Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 541
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Супер беше денят! Купихме на Стела люлка. Ходихме до новия МОЛ и си купих обувки. От там отидохме да се видим с приятели в Южен парк. Като сме излязли сутринта в 10ч и се прибираме сега. Краката ме болят, ама ми е много кеф Simple Smile

# 631
Моля за съвет - бебка не е акала 3 дни...дали е запек, какво мога да направя?

Яж зелена салата....При мен действа!Т.е. след това действа при ревльо. И ние днес бяхме навън.

Да питам - да има евентуално за какво да пишем - как вие по-удобно да обличате децата си - с цяло боди или с някакво костюмче от 2 части. Не става въпрос за бельото,а за горните дрешки. На мен ми е по-удобно бодито, но вече май всички, които имаме ни умаляват....Вечерно време слагате ли шапка? И с какво обувате крачетата - с терлички, чорапчета или само по ританки?

# 632
  • Mediterraneo
Цоци, аз също предпочитам горните дрешки да са от целите гащеризончета. Нямам проблеми с дрехите, понеже има ужасно много дрешоляк, повечето ги обличаме само по веднъж и умаляват. Никога до сега не съм слагала шапка, нито вечер, нито след баня, даже и в най- големите студове. Под ританките обикновено е с чорапки, а отгоре и с терлици, понеже има краката на баща си явно и са й вечно студени  Wink

Оправихте ли кашлицата на Сами?

# 633
И нашият ден беше супер!

Като първескиня взех различни видове дрешки и в последствие, какво установих за себе си: Най-удобен ми е варианта боди + ританки+чорапки и блузка(не винаги) - не харесва блузки през главата(както и бодита), и ползвам такива с предно или странично закопчаване Simple Smile

Чорапките, ако не са под ританки много й се свличат...за сега загащвам в тях крачолите, ама като рита пак си падат

Удобно ми е и гащеризон, ама тия копченца тик-так малко ме побъркват (особено като спя и едва ги нацелвам Mr. Green)
НО има едни гащеризони на които единия крак няма копченца - е мъка ми е да я облека - от тоя модел имам 4 които са й тамън, ама са вече прибрани...

Шапка слагам само като излизаме. Тарталета - и майка ми държи на терлиците - това е само едно от нещата за които спорим Twisted Evil представям  си на мен какво  ще ми е ако съм с 3 чифта... Wink Общо взето всички съседки ме критикуват колко ми е голо детето, а според мен си е добре - следвам правилото като мен +1

Гледам, че повечето гащеризони размер 3-6 месеца не са затворени отдолу като ританки, та се надявам по-дълго да изкара с тях, че и ние вече прибрахме повече от половината дрешки Whistling. Миналата седмица й взехме 6 бодита и 2 пижамки уж по-големки,и след като ги изпрах й станаха тамън, та с тях като гледам ще изкара месец още и ще трябват нови Crazy

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 20:07 от Zuzu_82

# 634
Здравейте мамчета  Hug
Отдавна не съм се включвала, но напоследък не се завъртаме с Камен изобщо вкъщи - живеем си навън, кърмя го, преобувам го, абе идеално ни се отразява пролетта и на двамата  Party
За дърпането на зърното - и моето се превръща в ластик, когато има колики  Rolling Eyes Явно е всеобща болка, хубавата новина е, че скоро би трябвало да приключат тези неволи  Praynig
За дрешките - гащеризончето го ползвам само нощем за пижама, денем е спортно облечен с панталон, боди и чорапи
За пушенето - съгласна съм, че трябва да се прояви воля и да се спре окончателно, даже не само от страна на майката, а и на бащата - не забравяйте, че родителите са модел на поведение за децата си  Peace
Продължавам да не разбирам как детето ми да се научи да заспива без помощни средства като сешоари  newsm78 Приемам съвети по темата...  Hug

# 635
  • Тракийка в Софийското равно поле....
А здравейти!

И моето настроение расте правопропорционално на повишаването на температурите.  Mr. Green   Nature Sunny
Днес голямо скиторене му дръпнахме, а Марина спа през цялото време непробудно  Crazy Мама пък навъртя добър километраж и сега си е наредила един черен Линдт с портокали и точи лиги над него  Blush Embarassed.

За дрешките - в по-хладните дни носим боди и гащеризонче отгоре, но в дни като днешния само боди и панталонче. Имам цял шкаф терлици, но освен в първите седмици, не намирам кога да ги обличам. Слагам чорапки под гащеризона и ми се струва, че терлиците са в повече. Аз много мразя чорапи и даже през големите студове едва ги търпя у дома, а краката ми са винаги извън завивката нощем, та и детето така го редя. Вчера обухме маратонките Адидас  Joy hahaha Joy. Аз не купувах прекалено много дрешки за първите месеци и се радвам. Всички си ги поносихме доволно и не са ми били недостатъчни. Ританки не слагам, нещо не са моите дрехи. Ненавиждам и "камизолки".
Сега сме заредени с дрехи 3-6 месеца, защото аз малко съм поръчвала, а и за погачата ни подаряваха основно това. Вече са по-модни - роклета, панталонки и т.н. и само няколко гащеризона за вкъщи и 1-2 пижамки.
Сега мисля да щурмувам английския Мадър Кеър и да напазарувам бодита и пижамки най-вече. Много ги харесвам!
Като стана дума за МК - къде изчезна Димка? Дано са добре и ходят по разходки!  Hug

Шапка слагахме само като беше много студено и то една тъничка такава. Сега само като я изкъпем, и то за да усмирим буйната и пънк прическа - досега неуспешно.  Crazy Mr. Green

Снощи ходихме на гости - отрази ми се много добре, както и на татито. Марина се държа перфектно - глас не издаде - само се хилеше и накрая заспа като ангел. Всички казаха, че имам най-доброто дете  Crossing Arms. Днес цял ден (като сме си сами у нас) мрънколи и врънка  Crossing Arms. Добре, че има разходки - това е прекрасно спасение.

# 636
Продължавам да не разбирам как детето ми да се научи да заспива без помощни средства като сешоари  newsm78 Приемам съвети по темата...  Hug

И аз.....че заспиваме на ръце......И за друго събирам съвети - как да не реве Ревльо всяка вечер по едно и също време - точно преди къпане реве около 40 мин. и не спира ни от маймунджълъци, ни от носене на ръце, от нищо...Реве си, дере се и това е.

Ето и най-прясната снимка от нас, от днес, да не ви прави впечатление,че съм много сериозна - 
Цък и С тати

# 637
Здравейте.Не съм писала отдавна,но пък ви чета редовно.Сияна вторият месец беше надала  със 600 гр. и пораснала с 3 см.,и сега вече е 4200гр. и 52 см.Само на АМ е.С доста силни колики е,и понякога си рева с нея.Сега е със запушено носле и беше на лечение,но не и помогна.В понеделник ще и бият Пентаксима и ще помоля да и вземат секрет.Обличам я с боди а отгоре с гащиризон,слагам задължително чорапи и понякога терлички,защото все и е студено.Още от самото начало си направи сама пауза от 5-6 часа,а сега вече паузата е от около 8 часа,по лошото е че заспива към 6-7 вечерта и аз пак не се наспивам

# 638
За какво обличане си говорите за навън ли или за вътре?  newsm78 За навън сме с боди с дълъг ръкав, отгоре панталонче и блузка и отгоре обличаме едно якенце, ама не от тия дебелите, ами едно тъничко и чорапки и в количката  Wink Там вече ту завивам с една тънка пелена, ту я махам и със шапката така, ту слагам, ту махам  #Crazy

Аз днес си купих едни хубави маратонки и едно спортно екипче и сега се чувствам супер...колко е хубаво така да имаш нещо новичко, пък и отдавна си мечтая за едни хубави маратонки  Wink

И аз съм от чакащите съвет как да махнем сешуари, радио и всичко де що бръмчи  Laughing

# 639
  • Стара Загора
Сега е със запушено носле и беше на лечение,но не и помогна.В понеделник ще и бият Пентаксима и ще помоля да и вземат секрет.
В такъв случай ваксината ще я отложите. Дано бързо преборите хремата. Peace

Сега като ви чета, аз май много обличам Ники за навън. Днес беше с боди, ританки, блузка и ескимос/ не много дебел/  Rolling Eyes Все си мисля, че като лежи в количката ще му е студено. Никога не мога да преценя как да се облека аз, камо ли децата Confused

# 640
Привет и от нас  Hug
Сиер не си само ти. Вкъщи Иван е с боди с къс ръкав/ само в началото му обличах с дълъг/ ,блузка памучна и панталонки. Обувам му чорапки и буйки. Нощем спи с боди, пижамка цяла, не му слагам чорапки и чувалче с ръкави Peace Навън е в този екип но му обличам и едно тъничко космонавтче/ днес беше с якенце тънко/ но пък за сметка на това го завивам с одеяло задължително. И за си мисля, че му е студено като не се движи и само лежи Laughing

За заспиването- и Иван заспива на ръце. Проблемът е че вече натежава и се чудя как да го приспивам в леглото. Прави понякога 6 часа пауза, понякога 8, но няма определен режим. Лошото е че става рано напоследък- тази сутрин в 6 и селд това не заспа  ooooh!
Утре сме но консултация и щ евидим как върви. Ние ходим за мерене при педиатърката, а за ваксини при личната лекарка. Голяма глупост е с тази здравна система ама няма как. В петък щ ему бием Пентаксима- а и се надявам да няма проблеми  Praynig
Лека нощ на всички от нас

# 641
  Привет, смогнах и аз да ви драсна два три реда. Радвам се да ви "видя".
Моя синковец много на честичко суче и до скоро общо взето денонощно се хранехме. Не ми достигаше кърма и падна едно лудо цедене, как ми стигнаха нервите сама не знам. Даже се наложи да го дохранвам по едно време, срам не срам - със сълзи на очи му подавах шишето Embarassed.
Обаче благодарение на форума почти се справихме и с това, че ако слушах педиатърката да съм спряла да кърмя вече. Сега изцеждам през нощта и дохранвам с кърма, като се наложи .
Най дългата пауза през нощта ни е 5 часа, но това се случва рядко.
Относно дрешките, най- удобни са ми гащеризончетата с копчета на двата крачола. Чорапки почти не съм му обувала, а шапка само за навън като е по- студено. Иначе днес си бяхме навън само по една пижама и одеялце.  
Пролетта и на моето настроение се отразява страхотно. Във вторник сме на консултация и ще видим колко е пораснал.
  Hug Hug Hug на всички.

# 642
  • София
Добро утро мили мами  Hug

Ехе! И ние вчера бяхме цял ден навън! Разходихме се до Южния парк където се разхождаше и половин София разбира се (другата половина явно са били в Сердика център  Laughing , но ние понеже живеем на близо и последни ще отидем там:)) Я кажете на майките, които са били вече в Сердика - много ли народ има? Мен ми се ходи, но незнам дали е добре за бебка, ако е навалица...
Иначе и ние отскочихме до един магазин за дрешки, че изведнъж се оказах с 2 гащеризона и две пижамки и до там с дрешките, които ни стават:)

Днес за първи път се хранихме на вън (в колата обаче, защото още не съм си взела кърмаческа блуза и нещо не се престраших). Също и успях да я преобуя в колата! Незнам другите чанти на колички как са, но тази, която си взех има всякакви екстри и има едно нещо за постилане при преобуване и т.н. нещица - много удобно ми беше! (а и бебка както не беше акала от един ден реши да си изака всичко точно като пристигнахме пред парка, та добре че успях да я преобуя иначе щеше да стане мазало...)

Приибрахме се гроги с таткото, а бебка доволно наспала се:)
Определено не ми прави такива големи паузи на спане. Ако спи по 4-5 часа то те са от 9 часа примерно и не ми вършат работа за моето наспиване. През нощта се буди към 2-3 часа, после към 4 или 5 и след час-два вече окончателно се разсънва (без значение в колко сме си легнали). Но мисля, че коликите са забъркани, защото се буди присвивайки се... и после пак заради коремчето трудно заспива!

nellito_v - и аз до същото заключение стигнах за проблема с дърпанео на цицата. По същия начин забелязах, че като я вдигна на рамо и се уригва (до скоро не можеше да се уригне:)) и после пак яде и така...
Днес мислиме да излезем на разходка в нашия парк (на Гео Милев) - ако видите АБЦ - кобра бежава може да сме ние Wink

За обличането - явно сме се попретоплили ние, защото около мен все ми казват, че не е добре облечена и че лежи и ще й е студено. До сега излизахме с боди, ритънки с чорапки от долу, пуловерче и ескимосчето, а отгоре я завивах с дебело одеалце. Сега навън сме с боди, тънка блузка и жилетка (ама от тез отворените жилетки) и понеже нямаме друго якенце - пак с ескимосчето! Май трябва да й взема по-тънко якенце...

В къщи сме с боди и пижамка. Най-удобни и на мен са ми гащиризоните, но сме по-джиджани с блузка и панталонки:) Иначе според мен бебетата не са за дрешки, а само за повиване - всякакви там ръкавчета и подобни трудности не са им присъщи!
Търлички рядо й слагам - в началото и чорапки не слагах.

Копнежче - какво става с твоята работа? Успяваш ли да ходиш? Аз взех една поръчка (отделно и по моя си проект работя) и никак неуспявам да рисувам:) Хем се води "работа от вкъщи". Единственото време, когато не ми е в ръцете бебка е като сме навън и спи в количката. Сядаме някъде на кафенце и я бутам с единия крак и рисувам през това време! В къщи само вечер, като си дойде таткото да помага - успявам още малко да поработя и това е... и ми е съвестно във всеки един монент в който не съм до нея!

Хубав ден ви желая и приятни разходки!  bouquet

# 643
Момичета ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
Щъркелите са тук!Навън е топло...ех...пак ще има разходки.
Аз преди време бях питала как обличате децата си,но тогава писаха само 2-3 момичета.Все си мислех,че я обличам леко ,като гледах по снимките бебета с 2 и 3 дълги ръкави в къщи  Confused
24 градуса в къщи-боди с къс ръкав,чорапки,гащеризон(или ританки с блузка с дълъг ръкав),терлички.Спи с машинно плетена пелена и олекотена завивка.Будува само с пелената.
На вън-същия екип(без завивките  Grinning ) + ей ,това нещо и дебелата пелена дето се вижда - завита.Шапка не слагаме.Изобщо не понася нещо на главата си.Даже и лента да и сложа ,започва да се криви.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 23:06 от Тани`

# 644
  • София
Мамо Цоци, внушителна картина сте цялото семейство Simple Smile .
wicky, в Сердика вчера беше лудница. Даже Кари по едно време вика" Мамо, ставаме все повече и повече!" . Съветвам те да отидеш делничен ден. И аз мисля да прескоча някой ден, защото вчера от навалицата почти нищо не видях.
От две нощи Стела започна да прави по-дълги паузи. Яде към 21ч и после чак в 5ч. Дано да си продължи така. Наготвих, изкъпах се, направих закуска и сега чакам каката да стане. Закусваме и.........хайде навън. Целувки за всички от нас!

Общи условия

Активация на акаунт