АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 687
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
velma, подкрепям казаното от теб. Покрай работата ми пътувам доста и имам ежедневни контакти (включително по-близки приятелства) с чужденци от всички части на Европа, Африка, някои държави в Азия (предимно Индия) и Америка (САЩ). Имам приятели-българи, които не живеят в България, а са пръснати по различни краища на света. Децата от първия брак на съпруга ми живеят в Англия, говорим ежеседмично с тях - впечатленията ми са, че навсякъде има неразбории, навсякъде има проблеми, а тази зима - и дупки по улиците, които чакат пролетта, за да бъдат оправени.

Не искам да споря, само искам да кажа, че това в каква среда живеем зависи от нас - всеки се оплаква, че сме "прост народ", "такава ни е държавата" и др. подобни. Отговорността е лична! Нещата ще са такива, докато всички минаваме в дясната лента, за да завием по-бързо наляво, докато си хвърляме боклука до кофата и си изсипваме пепелника от колата на сфетофара...

Не обвинявам никого за решението му да живее в чужбина - всеки си знае най-добре за себе си! Моето решение е да бъда тук Simple Smile

С най-добри чувства и пожелания за приятен ден!

# 361
Cambozzola, права си - всичко зависи от нас! Затова винаги давам предимство, когато шофирам, и за сметка на това чакам по 10 мин някой да ме пусне, не хвърлям боклук на земята, на което уча и детето ми, но това не пречи на "офцата" от Горно Нанадолнище да си изхвърли пликчето от Зайо Байо на земята в парка...преди защо не се случваше чак такава простотия...просто имаше обществено самосъзнание, а сега хората тотално са се обезверили и най-малкият проблем им е,че някой хвърля боклук на земята, а и за какво да се месят - най-много да си изкарат някой шамар....спирам по темата, че ми е много болезнена.

velma, аз си живяла една година във Фламандската част (предполагам, че ти си във френската) и си абсолютна права - хората, на всякъде са еднакви и има всякакви, но има и държава, на която можеш да разчиташ и която стой зад теб...

# 362
  • София
Хубаво е да сме позитивни, аз съм много позитивен човек, но това не значи че  трябва да си затваряме очите за истината. А истината е ,че народа ни е прост. В болшинството си.Няма самосъзнание, няма възпитание, няма честност. Говоря за масата . И простотията ни залива. Не искам това за децата си. Не искам като се усмихне на каката в градинката, тя да и казва "кво ме гледаш, искаш ли да ти плесна един". Не искам да я газят и мачкат затова ,че е толерантна и възпитана, че не посяга, че казва благодаря и извинявай. Мога много да пиша. Не ме притесняват дупките, беднотията или дори мръсотията.Притесняват ме навъсените,  сърдити, агресивни и смачкани хора , които ни заобикалят всеки ден, по цял ден.

Това е и моето мнение. Много добре си го описала.

Не очаквам чудеса от живота в друга държава,но видях как за 6 месеца живот в друга държава половинката се върна подмладена и спокойна,за 2-3 седмици тук пак стана изнервен.

Cambozzola - казваш отговорността е лична,но една птичка пролет не прави,ако когато един гради и опне 100 рушат,не само че ен се върви напред ,ами е се връщат нещата ужасно назад.

# 363
Добро утро бъдещи и настоящи мами!
Аз съм бременна в 16та г.с., терминът ми е на 23 август. Имам син на 1г и 6м. Все още не знам пола на бебето. Миналият път ми казаха в 25та седмица и то, защото бях на 4Д. Моят лекар не обича да казва пола и подозирам, че още дълго време няма да го знам. Но сякаш не ме интересува много или поне не толкова, колкото предния път.
Съпругът ми започна изненадващо работа във Виена и ще се нестим там до няколко месеца. не знам как ще е с големия корем и с малкото ни момченце (та той също все още е бебе), а още по-трудно ми е да си представя как ще се справям сама там, но едно знам - няма да ми е скучно Simple Smile 
Общо взето нещо такова : babyuu passifier 1crib feeding newsm64 newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang  food002 newsm71  superuu

# 364
manim, добре дошла! Hug

Fighty, искрено ти завиждам за малкото коремче...при мен 'плочиците'изчезнаха още във 2 месец, просто този път раста ежесекундно...но тренировките след няколко месеца ще оправят нещата  Wink (само всичко да е нард с бебоците Praynig)

# 365
  • Варна
Добър ден, момичета!
Привет на всички нови мами!
Мисля, че доста се отклонихме от темата. Подкрепям всички ви с доводите ви ЗА и ПРОТИВ живота в България. Всеки сам преценява КАК, ЗАЩО и КЪДЕ да живее. Дайте по-положително да гледаме. Всички знаем, че такава ни е народопсихологията. Все се оправдаваме с нещо, някого, ситуация, време и т.н.. Щом сме решили да имаме деца, значи все някъде виждаме светлина в тунела.

Сега и да ви почерпя с по една предиобедна закуска, защото тези фигури трябва и да се поддържат!

# 366
misleto, права си че в момента 1 гради,а 100 рушат.Но  аз съм на мнение,че трябва да си учим децата да пазят чисто както унас така и навън и ще се промени нещо.Имала съм спор с една позната на детска площадка- та тя си хвърля боклука и като  й казах,да не го прави ми отговори.Ами те всички го правят,аз няма да променя нищо ако не си го хвърля н аземята.Не съм съгласна,аз си нося боклука дори и до вкъщи ако няма къде да го хвърля,уча и сина си  да хвърля в контейнерите или в кошчета,а не на земята.Все от някъде трябва да се почне и примера трябва ние да го дадем(те ни повтарят).

# 367
Щурче, мерси за почерпката. Точно се притесних, че дупето ми ще почне да се смалява  Joy

# 368
Щурче, мерси за почерпката. Точно се притесних, че дупето ми ще почне да се смалява  Joy

Cambozzola, защо ли и аз нямам такива притеснения?!?!  Joy

# 369
  • София
velma, подкрепям казаното от теб. Покрай работата ми пътувам доста и имам ежедневни контакти (включително по-близки приятелства) с чужденци от всички части на Европа, Африка, някои държави в Азия (предимно Индия) и Америка (САЩ). Имам приятели-българи, които не живеят в България, а са пръснати по различни краища на света. Децата от първия брак на съпруга ми живеят в Англия, говорим ежеседмично с тях - впечатленията ми са, че навсякъде има неразбории, навсякъде има проблеми, а тази зима - и дупки по улиците, които чакат пролетта, за да бъдат оправени.

Не искам да споря, само искам да кажа, че това в каква среда живеем зависи от нас - всеки се оплаква, че сме "прост народ", "такава ни е държавата" и др. подобни. Отговорността е лична! Нещата ще са такива, докато всички минаваме в дясната лента, за да завием по-бързо наляво, докато си хвърляме боклука до кофата и си изсипваме пепелника от колата на сфетофара...

Не обвинявам никого за решението му да живее в чужбина - всеки си знае най-добре за себе си! Моето решение е да бъда тук Simple Smile

С най-добри чувства и пожелания за приятен ден!

И двете с Велма сте абсолютно прави...избора е наш за това как ще живеем за в бъдеще...както и как ще възпитаме децата си...в нас е рисковничето, с нас трябва да е началото за нещо по-добро...защото имаме прекрастна страна и невероятен народ...колкото и странно да ви звучи...просто трябва да излезе наяве...затова и аз твърдо съм останала зад позицията да съм българка в България...всеки има право на мнение...моето е такова...  bouquet

# 370
Добър ден и от мен!

Manim, добре дошла  bouquet

Прави сте, че за нормалните и възпитани хора е меко казано трудно да издържат на цялата мръсотия и простотия, но моето мнение е, че личният пример може да бъде "заразен" дори и за чуждите хора. Така например моите родители живеят в центъра на София и имат куче. От години майка ми винаги разхожда кучето с найлонова торбичка в джоба и му събира всички "материали". Леля ми беше на принципа "всички цапат - защо аз да пазя" и съответно всичко от кучето й оставаща по улиците. Но някак неусетно започна и тя да следва примера на майка ми и тъй като е доста устата, вече прави забележка на другите кучкари да си събират лайната Laughing Мисълта ми е, че всичко зависи от нас самите. На мен често ми се е случвало да правя забележка на хора за боклуците, които правят, а откакто ми бушуват хормоните съм и доста по - рязка Laughing

# 371
  • София
Аа мамчета...темата за дупетата  Praynig не я отваряйте... smile3511

# 372
Що, бе, Julia Yankova, само коремите ли ще си мерим? Нали дупетата трябва да пазят баланса, че иначе ще падаме по очи  newsm47

# 373
Даааа - и аз така - раста си на дупе и корем само - май вече сме +6кг, обаче пък бузи нямам и другаде не пълнея, поне за сега Joy Joy Joy

# 374
Лелеее, много сте активни. От вчера до днес колко много коментари, супер!  Grinning

По принцип и на мен ми се иска да не живея тук. Живяла съм 3 месеца в Испания и много ми хареса, но реших да се върна, защото ми беше страшно мъчно за всичко тук, за приятелите ми, за семейството ми. Но сега чакаме бебче и много се замислям за неговото бъдеще. Не ми се иска да навлизам много в темата, но като цяло подкрепям всички - всеки сам преценява къде ще е най-добре за него и за семейството му.

Аз съм вече с 3-4 кг. отгоре и страшно много ми личи. Никакви дънки и панталони не ми стават, вече съм с дънки за бременни  Joy
Ужас направо, но какво да се прави, после ще мисля как да се оправям.

Общи условия

Активация на акаунт