Наистина ли е по-евтино в чужбина?

• 36 779
  • 503
  •   1
Отговори
# 45
По евтино е в чужбина. Ако ще сравняваме цените то най добре да е да сравним цените на една и съща марка.Няма смисъл да сравняване Триумф и братя Гьокови, например.
Джапанки томи Хилфигър тук 20 евро, същите на Витошка 96лв. Да не говорим, че на разпродажба и за 10 може да ги вземеш.
По същия начин стоят нещата и в Манго, Бенетон, Сисли и т.н.
Разликата пък в цените на козметиката са потресаващи.

# 46
  • София /Абсурдистан
Да, наистина е по-евтино Peace

# 47

Вяра,дай инфо за хубава българска марка дрешки за деца.....много ще ми е кеф да кажа като ме питат,че съм го купила от България.

Ти пък, марки! Laughing Не гледам марки, влизам из разни квартални магазини или изобщо каквото ми се изпречи пред очите и купувам каквото ми харесва без да гледам марки. Сега се сещам за Бързаков, но това е единственото име което ми е останало в главата. При при тях обаче дрехите са предимно шити в разни азиатски жълти страни. Което не значи Че са непременно лоши защото и тук това което купуваме е шито някъде я из Индонезия, я из Китай. Имаше и още една верига за детско облекло, ама дотолкова не се заглеждам по табели, Че не мога да ти кажа как се казваше. Дали не беше нещо като БоЧко... newsm78, може и да бъркам. ИнаЧе ми се е случвало на няколко пъти да улуча изложения 'Произведено в България' и съм купувала много добри неща от там. Не са непременно евтини за българските доходи, но тук за нещо подобно ще похарча състояние.

За тези които сравняват със Щатите да спомена само Че по принцип цените в САЩ са многократно по-ниски отколкото в Европа.
Който може да пазарува дрехи и обувки от Интернет е добре, аз не го умея. Дрехи купувам само за детето, гледам да са по-голям номер та ако не и станат поне да не са малки. Но обувки не мога да купя дори и за него защото те трябва да пасват съвсем точно, да са удобни и т.н. За себе си ми е абсурдно да купя нещо което не съм мерила или не съм пипнала. Знам Че мога да ги върна ако не ми станат, но нямам нито нерви, нито време да се занимавам с пощи, да Чакам да ми върнат парите и т.н. А на разпродажби за мен е много трудно да си намеря нещо. Първо имам Чувството Че изобщо не всичко се намалява. Понякога се Чудя откъде ги изкарват тия дрехи за намаленията и си мисля Че и имат специални такива. Ако съм харесала нещо и съм изчакала да дойдат намаления, то задължително не е намалено. За размерите пък да не говорим, Че са останали или само най-малките или най-големите. От горчив опит се убедих Че за обувки не мога да Чакам намаления защото трябва да ходя боса. Обувки купувам в началото на сезона на най-високите им цени защото докато се стигне до намаленията няма и един Чифт от моя размер.

Според мен една от приЧините за високите цени на 'марковите' дрехи в България е Че хората много се прехласват по етикетЧета.

# 48
Зависи. Според мен в чужбина е по-евтино в сравнение с магазините на улици като "Витошка", ЦУМ, и т.н., по-скъпо от "Пиротска", но по време на тукашните намаления цените може и да се изравнят с последната Laughing
Не знам дали могат да се сравняват тукашните разпродажби на артикулите от отминаващия сезон с разпродажбите в България.
Тук гледат да се отърват от старата стока, за да си освободят щандовете за новата без да си пълнят складовете с неща, които евентуално ще са продаваеми след година.
Най-хубави за намаленията покрай Коледа, тогава магазините се надпреварват да те изкушат с ниски цени и изгодни оферти, за да си купиш подаръците при тях  Laughing
Масовите размери е изчерпват най-бързо, разбира се, но няма тарикатски номера като намаление само на най-малките и най-големите размери, които обикновено са непродаваеми  Laughing
Иначе хубави неща се намират и в немаркови магазини - за мен важен е модела, дали ми отива, материята да е хубава и да е ушито добре.
Пък дали ще е с етикет на известна марка или не - няма значение Simple Smile
Това, че си облечен в маркови дрехи не е гаранция, че си облечен с вкус  Wink

# 49
Два пъти си бях в България(София)през 2009 година и  ми се видя страшно скъпо.Дрехите за скъпи и некачествени.
Някак си дори старомодни ми се виждат,особено костюмите.
Тук също е  скъпо и то доста,но както споменават по-горе момичетата....ако знаеш къде да търсиш....
Скоро имаше големи намаления,стигнаха до 80 % и повече дори.Предимно така си пазарувам и смея да кажа ,че съм
много по-добре облечена,отколкото ако живеех и работех  в БГ.И на по  ниска цена.
Последният пример ,за който мога да спомена ме накара и мен да се облещя.
Купих си от MARKS AND SPENCER два сутиена.Единият от 35 евро на 10 (страхотен наистина) и другият от 27 и нещо  на.......
...1 евро!Тук реших ,че има някаква грешка в етикета,но на касата толкова го платих,нямаше грешка.
Явно понеже беше краят на разпродажбите и бяха останали само няколко от  този модел?
Чудно ми е на каква печалба  работят? newsm78

# 50
  • O.A.E./ Пазарджик
Тук в момента има една "принудителна" разпродажба. Изсипаха се доста дъждове за 2-3 дни и на места беше направо катастрофално. Вода от покривите, от тръби, отвън на първите етажи наводниха доста магазини. Застрахователните фирми си плащат застраховките, но изземат стоките, които не са повредени. Сега ги продават на направо смешни цени. Електрониката е много евтина. Не е повредена.

# 51

Вяра,дай инфо за хубава българска марка дрешки за деца.....много ще ми е кеф да кажа като ме питат,че съм го купила от България.

Ти пък, марки! Laughing

Embarassed...исках да кажа производител.За по-лесно,като вляза в някой магазин да попитам направо.Аз така правя с бельото-влизам ,питам,ако имат -гледам,ако-не,излизам  Grinning

# 52
С оглед месечните приходи - да,по-лесно се живее в чужбина.
Да не говорим по време на сезонните разпродажби,тогава купонът е на макс.  Mr. Green

# 53
Съгласна съм с всичко кажи-речи - на намаления из Европата е мн. на сметка, има тук-там аутлети (това мен не ми върши работа, за съжаление) и т.н. И аз, и мъжа пътуваме много и дрехите за него и за трите деца са купувани или при пътуванията, или он-лайн. Обаче дрехите за работа си ги купувам от БГ. Налага ми се да ходя с костюми и подобен род парцали. Има БГ производители с много добри кройки и цени до 200 лв. за сако+панталон/пола. Навън за 100 Е си е късмет да намеря добър костюм от 2 части (или аз не съм попадала засега). Зара не ги броя, техните не ми харесват.

# 54
Хапке, ти баща, ти майка, ша ма водиш по магазините да са удурдусам и като човек. Знаеш ми проблемите, а тук е просто абсурд да намеря нещо по мярка. Само да не ми кажат, че съм прекалено "пораснала" Mr. Green

# 55
Ако се говори само за дрехи, може и да е по-евтино, не знам. Сладка хапка правилно подчерта, че на работа не винаги може да се хоси по тенсика, макар и "маркова". Официалните костюми тук са ужасно скъпи.
Според мен и мястото  където живея(Франция, близо до Париж) животът е по-скъп в Европата. Данъците-доход, местни такси и данък върху недвижима собственост +наема или месечните вноски за кредита изяждат всички пари, които човек може да спести от дрехи Laughing Те затова са измислили и намалнията.

# 56
Не знам, дали четохте за новата аутлетна пародия, която откриха в петък в София. Има тема и в На пазар. Досега ми разказваха приятели, за опашките, цените, които уж рекламирали, че ще са 70% по-ниски и т.н. Поредният лъскав музей...

Тук има и примерни цени.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-03-06&article=316130
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=403276

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 16:33 от Кейси

# 57
  • O.A.E./ Пазарджик
Не знам, дали четохте за новата аутлетна пародия, която откриха в петък в София. Има тема и в На пазар. Досега ми разказваха приятели, за опашките, цените, които уж рекламирали, че ще са 70% по-ниски и т.н. Поредният лъскав музей...

Тук има и примерни цени.
Егати цените  Shocked Тишърт на адидас за 60 лева. Laughing Тая блузка да не е с автограф?

# 58
  • Ispania
Има БГ производители с много добри кройки и цени до 200 лв. за сако+панталон/пола. Навън за 100 Е си е късмет да намеря добър костюм от 2 части (или аз не съм попадала засега).
WinkАко идвате кьм Испания когато има намаления,потьрсете магазин на Валентино(за сьпругьт ти),в последните дни от намаленията има костИУми на 70 процента намаление по 99 евро Party Party.Мьж да бях по това време Rolling Eyes hahaha.
 Wink
Аз тази година голяяяяямо време отделих на намаленията hahaha hahaha hahaha

# 59

Тук има и примерни цени.
Тия съвсем са се побъркали... #Crazy #Crazy #CrazyЕгати цените...
Абе не случайно като си ходя в Бг не пазарувам дрехи.. Hug

Общи условия

Активация на акаунт