моркови на пръчици

• 47 848
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
чак пък безплатни не са.....в БАРБАДОС си ги плащам и определено имат зехтин вътре....

# 16
  • Бургас
Знам ги тези морковки. И аз съм ги хапвала, сервираха ги преди в бара на хотел България - Б-с. Ами мисля че са безплатни, вървяха и към питието, както например същата чашка, но със зелени маслинки и можеш да си ги боцкаш с едни пластмасови сабички. Аз съм виждала как барманчето ги поливаше с лимонов сок от тези в едни жълти шишенца и поръсваше със сол. А за потъмняване - ми то в тъмното нищо не се вижда Simple Smile

# 17
  • тук
ето сега стана ясно Simple Smile не е прясно изцеден лимон, а някакъ готов, каквито не употребявам
много ви благодаря, момичета

# 18
Здравейте , не сам забелязал такава дискусия тук но определено мога да помогна.
Предварително се извинявам ако повдигам  остаряла тема но я открих през гугъл Simple Smile

Морковите не потъмняват понеже се режат предварително на ивици и се държат във вода поне 3 минути минимум въпреки че ако си ги сложите в хладилника в някаква ваничка - ще може да преседят с дни без да се развалят ( задължително в студена вода.)

В шейкър се сипват:
фреш от лимон (от 1 плод или макс 2 ако са по-малки
20 мл сос от зелени маслини ( водата от буркана в който се продават - марката която се ползва по повечето барове е Crespo)
сол
две три капки Уорчестър сос
две три капки Червено Табаско (  внимавайте бая е люто)

Както е в шейкъра това се слагат в чашата на самия шейкър върху сместа моркови колкото може да побере
затваря се вътре и се шейкват енергично минута две -  ефекта е че се накисват хубаво самите моркови.
Пресипват се в чаша удобна за ползване като задължително се сипва и една трета от получения сос в чашата - така се сервира на клиента с няколко салфетки.

# 19
  • Sofia
Ще пробвам,благодаря за подробностите

# 20
  • София
Хм...Не ми е хрумвало, че може да се правят с нещо различно от чист лимонов сок и сол. Аз поне само това слагам Rolling Eyes

# 21
  • Czech Republic
Хм...Не ми е хрумвало, че може да се правят с нещо различно от чист лимонов сок и сол. Аз поне само това слагам Rolling Eyes

Аз правя такава салатка с ивици от моркови, а дресига е сол, лимонов сок и соев сос. На мъжа ми добавям и малко счукано чили. Другия вариант е азиатски, само със соев сос и няколко капки азиатско сусамово олио + черен сусам, може и чили.

intention, благодаря за споделеното, със сигурност по твоя начин също ще опитам, но без соса от маслини, защото не обичаме зелени маслини. Peace

# 22
  • 5 етаж в ляво
такива моркови съм хапвала и аз...обожавам ги...сервират ги по барове и дискотеки,към поръчаното питие...не се плащат отделно.Опитвала съм да си правя в нас такива ,но и на мен все не ми се получават,опитвала съм лим.сок и сол-не е това,после водка,лим.сок  исол-пак не е това...и се отказах...определено според мен има и капка алкохол  Wink
от изброените предположения само на
intention  ми се струва,да е точно тази рецепта,но докато не  я направя не мога да съм сигурна  Mr. Green
определено не майонезен,нито с кис.мляко....соса е безцветен като вода,но мн мн вкусен...морковите заминават аламинут
 Mr. Green

забравих да спомена,че не потъмняват  Peace незнам от какво,но не мърдат и 2 часа да стоят...

# 23
аз за своите домашни партита винаги правя моркови, но у чушки и кеаставички, пада голямо рязане на ивички, но като има трите цвята е доста красиво, скоро видях един бар, в който редом с морковите - имаше и целина Simple Smile и да ви кажа си е доста вкусно. Но сосът е твърдо лимон, вода и сол, според мен е достатъчно, въпреки че се изкушавам да опитам съветите от тук Simple Smile Hug

# 24
такива моркови съм хапвала и аз...обожавам ги...сервират ги по барове и дискотеки,към поръчаното питие...не се плащат отделно.Опитвала съм да си правя в нас такива ,но и на мен все не ми се получават,опитвала съм лим.сок и сол-не е това,после водка,лим.сок  исол-пак не е това...и се отказах...определено според мен има и капка алкохол  Wink
от изброените предположения само на
intention  ми се струва,да е точно тази рецепта,но докато не  я направя не мога да съм сигурна  Mr. Green
определено не майонезен,нито с кис.мляко....соса е безцветен като вода,но мн мн вкусен...морковите заминават аламинут
 Mr. Green

забравих да спомена,че не потъмняват  Peace незнам от какво,но не мърдат и 2 часа да стоят...

Хмм тези моркови които аз съм виждала и са ми предлагали бяха потопени в алкохол.
Алкохол не употребявам за това и го усетих и не съм ги пипала  Wink

# 25
  • 5 етаж в ляво
аз също съм убедена че има алкохол...,и  се усеща в морковите...но какво е що е...загадка ми е до днес  Thinking

# 26
Добре, заинтригувахте ме! Нека барманите пак да се намесят, какво може да бъде? Лепнат ли или е нещо по-скоро като водка?

# 27
  • 5 етаж в ляво
като водка  Wink Peace аз съм пробвала с водка,вода и сол...ноооооо ,не е това Thinking дали бъркам пропорциите или въобще не става въпрос за подобна комбинация,незная  Thinking
айде де,тук бармани няма лиииииии  Whistling

# 28
Здравейте , не сам забелязал такава дискусия тук но определено мога да помогна.
Предварително се извинявам ако повдигам  остаряла тема но я открих през гугъл Simple Smile

Морковите не потъмняват понеже се режат предварително на ивици и се държат във вода поне 3 минути минимум въпреки че ако си ги сложите в хладилника в някаква ваничка - ще може да преседят с дни без да се развалят ( задължително в студена вода.)

В шейкър се сипват:
фреш от лимон (от 1 плод или макс 2 ако са по-малки
20 мл сос от зелени маслини ( водата от буркана в който се продават - марката която се ползва по повечето барове е Crespo)
сол
две три капки Уорчестър сос
две три капки Червено Табаско (  внимавайте бая е люто)

Както е в шейкъра това се слагат в чашата на самия шейкър върху сместа моркови колкото може да побере
затваря се вътре и се шейкват енергично минута две -  ефекта е че се накисват хубаво самите моркови.
Пресипват се в чаша удобна за ползване като задължително се сипва и една трета от получения сос в чашата - така се сервира на клиента с няколко салфетки.

Значи направих си регистрация само, за да напиша същото! Това е рецептата!

# 29
Тези моркови на пръчици се наричат парти пръчици и освен моркови се приготвят и от целина и краставички.
Рецептата за сока, която се използва на повечето места е микс от фреш портокал и фреш лимон +сол  Wink

Общи условия

Активация на акаунт