СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 982
  • 777
  •   1
Отговори
# 375

2. "9.Имунизационен паспорт",които го е виждал като книжка,не трябва ли да има печат от доктора? или само вписани ваксини?

На последната страница на синята здравна книжка трябва да има вписани всички поставени ваксини + печати на лекаря. Достатъчно е да се ксерокопира тази страница от здравната книжка + първата страница с имената на детето.
Но не това се иска при записване, а имунизационен паспорт!

Имунизационният паспорт се купува от РЕП-а и отиваш при личния педито да ти го попълни  Peace Не е нещо кой знае какво, попълва се за нула време, не се притеснявай.

# 376
  • Sofia

2. "9.Имунизационен паспорт",които го е виждал като книжка,не трябва ли да има печат от доктора? или само вписани ваксини?

На последната страница на синята здравна книжка трябва да има вписани всички поставени ваксини + печати на лекаря. Достатъчно е да се ксерокопира тази страница от здравната книжка + първата страница с имената на детето.
Но не това се иска при записване, а имунизационен паспорт!

Имунизационният паспорт се купува от РЕП-а и отиваш при личния педито да ти го попълни  Peace Не е нещо кой знае какво, попълва се за нула време, не се притеснявай.
да,така е. Аз поисках да ни го попълнят при последния преглед,за да си го имам и понеже не ни предстоят други ваксини скоро,но "досетливата" сестра само е попълнила ваксините без да има подписи или печат,та внимавайте като си го взимате.

# 377
Моля ако имам мама която е запозната да ми пише на ЛС или тук в темата колко са подготвителните групи в 56 ОДЗ в Младост. Нещо не ми се връзва бройката. Май са две, но нещо големички ми се виждат с обявените свободни места.

# 378
  • София

Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
bowuu точно така , аз само дадох мнението си относно този въпрос , но не мога да позволя , някои да ме нарича ,че съм с комунистически възгледи , просто защото виждането му е друго  Wink по лични причини
И ПАК КАЗВАМ  и аз съм от провинцията и почти всички тук сме от някъде , но щом имаме претенции за благата на София трябва да сме постоянно ТУК живущи , а не временно
лично мнение !

# 379

Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
bowuu точно така , аз само дадох мнението си относно този въпрос , но не мога да позволя , някои да ме нарича ,че съм с комунистически възгледи , просто защото виждането му е друго  Wink по лични причини
И ПАК КАЗВАМ  и аз съм от провинцията и почти всички тук сме от някъде , но щом имаме претенции за благата на София трябва да сме постоянно ТУК живущи , а не временно
лично мнение !

Не разбра ли, че семейство, живеещо на квартира, НЕ МОЖЕ да има постоянен адрес там? Те могат да живеят на квартира от 10 год....е какво да правят, да си пратят детето в провинцията ли на детска градина??? Моля те, не ми отговаряй, ако отговорът е "да"  Praynig

# 380
  • София
Правя някой уочнения и да считам казуса за приключен. Аз живея в "Триадица" и за района има общо 18 места. В "Красно село" всички ДГ имат критерия "Местожителство в адм-я район", с иклщчение на ОДЗ "Таврия". Най-удобния район до "Триадица" е "Красно село". И ето как стоят нещата: всички деца от КС имат равни шансове с нашите от Тр., защото великите ПС в нашия район не са приели кр-я за местожителство в административния район. В същото време, децата от Тр. не могат да си мечтатят даже за ДГ в КС, защотовинаги са с 0,1 т. назад. Какво трябва да се направи? Да се регистрирам на фалшиф адрес за настоящ адрес в КС, за да мога да кандидатствам? Е, затова стават тук препирни - великите ПС си правят каквото си искат, а ние се джафкаме!

Е къде ги видя всички? Сега пак ги прегледах, само 2-3 ОДЗта го имат. По принцип за 2ра яслена група има малко места навсякъде, догодина ще може да кандидатствате в Красно село за 1 група в ЦДГта, те не са я приели точката.

# 381
  • София

reniris, понеже си го изпроси - Честит рожден ден!  newsm67 Сега разбирам защо имаме толкова сходни мнения по някои въпроси  Wink

hahaha това го казах ( и другото ) не за да си прося поздравления , а  за по голяма тежест да се вземе съответният пост  ...  Mr. Green в смисъл ...,че  днес ми е личен празник и не бих си позволила да излъжа подобно нещо спрямо ощетените деца от съдбата .....
хора всякакви ... мерси все пак  bowuu

# 382

лично мнение !

Ренирис, не си прави грешни изводи - не бих нарекла мнението ти комунистическо САМО ЗАЩОТО Е РАЗЛИЧНО от моето ( по каквито и да е причини). Очевидно не можеш да погледнеш от позицията на хора без възможности за постоянно местоживеене в София. Или смяташ, че такива хора не съществуват... Или смяташ, че нямат право да съществуват в обществото ни наравно с теб, като граждани и данъкоплатци.
За хора не способни мислено да се поставят на чуждото място, им остава варианта  това чуждо място да им се случи реално. Е, аз все пак няма да ти го пожелавам - остани си само с поглед от твоята камбанария... Ще се обърна към надеждата, че хората заставащи зад твоето мнение са доста по-малко от болшинството.

# 383
  • София
Не разбра ли, че семейство, живеещо на квартира, НЕ МОЖЕ да има постоянен адрес там? Те могат да живеят на квартира от 10 год....е какво да правят, да си пратят детето в провинцията ли на детска градина??? Моля те, не ми отговаряй, ако отговорът е "да"  Praynig
Може - никой не ти иска документ за адреса, който посочваш за постоянен. Ако искаш отиваш в общината и обявяваш постоянен адрес Дондуков 2, после си сменяш личната карта и вече живееш там, дори можеш да се опиташ да се нанесеш при президента  Mr. Green. Постоянния адрес се декларира, не се доказва  Peace

Пиша това просто за пояснение, аз не съм против този критерий.

# 384
Ами тогава да вземат да премахнат възможността за "настоящ адрес" и всички да имат само постоянен...Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
Ей това червеното е почти на 100% еднакво с предложението да се въведе комунистическия модел с жителствата! Като гледам възрастта ти в твоя профил, ясно ми е, че лично не си се сблъсквала с това ограничение, затова ти предлагам да питаш по-възрастните си роднини какво помнят от ерата с жителствата и ерата с задължителните разпределения след дипломиране. Питай ги дали одобряват тези ограничения, независимо от адреса си по месторождение или жителство на родителите им.
Идеята на Настоящия адрес е именно в подкрепа на правото да пребиваваш и на място различно от постоянния ти адрес.
...
Съгласна съм, че много има още да се иска от към подобряване на системата, но нека не повтаряме изстрадани грешки от не чак толков далечното ни минало.

Иронията ми остана неразбрана, явно не ме бива в писането Mr. Green Няма да влизам в уточнения за това кога и с какво съм се сблъсквала и какво точно помня от ерата с.....

# 385

reniris, понеже си го изпроси - Честит рожден ден!  newsm67 Сега разбирам защо имаме толкова сходни мнения по някои въпроси  Wink

hahaha това го казах ( и другото ) не за да си прося поздравления , а  за по голяма тежест да се вземе съответният пост  ...  Mr. Green в смисъл ...,че  днес ми е личен празник и не бих си позволила да излъжа подобно нещо спрямо ощетените деца от съдбата .....
хора всякакви ... мерси все пак  bowuu
Ако е истина - Поздравления и от мен!
Спорът си е спор, празникът- празник! Честито!
newsm59

# 386
Филиалът на Вихрогонче бе заличен!  Joy

# 387
Е къде ги видя всички? Сега пак ги прегледах, само 2-3 ОДЗта го имат. По принцип за 2ра яслена група има малко места навсякъде, догодина ще може да кандидатствате в Красно село за 1 група в ЦДГта, те не са я приели точката.

Ти май четеш  между редовете:) Ясно е, че става въпрос за ОДЗ, а не за ЦДГ, видно от подписа ми. От три ОДЗ-та в "Красно село" само "Таврия" не го е приел този критерий. Написала съм го в поста си. Като стане на 3 г., ясна е работата, а за сега.....

# 388
  • София
Може - никой не ти иска документ за адреса, който посочваш за постоянен. Ако искаш отиваш в общината и обявяваш постоянен адрес Дондуков 2, после си сменяш личната карта и вече живееш там, дори можеш да се опиташ да се нанесеш при президента  Mr. Green. Постоянния адрес се декларира, не се доказва  Peace

Пиша това просто за пояснение, аз не съм против този критерий.
Това не е вярно. Сигурно в някои райони не спазват закона
Но в Красно село искат копие на нотариален акт или декларация от собственика (+ копие от неговия нотариален акт), предполагам и на други места.

# 389
  • София

Не разбра ли, че семейство, живеещо на квартира, НЕ МОЖЕ да има постоянен адрес там? Те могат да живеят на квартира от 10 год....е какво да правят, да си пратят детето в провинцията ли на детска градина??? Моля те, не ми отговаряй, ако отговорът е "да"  Praynig
отговора ми е "НЕ "   Mr. Green  да не си пращат детето в провинцията , а да си намерят по удобна квартира където има повече места в дг, защото по пътя на тази логика по лесно се намира квартира , от колкото се сменява жилище  Wink
Ами тогава да вземат да премахнат възможността за "настоящ адрес" и всички да имат само постоянен...Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
Ей това червеното е почти на 100% еднакво с предложението да се въведе комунистическия модел с жителствата! Като гледам възрастта ти в твоя профил, ясно ми е, ....................................
какво и е на възрастта на жената ..... има си мнение - пише го
аз предлагам всички мами над 35 г. да ни приемат децата по К4 ... мами - баби все едно  Laughing за сметка на това , че сме хванали от времето на комунизма

Общи условия

Активация на акаунт