тръгнах , къде стигнах  Mr. Green

# 486
  • Казанлък of all places
Ох, ох, любимата ми приятелка Калина, която смятам да доведа на срещата в Стамбул, току-що ми съобщи за чудна статия в днешния "Бакхус" за Египетския пазар . Четете и се кефете! Името ми е черен

# 487
  • Варна
Е-е-е-х ... защо нямах машина на времето , че да мога да си пъхна носа в тази отоманска кухня и да зърна "драматичните" манджи !

# 488
  • София
Ох, ох, любимата ми приятелка Калина, която смятам да доведа на срещата в Стамбул, току-що ми съобщи за чудна статия в днешния "Бакхус" за Египетския пазар . Четете и се кефете! Името ми е черен

Божееее тамън свикнах с мисълта, че тази година няма да стигна до Истанбул защото има вероятност да пътувам на друго място, ама сега ще струвам ще правя и само заради Египетския пазар ще ида та ако трябва да е за един ден.

# 489
  • sofia
Тъй, любимата приятелка съм аз Laughing
Винаги съм искала да се появя на това място, да потъна в цветове и усещания за хора, безвремие и история....Откакто попаднах и на таз статия обаче - почва да ми се превръща в идея фикс. Мисля си, че няма начин да бъда разочарована.
Влизам в уютната ви тема, не много често за жалост, но обичам да ви чета. За писане не ми остава хич време.

# 490
  • Varna
Мдааааам Мисир Базаааар...
Едно от местата където ходя, дори и нищо да не си купя. Имам една торбичка която си я купих във навечерието на 2005 година. Сигурно ще бъда със нея като сЪ домъкна на Станбул. Тя ми е бойната торбичка, водя си я навсякъде. Имам и едно красиво протмоненце също от там, любимо ми е. И още много неща, но тези двете са винаги със мене където и да отида.
Обичам атмосферата на Египетския пазар, много обичам да ми е шумно и да виждам и да говоря със различни хора. Там ми нарисуваха и ръчичката със къна. Мисля, че ви бях пуснала снимчици- мноооого красиво стана. Само да сЪ докопам там пак шЪ сЪ вапцЪм. Пригответе си по 15 лири и шЪ вЪ водЪ smile3508 ТолкУз струва картинката. А миризмите от подправките, мммммм разкошшшшш. Абе ще видите беее, само отидете и пак ще искате да се върнете там. То това за целиЬо Станбул де smile3521 Нама да подсказвам многУ, че да ви е още по голямУ жИланието да отидитИ тамО smile3503
АШЕ Hug
ДЕДЕ Hug
НИ сЪ назландисвай, ами ако имаш възможност- хаДи на Станбул newsm47
Да ти благодаря за поздравите ти и от тука, не само по телефонЯ Hug

# 491
# 492
  • Казанлък of all places
Добро утро!
Тъй , тъй , Бомбо, време беше да се представиш, че после , като те завлача до Истанбул , да не се излагаме пред чужденците в смисъл :  newsm78, Ъъъъъ, ми туй моме кое беше? ... Hug

Дедо Хаджия, ти кога месиш козунаците? Снимков мат'рял предоставяш ли ? А мостри за дегустация?  Sunglasses

# 493
Добро утро и от мен.Усмихната от 6ч. сутринта сега сядам да ви прочета.

Делте благодаря за кафето и поздрава.Успех на цялата група.

love001 flower

# 494
  • Истанбул
Здравейте HugЕ, барем си покажете боядисаните яйца ,да поизплакнем малко очи Hug
Бомбо,приятелите на нашите приятели са и наши приятели.Добре дошла Hug

Общи условия

Активация на акаунт