Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 747
  • 503
  •   1
Отговори
# 60
Шашнахте ме с тия цени не ами, сърцебиене получих даже! Shocked Полудял ли е тоя народ или парите го бодат!
Но някой по-горе каза, голямо внимание се отделя на етикетчето в бг!
Рядко съм попадала на нещо на сметка в последните години в България, като изключим едни намаления миналата година в мол Врана, в есприт и ню йоркер, но не и за някакви невероятни дрехи, по-скоро спортни и за пътуване, за които не обичам изобщо да давам пари, пък камо ли много пари...Редово поглеждам и сайта на Касида за обувки на дребната, защото виждам,че имат на Мод8 и примиджи, които явно се произвеждат в бг, тук струват една кофа пари, а верно са удобни и качествени.
Детските дрешки в бг са ми мистерия, как е въжно подобни цени за 10см парцалче, което в повечето случаи дори не е удобно за носене, да не говорим че често е супер кичозно или супер бебешко. Изприщи ми се устата да мърморя на нашите да не купуват нищо на децата, но безуспешно.  За тях тук почти всичко пазарувам на намаления, двуцифрени цени признавам само за "едрите парчета" сиреч палта и зимни якета, както и обувките. Редовно пазарувам за приятелки в бг, които са единодушни че за такива цени там не са и сънували!

Val, как 90е за яке в Orchestra, май и в Испания са се поунесли с цените, тук най-скъпите с тази марка са някъде към 60-70, на намаления 20-30...

# 61
Има БГ производители с много добри кройки и цени до 200 лв. за сако+панталон/пола. Навън за 100 Е си е късмет да намеря добър костюм от 2 части (или аз не съм попадала засега).
WinkАко идвате кьм Испания когато има намаления,потьрсете магазин на Валентино(за сьпругьт ти),в последните дни от намаленията има костИУми на 70 процента намаление по 99 евро Party Party.Мьж да бях по това време Rolling Eyes hahaha.
 Wink
Аз тази година голяяяяямо време отделих на намаленията hahaha hahaha hahaha
Вал, моят мил с кУстУми не ходи - той е "кежуъл". На мен ми се налага да се костюмирам за работа.
Инак миналата одина от един Италиански аутлет (по изключение бяяхме с кола, а не със самолет), си купи ризи Валентино. Прилича ми на сводник, като ги облече  Mr. Green

Кате, ще те водя където искаш. Има на 1 ч път с кола много хубав магазин за официално, имат номера и за по-големи от петокласнички.

# 62
Не знам, дали четохте за новата аутлетна пародия, която откриха в петък в София. Има тема и в На пазар. Досега ми разказваха приятели, за опашките, цените, които уж рекламирали, че ще са 70% по-ниски и т.н. Поредният лъскав музей...

Тук има и примерни цени.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-03-06&article=316130
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=403276
Тия съвсем са се побъркали... #Crazy #Crazy #CrazyЕгати цените...
Абе не случайно като си ходя в Бг не пазарувам дрехи.. Hug

Ахахаха, от статията на "24 часа" ме разсмя следното:  Всеки втори магазин - дори тези по “Витошка”, изписа през витрината си с големи букви “аутлет” и зачака да заприиждат тълпи от будали. Този търговски трик не просъществува дълго - хората бързо се усетиха, че нещо ги будалкат.  Joy Joy Joy

# 63
Embarassed...исках да кажа производител.За по-лесно,като вляза в някой магазин да попитам направо.Аз така правя с бельото-влизам ,питам,ако имат -гледам,ако-не,излизам  Grinning

Да, де, и аз това имах пред вид. Наистина не се заглеждам по такива неща. Още повеЧе Че моята дъщеря пищи на всякакви етикети и ги режа при първото облиЧане, та не мога и да проверя.

Не знам какви са цените при вас, допускам Че са по-ниски след като се възмущавате. За марките които са изредили и примерите които са дали според мен цените не са високи, тук не бих могла да купя такива стоки за по малко независимо колко са намалени и дали са в аутлети.

# 64
О, аз не се възмущавам, просто констатирам. Идея си нямам, какви са цените на тези марки. Не ме и интересува, макар че, днес взех анцунг Адидас на сина ми за $7.

# 65
аз не се възмущавам, и ми е все едно за колко си продават стоките. просто не разбирам как всички се оплакват от криза, че нямат пари и им намаляват заплатите, не им ги изплащат своевременно, или пък остават без работа, и на този фон, магазините пълни, та чак и тълпи  Rolling Eyes . и се купува.
мъжът ми откога ми повтаря да разбера схемата и как става така, българинът да получава 500, да спестява 200 и да харчи 1000. ей това ако някой ме открехне, много благодарна ще съм му.

# 66
Палмира, кажи му на мъжа ти, че тайната е в разликата между официалните приходи и неофициалните  smile3521 newsm48

# 67
Палмира, кажи му на мъжа ти, че тайната е в разликата между официалните приходи и неофициалните  smile3521 newsm48
ами казах му, че в Бг е на почит сивата икономика, но пак, икономика, икономика, отникъде не ми излиза сметката.

както и да е. живи и здрави всички, кой, откъдето и каквото му душа иска да си купи. Hug
аз не мога да се оплача тук. все така на намаления да се радвам.  Grinning

# 68
след като прочетох статията, която Кейси даде, установих че и думата аутлет е навлязла в бьлгарсия език (спомних си една тема за чуждиците).
С риск да изместя темата, аз сьм човек за който марките и дизайнерите  не ми говорят нищо. За мен  комбинацията от стил, цвят и плат е решаващия фактор и за това толкова ме яд че не мога да шия. Пробвала сьм се, но от мен шивач не става. Продават такива невероятни боклуци и само заради едното му име цената е невероятно надута. Попадала сьм на огромни разпродажби на големи марки и колкото и привлекателна да им е била цената, сьм си излизала с празни рьце; някак си като не е моя стил, все едно че не съществува. Явно сьм доста старомодна, но какво да се прави.

# 69
  • O.A.E./ Пазарджик
Адидас във България за някои е като Версаче за други  Simple Smile Много е модно дори на сватба да идеш с адидас тишърт и джапанки.  Simple Smile
Адидас имат дрехи за спорт, които са със специални материали и дизайни. Тези могат да стигнат и до 100$ в аутлет. Но, ако си говорим за обикновена памучна тишъртка 60 лева си е направо обир.
http://www.shopadidas.com/family/index.jsp?doVSearch=no&cate … &doVSearch=no това е официалният аутлет. В аутлетите при нас са по-евтини, да не говорим за някоя стока от преди 2 години...

# 70
  • в Tara
За мен пазаруването в Испания е по-изгодно и удоволетворяващо,отколкото в България.цените тук са доста по-ниски по време на разпродажби,а те са достатъ4но дълги,за да се снабди 4овек с вси4ко необходимо.Дори и извън разпродажбите пак ми е по-евтино в Испания.С изклю4ение на храна и услуги от всякакъв вид,вси4ко друго-дрехи,обувки,аксесоари,козметика,техника...и т.н.предпо4итам да си купя тук.Освен това от доста години насам в България не намирам това,което търся,не ми харесват кройки,материи,нищо.
при мен е същото. от години не съм купувала нищо от бг.
чудя се, къде ги намирате тия хубави детски дрехи там? тази година снаха ми подари на малката едно блузЕ, ами няма такава дървеняшка материя! хем не беше евтина...
за моловете - голяма скъпотия си е!

# 71
  • La casa de Mickey Mouse
определено в България е много по скъпо, миналата година правихме кръщене на малкия, реших че ще му купя дрешките за повода от България, голяма грешка, след едноседмично обикаляне му купих ризка и панталон за скромната сума от 125лв и едни нищо и никакви обувки за 60лв, първо че имах голям проблем с намирането на нещо по различно от типичните анцузи и второ цената ме изуми
все пак тук му купувам блузки на ла коста за 5 евро и тениски пак ла коста за 3, за мен и за мъжа ми по съшия начин пуловери и блузки на ралф лаурен и на томи за по 10 евро, тениски за по 7
няма да говоря за качество...

# 72
Да, тук има много по-евтини дрехи. Въпроса е харесват ли ми.  Laughing

Всичко, което харесам, все се оказва скъпо. Аз Ла Кост в Холандия за 5 евро не съм виждала.
На марки не робувам, но държа на добър дизайн и качество.
А тези дрехи са скъпи. Да, има големи намаления, ама Oilily, Eager Beaver ( фен съм) дори и намалени не са толкова евтини.

Иначе в Бг дрехи почти не купувам. За мен изключително рядко.
За дъщеря ми тази година купих от Окаиди доста неща - качеството е добро.
Българските детски дрехи нещо не ми допадат.

# 73
И аз харесвам Окаиди. Има вече и у нас ( на 2ет. на един от софийските молове, но не помня на кой).

# 74
Окаиди, Оркестра, както и DPAM са една категория, средна ръка, с добро качество и стилни линии,но  това си е конфекция за деца, не някаква историческа марка. За деца не виждам смисъл от дизайнерски изпълнения, точно такива магазини са най подходящи, защото могат да бъдат облечени от глава до пети с подхождащи си дрешки и обувки.
Гореспоменатите поне във Франция имат много добри намаления, ако вземем тениските например, последния път бяха за около 3-4 евро.

Общи условия

Активация на акаунт