АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 689
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мой ред е да питам:
Вашият риск за болест на Даун е1:1100
Възрастовият ( статистически) риск за Даун е 1:920.
На преглед съм чак на 30 и за това сега искам помощ.
Писах, писах и накрая всичко затрих, затова с две думи-не се притеснявай 1:1100 значи че с твоите параметри на изследванията само 1 от 1100 жени е с риск за Даун, което е добре 1:100 се счита за висок риск, а при тебе е незначителен, за другото се разсъждава по аналогичен начин, така че се успокой, всичко ти е наред.

Вярно,че е само статистическо изследване базиращо се на компютър,но бременен мозък- ражда всичко.......

# 331
  • София
Момичета, никой ли не обърна внимание на поста ми от преди няколко страници за лекцията по кърмене в събота? Някоя от вас ще ходи ли? Смятам, че ще ви е интересно и полезно.
Charr аз обърнах внимание на поста ти и то много сериозно и със сигурност ще отида, но от толкова работа нямах време да напиша. Та си мислях няма ли да е това един чудесен повод да се съберем и видим най после?

Както и да е. Аз сега си имам много сериозна грижа, която направо ще ме побърка. Един колега от офиса днес каза че бил болен от варицела, макар от 3 дни да има обриви и т.н. Направо ми идеше да го удуша. Той не е на моя етаж, но седи на бюрото до мъжа ми и като ходя да го видя съм имала контакт с него. Направо тръпки ме побиват. А майка ми каза че незнае за варицелата дали съм я карала и не може да ми намери картона. А както в цялата сграда нямаме един прозорец дето да се отваря, и сме на централен климатих и централна въздушна система можете да си представите в офиса как се разнасят бацилите. Направо си грабнах чантичката и в нас, казах им че поне до края на седмицата ще си работя от нас. Баси безотговорните хора дето има, направо съм бясна. Доктора ми каза да пия витамин Ц и да чакаме, ама аза ще се побъркам просто и като ме засърби някъде просто незнам това сега от какво е, че мен покрай тая бременност бая пъпки ми излизат по лицето. В едно списание четох че имало някакъв тест за антитела. Някой има ли инфо къде се прави, не ме интересува колко струва. Ох ще откача.

# 332
АДИ, в цибалаб явно правят такъв тест, беж натам. Ето ти линк http://www.cibalab.com/tests/Varicella_graviditas.htm   И късмет!!!

sungirlaug , поздравления за намерението да се местите. Ние направихме така преди 4 години, по същите съображения. Е после, и в чужбина се изместихме, но то не беше защото намерихме лошо извън София.

# 333
  • София
Тоя е направо за пребиване-не е ли чувал за карантина, баси глупака.  Една време ги лепяха по вратите на болните от шарка и аз съм много за това да се върне като практика

# 334
Мой ред е да питам:
Вашият риск за болест на Даун е1:1100
Възрастовият ( статистически) риск за Даун е 1:920.
На преглед съм чак на 30 и за това сега искам помощ.
Здравей, виждам, че си от София, ако си си го направила в Майчин дом, от опита ми - като отидеш на място да си вземеш резултата - специалист ти го "разчита" - обяснява подробно - аз си го правих миналата седмица - и днес ходих да си взема резултата. Та ми обясниха, че показателя за риск за Даун се тълкува в контекст с годините ти, г.с., в която си, кг ти,... При мен риск 1:7700 означавало, че за моите 28г, 16 г.с., 65кг риска ми е 7 пъти по-малък от очаквания от тях за моите год, г.с. и кг, а и като си занесеш въпросника - също ти обясняват.  Hug
А иначе на сайта им пише, че риск над 1:250 се счита за нисък и не се препоръчват допълнителни изследвания
Късмет  Hug

# 335
  • София
Момичета, тъй като утре съм при Марков исках да попитам вече миналите оттам ще ми даде ли снимки на бебето и мога ли да си взема диск, за да ми запише клипче?

# 336
Момичета, тъй като утре съм при Марков исках да попитам вече миналите оттам ще ми даде ли снимки на бебето и мога ли да си взема диск, за да ми запише клипче?
По телефона ми казаха, че срещу още 20лв дават диск със снимки и клип (а самия преглед струвал 80лв за 20 г.с. ФМ).
А за лекцията за кърменето в събота аз имам желание, но не съм сигурна дали ще успея, видях, че не е нужно предварително записване, така, че ако успея ще се радвам да се видим там Simple Smile

# 337
  • София

До колкото знам взима за тази услуга 20 лв. независимо дали си носиш диск...

# 338
По телефона ми казаха, че срещу още 20лв дават диск със снимки и клип (а самия преглед струвал 80лв за 20 г.с. ФМ).

и на мен ми казаха точно това!!:–)

# 339
Иначе дава разпечатана снимка  Peace

# 340
  • София
Ясно, много благодаря за инфото , не мога да се стърпя и да не отбележа, че е добър бизнес:)))

# 341
Ясно, много благодаря за инфото , не мога да се стърпя и да не отбележа, че е добър бизнес:)))

Както казваше един приятел зъболекар - "Ние (зъболекарите) на гинеколозите само може да им дишаме прахта"   Laughing

# 342
  • София

Определено, не знам какво му е толкова специалното на този диск, дето иначе на пазара струва 0,80 лв., ама нали малките съкровища са ни на него та спекулацията е голяма... Crossing Arms

# 343
Както и да е. Аз сега си имам много сериозна грижа, която направо ще ме побърка. Един колега от офиса днес каза че бил болен от варицела, макар от 3 дни да има обриви и т.н. Направо ми идеше да го удуша. Той не е на моя етаж, но седи на бюрото до мъжа ми и като ходя да го видя съм имала контакт с него. Направо тръпки ме побиват. А майка ми каза че незнае за варицелата дали съм я карала и не може да ми намери картона. А както в цялата сграда нямаме един прозорец дето да се отваря, и сме на централен климатих и централна въздушна система можете да си представите в офиса как се разнасят бацилите. Направо си грабнах чантичката и в нас, казах им че поне до края на седмицата ще си работя от нас. Баси безотговорните хора дето има, направо съм бясна. Доктора ми каза да пия витамин Ц и да чакаме, ама аза ще се побъркам просто и като ме засърби някъде просто незнам това сега от какво е, че мен покрай тая бременност бая пъпки ми излизат по лицето. В едно списание четох че имало някакъв тест за антитела. Някой има ли инфо къде се прави, не ме интересува колко струва. Ох ще откача.
Ади аз също имам такива притеснения. По софийските детски градини върлува варицелата и наше познато детенце е болно вече. Аз не съм карала нито една шарка и при мен е още по притеснително. Вчера като ходих да си взема болничния от гинеколожката я попитах как да реагирам ако попаднем с малкия в такава ситуация и тя ми отговори да не се притеснявам, че не била толкова опасна за плода  Shocked Опасна била рубеолата. Аз си знам, че е супер рисковано бременна да кара която и да е шарка.  ooooh! Ще се обадя в този мц да видя как стоят нещата, но ако разбереш нещо повече пиши ми лични, моля.

# 344
  • София
Charr  и аз обърнах внимание на поста ти и благодаря за информацията. Много ми се иска и аз да дойда, тъй като имам какво да науча за кърменето, като се има предвид злощастния ми първи опит. Rolling Eyes За съжаление не съм сигурна дали ще бъдем тук в събота. Ние по принцип уикендите все ходим някъде.

Ади, стискам палци да си карала варицела и просто майка ти да не си спомня.  В Диагностика мисля, че правят изследване за антитела. Не се шашкай предварително, въпреки че знам какво ти е.
Малко след като разбрах, че съм бременна, дъщеря ми беше с температура няколко дни и след това получи обрив. Аз направо се поболях от притеснение, защото обрива много приличаше на такъв при рубеола. Що рев изревах тази вечер само аз си знам. То и хормоните си казаха думата де.  Grinning Въпреки че педиатърката ме увери, че след като е имунизирана няма как да е болна от рубеола, но така и не ми даде конкретна диагноза, що за шарка е това тогава.
Аз докато не ми излязоха резултатите от изследването, което си направих за антитела, не смеех да се зарадвам изобщо на бремеността. Слава богу имах антитела срещу рубеола.
Пак се втрисам като се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт