Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 742
  • 503
  •   1
Отговори
# 135
За Дафне не мога да кажа със сигурност, но на Блага Благоева вискозите със сигурност не са от Италия.
Иначе изобщо не ме засяга твоето мнение за Мейсис, просто като цяло е по-добре да се въздържаме от квалификации.

Имам много дрехи на Блага Благоева. Дори в момента съм с такава рокля и на етикетчето пише 50% вълна, 50% акрил, но е мека като кашмир и много лека. Летните ми са повечето ластични материи, но сега няма как да видя. Добри са, кройките им са чудесни. Ако трябва да сравнявам с моите дрехи на ck, dkny, guess, блага са по-добри.
И в Мейсис обичам шопинга особено за децата има марки, които тук ги няма

Нямам нищо против марката, имам няколко рокли ББ, но купувани на времето - преди 5-6 години. Просто платовете й не бяха кой знае какво, най-малко пък от Италия. Поне аз винаги съм гледала материята, иначе марки не ме интересуват. С много хубави материи навремето в БГ шиеха Бати Балено, но сега изобщо не знам какво използват и не мога да кажа със сигурност.

# 136
Много ми е интересно как определяш от къде са платовете на когото и да е?

# 137
Представи си, че и други хора са виждали тук таме разни "сертификати".

# 138
Аз не говоря за разни сертификати, а говоря за сертификат за произход на даден продукт (това за сведение на другите хора).

Между другото първо направи разлика между продукт съдържащ памук - 70% и еластан -30% ( трикото), или памук съдържащ вълна и вискоза( пак трико)- (за последните нямам идея в какво съотношение са, защото не използвам продукти съдържащи вълна) и чиста вискоза, от която ти твърдиш, че са  продуктите. Между другото вискозата се добавя за да се подобрят някой от качествата на памука или вълната - като износоустойивост. Но това като човек виждал тук таме разни "сертификати", трябва да ти е известно.

Извинявам се на всички за спама, но не се сдържах.

# 139
О, да правя разлика. И да, със сигурност доста от нещата на ББ бяха от вискоза 100 %, поне преди няколко години. И едно е роклята да ти е мека като кашмир и много лека, друго е да си е направо от кашмир, та дори да не е "внесен от Италия".
Ама какво ли да ми обясняваш ти на мен с толкова "сертификати" минали през ръцете ти.

# 140
Чудя се с какво предизвиках такава реакция от твоя страна newsm78.
Още веднъж се ти се извинявам, че не съм харесала магазините на Мейсис, и си позволих без твое позволение да изразя личното си мнение.
А относно сертификатите за произход, митническите агенти точно с това се занимават, така че остави жлъчния си тон за някъде другъде ако обичаш. Stop

# 141
Не знам за какъв жлъчен тон говориш, но сигурно пропускаш, че ти направи разни квалификации. Просто ги коментирам, иначе съм забелязала, че ти и в други теми все тези митнически сертификати вадиш. Ако мислиш, че съм се засегнала, бъркаш, така че няма нужда от извинения. Изобщо не ме интересува какво харесваш или не.
Нямам намерение повече да ти отговарям.
Иначе за тези аутлети в София, мисля че те съществуват отдавна, но просто сега са се пренесли в по-лъскави помещения. Имаше едни халета в Дружба, близо до офиса на Авенди и там продаваха разни известни чужди марки от стари колекции. Хич не бяха много евтини, но пък за определената марка сигурно са били с ниска цена. Там съм намирала и добри попадения, особено за обувки.

# 142
  • Boston, MA
... За груби сравнения между държави, най-общо казано европейските марки са по-скъпи на северноамериканския континет и обратното - американскитеса по-скъпи в европа. Зара в Европа е без пари, ми елате вижте цените в Ню Йорк....примерно....

Определено. Споменатото Petit Bateau (което за нещастие много харесвам), е скъпо и в София, и в Щатите, във фирмените магазини на централната улица. Аутлетите тук обаче са истински, който търси, намира неща - имала съм невероятни попадения на неща като Прада, Тод'с, Бърбери, Босс. Те са европейски, но пак се намаляват мощно, за Келвин Клайн и ДКНУ да не говорим. Разковничето е, че тук най-търсения елемент е оборота на търговската площ, магазините нямат складове - всичко, което се продава, е навън - затова трябва често да се намалява и обновява асортимента.

В Щатите наистина като цяло е по-евтино от Европа, тук ДДС няма. Напоследък обаче забелязвам трагичен спад в качеството, на всякакви ценови и маркови нива. Аутлетите също се изучиха, почнаха да предлагат супер боклучави дрешки с надписче на фирмата.

# 143
  • Seattle-USA
Macys си е номер едно ако знае човек какво търси. И не само за дрехи.
Бубка 100% подкрепям.

# 144
бубка, то затова сме на тоя хал....постоянния натиск давай евтини дрехи, евтина храна, ниски данъци, пък после, що били китайски, що храната генномодифицирана, що за един счупен крак в болницата плащаш 30 000...

# 145
  • Ispania
Хара, Laughingми ти си за оплакване зна4и Wink.Без Корте Инглес Laughing.То и при нас няма,но поне ни е близко Мадрид.
Оба4е  на следващите разпродажби се насо4вам кьм Валенсия Party Party Party

# 146
Жени...Кафето и парцалите навъртат страници за няма време...

В БГ съм в момента. Безобразна скъпотия за стари колекции и боклуци.

МОЛ-овете ги ползвам само като разновидност на градска тоалетна.

# 147
  • Ispania
МОЛ-овете ги ползвам само като разновидност на градска тоалетна.
Хахаха Joy,е стига де....няма ли Хепи в тези молове Blush,аз не го пропускам при всяко посещение в БГ Blush Blush...и после сьжалявам две седмици ooooh!

# 148

Оба4е  на следващите разпродажби се насо4вам кьм Валенсия Party Party Party
Заповядай. Grinning

# 149
За къщата не съм много съгласна. Не знам в момента какви са цените в България, но до преди една две години жилищата хич не бяха много по-евтини от много такива в САЩ.

Не знам какви са в САЩ, но в сравнение с европейските столици в никакъв случай не са сравними. Живея в София, налага ни се да се преместим във Виена. Когато започнах да търся жилище ми настръхна косата, тристаен апартамент се очертава около 1700 евро/месец. За сравнение тук живеем в собствено 3ст. жилище (ипотеката ни е около 600 лв, всъщност с последното падане на ОЛП 510, да кажем че все пак е купен през 2005 преди последните скокове в цените), но наемът за тристаен не би надвишавал 350-400 евро.

По отношение на дрехите има странни явления. Големите марки са определено по скъпи, моделите стари, а намаленията никакви.
За сметка на това детско бельо, пижами, обикновени бели блузки, произведени в България, са на смешни цени. Има и няколко БГ марки с добро съотношение на цена/качество с дрехи и обувки за големи.
Но като цяло болшинстовото предлагани стоки са две групи:
-евтини и смотани неща, внесени за жълти стотинки, продават се на Илиенци на ниски цени ( примерно 4 лв за детски дънки) и препродавани в повечето магазини по Пиротска и т.н. на 5 -10 пъти по висока цена
-това, което аз наричам големи марки- Овиес, Адидас, Мадъркеър и т.н., където цените са по високи отколкото в чужбина

За техника не видях някой да е писал, но като почна да търся нещо, си пожелавам да живея в САЩ. Фотоапаратът, който купих миналата година от B&H струваше 700 $ ( около 1000 лв тогава). В София струваше 1463лв, при това с една идея по лоша модификация  Rolling Eyes.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:19 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт