СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 968
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
Може и вече да е коментирано, но съвсем се обърках вече - Ако едно дете е прието на първо желание на първо класиране кога отпада от списъците на другите градини веднага или чак за второ класиране?
за второ класиране  Simple Smile
Питах във формата за обратна връзка и получих обратния отговор, поне аз така го разбирам:
Въпрос:
Здравейте! Ако едно дете бъде класирано още на първото класиране в дадена градина, още на същото класиране ли се освобождават, или ще се появят като свободни за следващото класиране? Пример: в детска градина има 20 деца с 8 точки, които попадат в гранична група за 10 места. Но за 12 от тези деца това е второ желание и те успяват да се класират по първо желание. Ще бъдат ли класирани в тези 10 места останалите 8 деца, за които градината е първо желание, или това ще продължи да се води гранична група до следващото класиране? Предварително благодаря!
Отговор:
Децата, които са класирани по първо желание, автоматично освобождават списъка с чакащи в детските градини на по-задно желание. Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране.

ПП Докато си формулирам въпроса писах, брисах и сега виждам, че съм изпуснала думички Simple Smile

# 556
Пускам линк към файловете с въпросите, обобщени от Сислава, вашите предложения към тях и коментарите на СНБМ. Написали сме това което ще внесем в РГ и това с което не можем да се ангажираме на този етап. Така всеки от вас може да се ориентира дали трябва да пише жалба за това което го интересува. Ново обсъждане на повечето вече обсъждани неща може да се провокира само със силна родителска реакция по въпроса. Така че пишете и настоявайте. Има работна група на 16.03., но е много вероятно да не стигне времето и да искаме насрочване на нова дата.

http://picasaweb.google.bg/mimi.chambova/rOqMBD#

Само да уточня че по т. 19 ще внесем за обсъждане предложение в което когато се слеят опашките да е видно кое дете от коя първоначална опашка е било. Така ще бъде лесно да се види кои от децата са на опашките с точки по К4. Също ще поискаме да е видима и поредността на желанията. Според нас по този начин ще се осигури едно добро ниво на прозрачност.

Ако някой не е съгласен с това, нека пише до СО и да изложи и своите аргументи.

Сислава е пуснала допълнен файл с въпроси, които ще прегледаме при първа възможност и ще публикуваме тук инфо за тях също. Но в момента не мога да се ангажирам с точен срок.
Имам две въпросчета по две от точките в списъка:
1. За Въпрос 5, ако даденото предложение не става, то да се потърси друго решение, сиреч, все пак проблема да бъде разгледан... Май имаше идея, за доказателство да се приемат справки от НОИ за внесени осигуровки. Ако това е приемливо, нека се реши и информацията да бъде включена в сайта на ИСОДГ.
2. За Въпрос 8: Аналогично на горния въпрос - да се потърси друго решение на проблема... Например, при отписване на едно дете, след като системата автоматично изведе мястото като свободно за следващо класиране, а директорката иска да съкрати това място, тогава в  друга колона, примерно "съкратени места" мястото да бъде посочено и там. И едва след това да се видят реално свободните места за следващо класиране.

# 557
  • София
Може и вече да е коментирано, но съвсем се обърках вече - Ако едно дете е прието на първо желание на първо класиране кога отпада от списъците на другите градини веднага или чак за второ класиране?
Питах във формата за обратна връзка и получих обратния отговор, поне аз така го разбирам:
Въпрос:
Здравейте! Ако едно дете бъде класирано още на първото класиране в дадена градина, още на същото класиране ли се освобождават, или ще се появят като свободни за следващото класиране? Пример: в детска градина има 20 деца с 8 точки, които попадат в гранична група за 10 места. Но за 12 от тези деца това е второ желание и те успяват да се класират по първо желание. Ще бъдат ли класирани в тези 10 места останалите 8 деца, за които градината е първо желание, или това ще продължи да се води гранична група до следващото класиране? Предварително благодаря!
Отговор:
Децата, които са класирани по първо желание, автоматично освобождават списъка с чакащи в детските градини на по-задно желание. Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране.

ПП Докато си формулирам въпроса писах, брисах и сега виждам, че съм изпуснала думички Simple Smile
И точно за това е много жавно да се въведе функцията за поредност на желанията.

# 558
Въпрос:
Отговор:

Въпросът ти е зададен Перфектно и опира до етапността в процеса на едно типово класиране. За съжаление отговора, който са ти дали е направо никакв... Поне вместо Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране.[/, да бяха написали Свободните места ще бъдат разиграни още на 1-во класиране.[/

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 11:47 от sisislava

# 559
  • София
Въпрос:
Отговор:

да но се разбира точно какво си искала да попиташ
и отговора им е ясен
мен също ме интересуваше , но Кати ми го обясни подробно преди 10 - ина страници

# 560
Откъде е дошло това предложение К12 да отпадне, т.е предимството на многодетните семейства? Уж я следя тази тема, пък не видях някой да е направил такова предложение  newsm78
Ааа,  имаше дискусия по въпроса някъде в старите теми, затова и съм го включила за мнение от СБНМ.

Да добавя само - въпроса с филиалите присъства в добавените въпроси, които изпратих по-късно.

# 561
Бих искала да ви попитам от каде мога да си изтегля  Заявление за записване по образец от интернет?

Благодаря предварително

# 562
  • София
Бих искала да ви попитам от каде мога да си изтегля  Заявление за записване по образец от интернет?

Благодаря предварително
Чакай да мине класирането.Ще имаш 2 седмици за записване.Обикновено всяко ОДЗ си има образец за записване и там на место ти се дава.

# 563
Значи последно да разбирам, че приетите по 1-во желание ще отпаднат автоматично от другите градини още на първо класиране и ако си поигая малко да проследя желанията на дечицата преди нас в списъка ще мога да придобия по реална представа за шансовете ни.

# 564
Значи последно да разбирам, че приетите по 1-во желание ще отпаднат автоматично от другите градини още на първо класиране и ако си поигая малко да проследя желанията на дечицата преди нас в списъка ще мога да придобия по реална представа за шансовете ни.

Да, аз така разбирам отговора на ИСОДГ.

# 565
Бих искала да ви попитам от каде мога да си изтегля  Заявление за записване по образец от интернет?

Благодаря предварително

Заявлението за записване може да го изтеглиш от един линк, които ти пращат след като те класират за дадено детско заведение. В това заявление даже автоматично има нанесени данните за вашия случай (,детската градина, имената на детето, на родителя и т.н.) в него има и посочени конкретните документи, които да носи при записването. На това заявление трябва само да му сложиш дата и да го подпишеш.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 12:02 от sisislava

# 566

Абсолютно, казвам ти го от опит...миналата година с непрестанно взиране по опашките и дебнене на поредността на желанията на децата с повече точки, мойто влезе по първо желание, като дори и не се наложи да ни теглят входящ номер. А беше със стандартните 8,1 т.

# 567
Бих искала да ви попитам от каде мога да си изтегля  Заявление за записване по образец от интернет?

Благодаря предварително

Заявлението за записване може да го изтеглиш от един линк, които ти пращат след като те класират за дадено детско заведение. В това заявление даже автоматично има нанесени данните за вашия случай (,детската градина, имената на детето, на родителя и т.н.) в него има и посочени конкретните документи, които да носи при записването.

Много благодаря за конкретния отговор   Hug   bouquet

# 568

Абсолютно, казвам ти го от опит...миналата година с непрестанно взиране по опашките и дебнене на поредността на желанията на децата с повече точки, мойто влезе по първо желание, като дори и не се наложи да ни теглят входящ номер. А беше със стандартните 8,1 т.

Мерси многоооооооооо!!! Rolling Eyes Взех вече да  newsm78 #Crazy Sick от тоя градини!

# 569

Мерси многоооооооооо!!! Rolling Eyes Взех вече да  newsm78 #Crazy Sick от тоя градини!

Ако бях програмист, при тая ми липса на ангажименти щях да седна и да скалъпя една програмка за връткане на класациите за поне 5-6 градини едновременно, вместо да се пуля по списъците и да се мъча да предвиждам и прогнозирам шансове на око.... След като влизането в ДЗ би  ми решил въпроса за поне 4 години напред - определено заслужава си! Ама - много съм далече от тези знания...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт