Майчинството счетоводно - 28

• 41 786
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
мерси за бързият отговор, а за сумата, няма да е под 240лв нали,ако правилно съм резбрала

# 391
  • В полите на Пирин планина
мерси за бързият отговор, а за сумата, няма да е под 240лв нали,ако правилно съм резбрала

Не може да е под 240 лева.

# 392
  • Пловдив
Много благодаря за отговора, но днес говорих със счетоводителката на фирмата в която ще се осигурявам на втори договор на 4 часа и тя ми каза, че не можело да ми се прекрати договора преди да ми се издаде болничния за 45 дена преди раждането, трябвало да с е водя при тях , докато детето навършело 1 годинка иначе нямало  да ми изплащат болничен и от тяхната фирма.Моляв и кажете ми така ли е .

не е вярно това-прекратяваш втория договор и ще ти вземе този доход предвид и няма да имаш никакви проблеми

# 393
Lady Brinne
Мерси много за отговорите   bouquet

# 394
Въпрос до мамите които са на "ТИ"със счетоводството-имате ли представа дали има значение поредността на болничните издадени от личните лекари или от ЛКК т.е ако имаш да кажем 60 дни с ЛКК след това можеш ли да полваш и полагаемите ти се 40 дни от личния лекар.Предварително Ви благодаря сладки мами.

# 395
  • offshore & overseas
Цоп с един ЗАпрос: Crazy

Ако терминът ми е 23 февруари, а съм родила на 4-ти същия месец, каква дата трябва да фигурира на третия ми болничен в графата "да се яви на работа".

Да обясня защо задавам тъпия въпрос, след като знам, че общо дните на трите болнични трябва да са 135:

1. Първият ми болничен е от 9 януари до 23 февруари;
2. Вторият е от 4 февруари до 18 март, обаче:
3. Третият болничен педито го е изчислила и съответно издала от 18 март до 18 май!!!

Според мен така стават 129, а не 135 дена (стори ми се съмнително и го сметнах). Аз ли греша, или педито? Моля, отговорете, за да поправим грешката, ако има такава, преди да го занеса на счетито.

Само се надявам, че ако има грешка, няма да ми откажат преиздаване. Ама пък какво съм виновна аз, в крайна сметка, занесени им бяха копия от предишните 2 болнични...

# 396

Даничка1979 със задна дата няма как да се довнасят суми по все ое несъществуващ договор. Ако си в болничен няма как да довнасяш суми, защото неработоспособността важи за всички договори на лицето. Иначе, ако сега излезеш в болничен това не би ти намалило бъдещото обезщетение за бременност.

Lady Brinne- миличка, аз съм отговорила само на

01- че майчинството до 410 дни се изплаща с по висока сума.
Но не съм пояснила,че това се съпътства от осигуровките преди това Simple Smile

# 397
Много ви благодаря Hug

# 398
  • В полите на Пирин планина

Даничка1979 със задна дата няма как да се довнасят суми по все ое несъществуващ договор. Ако си в болничен няма как да довнасяш суми, защото неработоспособността важи за всички договори на лицето. Иначе, ако сега излезеш в болничен това не би ти намалило бъдещото обезщетение за бременност.

Lady Brinne- миличка, аз съм отговорила само на

01- че майчинството до 410 дни се изплаща с по висока сума.
Но не съм пояснила,че това се съпътства от осигуровките преди това Simple Smile

Явно съм объркала обръщението към кого да бъде.  Peace

Мяуче 24.05.2010 трябва да е датата "да се яви на работа".

# 399
С малко закъснение благодарности на Lady Brinne и bibona  bouquet

Lady Brinne-би ли ми казала как ги изчисляваш? Praynig
(на 640-нетното е 506,30) колко %-та данъци и осигуровки се махат от брутното за да се изчисли нетното newsm78

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 16:19 от shampur

# 400
  • София-Младост
С малко закъснение благодарности на Lady Brinne и bibona  bouquet

Lady Brinne-би ли ми казала как ги изчисляваш? Praynig
(на 640-нетното е 506,30) колко %-та данъци и осигуровки се махат от брутното за да се изчисли нетното newsm78
Споменаваш сума 210лв данък+осигуровки при 640 бруто, най-вероятно защото си назначена фиктивно и поемаш осигуровките и на двете страни-работодател и работник.

# 401
Много ви благодаря Hug

# 402
Здравейте
скоро дъщеря ми става на 2г. (01.05.) и се връщам на работа. Интересува ме мога ли веднага да си пусна полагащия ми се платен отпуск или трябва да походя малко на работа за актуализация на заплатата (и колко съответно)

# 403
  • софия
Аз искам да попитам,след като ми изтече майчинството,работодателят
има ли право да ми откаже полагаемият ми се платен отпуск?

# 404
  • Майничка
Въпрос до мамите които са на "ТИ"със счетоводството-имате ли представа дали има значение поредността на болничните издадени от личните лекари или от ЛКК т.е ако имаш да кажем 60 дни с ЛКК след това можеш ли да полваш и полагаемите ти се 40 дни от личния лекар.Предварително Ви благодаря сладки мами.

Тук счетоводството няма нищо общо. Имате право на 40 дни издадени еднолично от ОПЛ, но те не могат да са непрекъснати. ОПЛ може да Ви издаде най-много 7 дни. Продължението задължително трябва да е с ЛКК. Едноличните болнични трябва да се предхождат от отработени дни.

Здравейте
скоро дъщеря ми става на 2г. (01.05.) и се връщам на работа. Интересува ме мога ли веднага да си пусна полагащия ми се платен отпуск или трябва да походя малко на работа за актуализация на заплатата (и колко съответно)

Ако заплатата Ви подлежи на актуализация, ще трябва да отработите поне 10 дни в май и да си пуснете отпуск от юни, за да се възползвате от увеличението. Ако не подлежи на актуализация - можете да пуснете отпуска веднага след този за гледане на дете до 2г.

Аз искам да попитам,след като ми изтече майчинството,работодателят
има ли право да ми откаже полагаемият ми се платен отпуск?

Има право да Ви откаже този за 2010г., както и за 2009 (последния няма право да Ви го отказва след юни 2010г.).

Общи условия

Активация на акаунт