Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 746
  • 503
  •   1
Отговори
# 15
БГ-моловете ние ги наричаме "лъскавите боклукчийници" и нищо не купуваме оттам. От Илиенци намираме някой хубав пуловер за 15-20, а понякога и за 10лв., бархетни ризи за 7-10лв. На пазара в Солун пък намерихме хубави модели сандалки за 15евро и обувки за 20. В БГ вече няма такива, а каквото се намира е по-скъпо.

# 16
  • En un lugar de La Mancha...
10 c's , онлайн магазините от които купувам са аутлет. Преди няколко дни купих рокличка на дъщеря ми Ралф Лаурен, намалена от 80 евро на 25, обувки на Чико от 60 на 20, примерно...Нито марката, нито качеството могат да се сравнят с тези на Бенетон или Зара, а за цената да не говорим. Само където са от миналогодишната колекция .

# 17
Магазините и марките от които се възползвам по време на намаленията няма как да изкарат цените които цитираш.Но мен и 50%  намаления ме устроиват  Grinning .И така намалени са по-евтини от предлаганите в България. Peace Но като се замисля тези по които си падам напоследък май не съм виждала там  newsm78
За да се уцелят наистина изгодни покупки,трябва обикаляне и късмет.

Средна ръка марка ( Бенетон) започнаха с 10-20% намаления, някои неща на 30%. В този сезон на у н и к а л н а криза.
Днес са окачили вече 50%, но вътре няма нищо.
А един бенетонски парцал от 69.90 намален с 30% би струвал 49, но в никакъв случай не и 5-10-20 еуроSimple Smile

И,да в Холандия марки като Бенетон,Мекс,Том Тейлър,О`Нийл,Зара,Веро Мода,Манго,Америка Тудей и т.н. конфекциите с две думи могат да се намерят до 10 евро.
Аз лично съм купила на дъщеря ми тази зима клин и суитчер на Бенетон на по 7-8 евро бройката за часовете по гимнастика...да си се въргаля на воля в салона и  по двора  Mr. Green
Вяра,дай инфо за хубава българска марка дрешки за деца.....много ще ми е кеф да кажа като ме питат,че съм го купила от България.

# 18
За дрехи, не знам как е, но сякаш играчките са с доста раздути цени.

# 19
Аз от Бенетон също съм успявала да си купя нещо за 10ина евро.
Въпросът е, че това нещо не го виждам да бъде продадено няколко пъти по-скъпо у нас, а явно се случва.

# 20
  • Seattle-USA
В САЩ - Дрехи , обувки, домакински принадлежности-ами почти всичко според мен е пъти по-евтино и по-хубаво от БГ. Не знам за какви марки точно ще сравняваме, но детски дрешки по 1-3-5 долара качествени редовно се намират за децата. Много рядко давам двуцифрена сума за нещо. Грешка може би за обувки  на въстрастен и то ж пожечето случаи са под 20 долара. Цялата работа е да се знае кога има разпордажба и да се знае до колко може да падне опредлена стока. Никога не съм давала повече от 85 процента от оригиналната цена. Не знам какво точно са се хванали за Армани в БГ-смешно и жалко. Имаме доста приятели в Канада-те казват че в САЩ е по евтино и от Канада. За всичко има разпродажба.

# 21
Вносните дрехи в България са в пьти по скьпи. Спомням си, че преди 2-3 години търсихме в мола на Стамболийски блуза за синьт ми и се бях хванала за главата от цените в един детски магазин. Спомням си някаква детска ризка струваше нещо от рода на 120лв. Аз винаги гледам да си купя дрехи произведени в България и на мен ми  излиза по-евтино. На пример купих си много хубав костюм за 70-80 лв.(преди 4 години), подобен костюм тук ще ми излезе едно $400-500. Миналата година си взех летни блузки,  20лв. всяка, което ми се стори доста евтини. По принцип в Бьлгария дрехите са много скьпи спрямо доходите. Имам спомени от преди доста години, когато парите бяха в хиляди. Например заплатата ми беше 2,000лв на месец и аз си купих един елек, който ми излезе кьм 1,600. 

# 22
И аз ще се присъединя към писалите за САЩ - наистина е много, много по-евтино, и винаги има намаления. Който го интересуват маркови дрехи, може да ги намери след сезон много по-евтини. Когато дойдох тук, си купих един анцунг защото беше хубав и евтин, и се оцъклих като видях че е Reebok. Проверих му етикетчетата няколко пъти. Дотогава никога не бях притежавала автентична Reebok дреха или обувки защото в България са безумно скъпи (освен ако не е някоя имитация от Илиенци). Но това не е само за дрехи, обувки и играчки - и храната, домашни потребности и т.н. работи по принцип са много по-евтини спрямо средната заплата отколкото в България, а точно това съотношение е важно в сравненията.

# 23
Въпреки,че Финландия е "скъпа страна",с цени на стоките доста по..високи от всички дотук изброени страни,намират се маркови дрехи за по 10..15  евро   и то не от най..старите колекции...но рядко..
А пък в големите молове намаленията започнаха веднага след Коледа и още продължават.Има неща,по..евтини от България и качеството е в пъти по..добро.Но и тук има некачествени и евтини китайски стоки...

# 24
Моите наблюдения са, че в Бг стоките средна ръка наистина са по-скъпи отколкото в други страни. Може да има и по-скъпи места от Бг, но аз на такива още не съм попадала.

# 25
  • O.A.E./ Пазарджик
По-скъпо е . И не само дрехите.
Във България купувам  само анцузи за "селски труд" за себе си и за децата за игра на двора. Гадно прозвуча , ама е така. Зара, Манго и други подобни тук на намаления или в аутлети са много по-евтини и актуални като сезон. Дори качествени дрехи ( конфекция) българско производство не могат да стигнат цената и качеството. "Официална" дреха на бг дизайнер не съм копувала, но като ги гледам по магазините, тук мога да намеря същото качество по-евтино. От две години тукашните магазини се разсипаха от намаления. Има аутлет мол с почти всички известни марки , дори на дизайнери. Виж обувки бг производство, чанти и кожения якета сме си купували. По евтини са и добро качество.

# 26
при вас и в Щатите колко  % е ДДС-то обаче?

Сравнявате МОЛа на Стамболийски с къде и какъв магазин? Би трябвало да се сравни с подобна категория място, нали.
Разходите на това място за търговците са огромни, това е витрина на суетата.
Ако една блузка на него му струва 20 евро ( марка Х по време на сезона) + транспорта до Бг + печалба в която са калкулирани
всички разходи + ДДСто, абсолютно е реално да стигне 60 евро ( 120 лева) цената накрая.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 09:41 от 10 c's

# 27
10 c's, не се сърди, но ти питаш в темата като търговец, а ние май ти отговаряме като обикновени потребители, които слабо се вълнуват от евентуалната печалба , и гледат на тях да им е изгодно. или поне аз, де.  Grinning

# 28
не питам като търговец, на мен наистина не ми е ясно защо битува това мнение, че у нас е по-скъпо, явно имам много още да ходя по магазините. Именно от тия прословути Мол-ове в София, сравнявайки със нашия селски такъв цените никога не са ми се стрували драстично различни и затова и не съм си купувала нищо, освен от аутлета на Зара в София един гердан за 3 лева...
Благодаря ви за отговорите, все пак имате опит и щом пазарувате по-евтино в чужбина значи е така!

# 29
...
Ако една блузка на него му струва 20 евро ( марка Х по време на сезона) + транспорта до Бг + печалба в която са калкулирани
всички разходи + ДДСто, абсолютно е реално да стигне 60 евро ( 120 лева) цената накрая.

Този търговец не пазарува на дребно, а от производителя с търговска отстъпка. Така че не е нормално едно нещо в Брюксел да го купувам за 20 евро, а в София - за 50 - като и двамата търговци плащат транспорт, а този в Брюксел вероятно плаща повече за реклама и има по-ниска норма на печалба.
Нямам наблюдения как вървят цените на дрехите в Бг през последните 5-6 месеца, но ако има промяна тя е съвсем отскоро.

Общи условия

Активация на акаунт