Майчинството счетоводно - 28

• 41 745
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте, може ли и аз да се включа с един въпрос.
До август 2009 работих в една фирма, където ме осигуряваха на 607 лв (повече от година), после имам 3 месеца на борсата, ноември започнах на ново място, отново осигуровки върху 600 лв, но там нямам отработен 1 месец и се наложи да изляза в болничен, заради рискова бременност. И сега незнам тези месеци на борсата влизат ли при изчисляването на майчинството? и като нямам отработен 1 месец в сегашната фирма как се смята? Да отбележа, че от ноември съм в непрекъснат болничен, и ако ще помогне болничния, който вземам е 316 лв.
Нито мога да разбера как ми се изчислява този болничен, нито какво ще ми е майчинството. Терминът ми е 21-ви юни.
Много моля, виждам, че има много отзивчиви хора  в темета да ми помогнете и на мен. Благодаря предварително за труда ви   bouquet

месеците на борсата ти ги смятат на 240 лв.базата ти е май09-април10.обезщетението ще ти е грубо 340 лв

# 436
Много, много ти благодаря Elfita !

# 437
Искам да ви питам кога се изплаща майчинството от 240 лв?Преди ми изплащаха високо платеното майчинство до 5-то число на месеца.И понеже свърши на 21 февруари, сега гледам че за 5 раб.дни до края на февруари са ми изплатени 60 лв.Това е за февруари, а за март кога ще бъде изплатено?

# 438
  • София-Младост
Искам да ви питам кога се изплаща майчинството от 240 лв?Преди ми изплащаха високо платеното майчинство до 5-то число на месеца.И понеже свърши на 21 февруари, сега гледам че за 5 раб.дни до края на февруари са ми изплатени 60 лв.Това е за февруари, а за март кога ще бъде изплатено?
През април естествено.

# 439
Моето върви с 2 месеца назад  Wink На 9 март получих за януари... (датата винаги е различна, варира от 6 до 20 число) Crazy

# 440
  • София
 Здравейте аз съм бременна студентка в 4 месец.Досега не съм работила можете ли да ми кажете колко пари ще получавам като родя.Благодаря ви предварително. Simple Smile

# 441
  • Пловдив
Здравейте аз съм бременна студентка в 4 месец.Досега не съм работила можете ли да ми кажете колко пари ще получавам като родя.Благодаря ви предварително. Simple Smile

ако си редовно,имаш право на еднократна помощ за студенти 2880 лв
иначе социалон майчинство 100 лв на месец за една година,ако доходът на човек е равен или по-малък от 350в бруто.
има помощ за бременности,помощ за раждане и детски-за всичко това попитай в районната социална служба

# 442
  • Бургас
Здравейте !
Аз отново имам въпросче , двамата със съпруга ми сме си извадили удостоверения с доходите ни ,за да кандидатстваме за получаване на детски . Но в неговото уверение е писан адреса на който живеем / в Бургас / , а той по лична карта се води в друг град.
Дали ще бъде проблем?

# 443
  • София-Младост
Здравейте !
Аз отново имам въпросче , двамата със съпруга ми сме си извадили удостоверения с доходите ни ,за да кандидатстваме за получаване на детски . Но в неговото уверение е писан адреса на който живеем / в Бургас / , а той по лична карта се води в друг град.
Дали ще бъде проблем?

Мисля, че не.

# 444
Смятах, смятах и се оказа, че ако се осигурявам на максимален осигурителен доход от 2000 лв+ 4 г. стаж-осигуровките, който се дължат от мен и работодателя естествено общо възлизат на 802,22 ст., а 90% от 2000 лв. са 1800 лв х 12 м. = 21600 - 9626.64 (дължими осигуровки, без лихвата за 1 година) =11937,36 /12 = 997.78 на месец майчинство.
Т.е. 997,78 лв., всеки месец в продължение на 1 година. Втората е на минимална заплата и то, ако не ме съкратят, не пращам детето на ясла, а за третата не се знае.
И другият въпрос възниква кой работодател ще ме вземе на работа след втората година с малко дете? Дори и след третата?
И не е ли по-добре да си стоя на нископлатената държавна и що-годе сигурна работа и мижавото дълготрайно майчинство.

# 445
  • Варна
момичета нали изплащат майчинските от НОИ  от1 до 5 число на месеца........сега с тия Великденски празници кога ще ни огреят парите?

# 446
Трябва да родя на 27.08.2010,а на 13 юли излизам н 45 дневен отпуск преди раждане.Учител съм на срочен договор до 30.06..В случай,че не подпиша нов договор за постоянно какво ще стане с моето положение тези 13 дни от 1.07 до 13.07.Моля ви дайте ми съвет какво може да се направи?

# 447
Момичета имам един въпрос свързан с новите документи  newsm78
Смятам да си сменя личните дикументи, тъй като по тях се водя живуща в друг град, а ще е голямо улеснение(по-скоро за да нямам ядове) да се водя в града в който живея след раждане.Интересува ме дали ако сега ги сменя, след няколко месеца ще се наложи ли пак да ги сменям, тъй като тогава вече ще имам дете и това трябва да се впише в документите?
Благодаря ви,може въпроса да не еза тази тема, но незнам къде да попитам  Hug

# 448
Момичета имам един въпрос свързан с новите документи  newsm78
Смятам да си сменя личните дикументи, тъй като по тях се водя живуща в друг град, а ще е голямо улеснение(по-скоро за да нямам ядове) да се водя в града в който живея след раждане.Интересува ме дали ако сега ги сменя, след няколко месеца ще се наложи ли пак да ги сменям, тъй като тогава вече ще имам дете и това трябва да се впише в документите?
Благодаря ви,може въпроса да не еза тази тема, но незнам къде да попитам  Hug

Ми аз не съм си сменяла документите когато се роди детето... те вече не се пишат в паспортите като едно време  newsm78
А и сега нали въвеждат новите документи с биометрични данни, та не сменят сега документи... или поне така разбрах от новините тази вечер... ooooh!

# 449
Здравейте момичета, имам един въпрос. На 07 април излизам в 45 дневния болничен преди раждане, осигурявам се на 1500лв., като аз си плащам целия процент осигуровки. Бихте ли ми казали колко ще трябва да платя осигуровки за целия април (до 06.04.2010 за всички осигурителни прагове, а от 07.04 до края на април само здравна осигуровка, нали така? newsm78)??? 
Другият ми въпрос е при седем месеца на 240лв. и пет месеца на 1500лв, колко ще трябва да плащам здравна осигуровка за първите 12 месеца, когато ще вземем 90% ???

Общи условия

Активация на акаунт