Зумба

• 189 425
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
аз имам нужда от сваляне на килограми. Правилно ли съм се насочила към зумбата? И можете ли да ме насочите къде да ходя в студентски град?

Правилно си се насочила, ако до момента не си имала физическа активност  Peace
Но иначе - не

# 721
Зависи и от инструктора! Ако ви показва по- интензивни аеробни упражнения отслабването и стягането ще са налице. След тренировка косата ми е толкова мокра, все едно излизам от банята! Не спазвам кой знае какви режими на хранене, но видимо съм намалила обиколки! За удоволствието и тонуса няма да говоря! Страшно добре се чувствам!

# 722
Влизам малко на ауфтакт, но исках да питам дали знаете за започваща скоро група за начинаещи някъде в центъра или в близост до станция на метрото? Или изобщо където и да е в София, пък вече аз ще си преценя дали ми е удобно?

Не е супер спешно, затова моля мамите, които ходят на зумба, да се ослушат в съответните клубове и да изклюкат някаква информация, когато се сформира нова група (предполагам, че покрай Нова година не може да няма  Laughing), а аз ще наминавам периодично през темата, за да проверявам.

Занимавала съм се малко с латино танци, знам основните стъпки за салса, ча-ча, бачата, меренге, регетон и предполагам, че ще се ориентирам бързо, но не се виждам да се спусна с парашут в група за напреднали. Просто ми изглежда доста динамично занимание и ще е трудно да свиквам в движение, което би ме и демотивирало. Гледам, на предната страница пише, че няма нива, ама... някак не си го представям. Наистина ли е така? Просто гледаш и повтаряш, без да има някакво надграждане на движенията?

Благодаря предварително за всяка информация!   bouquet

# 723
В зумбата няма начинаещи и напреднали. Пускаш се потечението и лека полека влизаш в такт.  Peace

# 724
  • София Младост 3
Аз ходя на зумба в Атлетик фитнес Дианабад (вторник и четвъртък от 18.00). Той се намира в кулите на Софарма и пътувам с метрото до ГМ Димитров.
Също смятам, че не трябва да се притесняваш, че си начинаеща. Това няма никакво значение. Следиш инструктора и танцуваш. На всички ни се случва да не се завъртим или подскочим, когато трябва.

# 725
  • София
Country Strong, щом си се занимавала с латино танци хич не си начинаеща.
Зумбата се базира на точно тези танци, така че ще влезеш в ритъм много бързо!
Опитай и сподели, успех!

# 726
  • Sofiа
Занимавала съм се малко с латино танци, знам основните стъпки за салса, ча-ча, бачата, меренге, регетон и предполагам, че ще се ориентирам бързо, но не се виждам да се спусна с парашут в група за напреднали. Просто ми изглежда доста динамично занимание и ще е трудно да свиквам в движение, което би ме и демотивирало. Гледам, на предната страница пише, че няма нива, ама... някак не си го представям. Наистина ли е така? Просто гледаш и повтаряш, без да има някакво надграждане на движенията?
Благодаря предварително за всяка информация!   bouquet
Истината е, че нива няма наистина Wink Не мисля че ще имаш проблем да свикнеш в движение. Ще отнеме 2-3 тренировки за да влезеш в час.
Моята група по танци е в Люлин 10 и предполагам не ти представлява интерес този район, но инструктурката ни е страхотна Hug Вече 3 години ходя при нея.
Скрит текст:
Повярвай ми, аз съм голямо мрънкало и мис каприз на инструктори

# 727
  • Бургас
Някой от вас ходи ли на Master class-а на Херман Мело и Дона Гифън на 30.11.2014г. в София?
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2014/12/zumba.html

# 728
здравей и аз се интересувам от същото но май няма да има отговор знам че в ДНА има зумба но незнам повече

# 729
  • София
На този мастър клас не съм ходила. Ходих на негов мастър клас - на Херман, м.г. през април в "Парадайз център". Много е добър, но закъсня с 45 минути. Беше правил тренинги за инструктори и т.н. и беше уморен. Ами, като си уморен, не приемай толкова ангажименти. Затова вече не ходя на негови мастър класове. Не ми се виси 1 час за тоя дето духа, докато той си почине и дойде...

# 730
  • някъде по морето
Някой от вас ходи ли на Master class-а на Херман Мело и Дона Гифън на 30.11.2014г. в София?
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2014/12/zumba.html
На снимките е нашата инструкторка - Мария Аврамова и момичетата от групата - Бургас Simple Smile

# 731
Искам само като ЗУМБА инструктор да внеса малко инфо. В Зумба няма начинаещи и напреднали. Няма значение дали имаш или нямаш предварителна физическа подготовка. Няма значение възрастта. Има само значение дали е забранено от д-р такъв тип аеробно физическо натоварване за организма (в случай, че имате тежка форма на астма или проблеми със сърдечно-съдовата система например)
Става за хора с наднормено тегло, за бременни (като се изключват само някои определени движения)...
Някой беше споменал, че не се натоварваш достатъчно...Всичко зависи от инструктора. Може тренировката да е лека, тип танцова, може да е високо интензивна аеробна тренировка.
Изобщо...какъв ще е часът по зумба зависи от инструктора-достъпен, с лесни движения, с трудни танцови стъпки, интензивен, неинтензивен, емоционален, скучен... Simple Smile
и така Simple Smile

# 732
  • София, Лагера
Мили дами, имам въпрос Simple Smile Ходя на аеробика 3 пъти седмично, но поради организационни причини бих искала да я заменя със Зумба. Имам въпрос - кое е по-натоварващо и по-стягащо? Не ми е целта да отслабвам, просто искам да загубвам форма.
Също така ще бъда благодарна, ако споделите къде в южните райони има Зумба вечер, след 19.00 (именно времето ми е проблемно).
Благодаря предварително!  Hug

# 733
  • София
Аз ходя и на двете - определено аеробиката е по натоварваща, поне за мен.  Wink

# 734
  • София, Лагера
Благодаря ти за отговора, жгмъц   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт