Орхидея - тема 3

• 118 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Тази е много интересен цвят и като кадифе са й листчетата. Heart EyesА колко пъпчици има още! Grinning
Аsc. hot red ли е видът й?
 А осигуряваш ли температурна разлика и по-продължителна директна светлина?

# 481
Да аскодента хот ред е,има общо 13 цветове и пъпки,цветовете са като кадифени ,лъскави и плътни.Гледам всички ванди на перваза на югоизточен прозорец и сутрин до обяд ги огрява слънцето директно и им пускам увлажнител,имат температурна разлика ,през деня пускам климатика на 22 градуса ,а вечер го спирам понеже не спим в стаята където ги гледам   bouquet

# 482
И аз нямам търпение да ти цъфне патешко-жълтата! Grinning
Успех!  bouquet

# 483
Благодаря   bouquet

# 484
  • София
В Кауфлант орхидеите са по 9.99лв.

# 485
  • Gone with the wind
В Кауфланд в овча купел имаше 5 щендера с орхидеи, а досега съм виждала по 1-2 в магазин.
Въртях, суках, въртях суках и накрая и аз се сдобих с 1 - нещо средно м/у светло лилава и тъмно розова - много е кичеста  Heart Eyes

На снимката обаче цвета не е много реален, уикенда ще я снимам на дневна светлина, сега уж правих снимката на терасата, ама беше вече сумрачно.

На леля взех бяла с лилави точки - също много красива.

На излизане установихме, че има още един щанд с цветя - м/у входа и изхода. Аз естествено веднага хукнах там, а Боян си продължил към колата. Та на този щанд имаше невероятна лимонка - с 5 разклонения на цветеноса и супер много цвят. Веднага вербувах продавачката на менка - да я сменя с тази на леля, ама Боян нали изчезнал, не стана бартера - още ме е яд на бързакоа бързаков.

Нади, вандата ти е невероятна. Трудно ли се гледат вандите?

# 486
В Кауфлант орхидеите са по 9.99лв.
Дали и във Варна ще е същото  newsm78,утре май ще намина за проверка  Wink
ku4o,много са нежни и двете ,а като втората май не съм виждала леко е напръскана сякаш ,поне така изглежда  Peace

# 487
  • София
Ку4о, останаха ми очите в тази за леля ти!  Grinning

# 488
Ох,Ку4о,и на мен очите ми останаха в тези орхидеи,как може такова нещо  Simple Smile
Ще ме накараш утре да отида и аз до там,да се сдобия и с една на петънца
Но понеже съм си български реотан-къде именно ш Кауфланд е този щанд(все пак),да не тръгна да питам-къде са орхидеите от 10 леша  Joy,а и още въпрос-колко големки са?

# 489
  • София
ku4o, честито! На мен твоята повече ми харесва, но и другата не бих я върнала Wink
rosisd, като влезеш се виждат!  Peace

# 490
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от лакомия и жал за цветенцето си купих още една (може би) камбрия  Blush

наскоро в темата четох, че лесно се докарвали до цъфтеж, че цъфтели по много .... а сега не го намирам  Confused да не съм сънувала? имаме ли някой по-знаещ? че май ще трябва да я пресаждам и разделям  Blush
ще се похваля и със снимков материал  Hug

# 491
  • София
от лакомия и жал за цветенцето си купих още една (може би) камбрия  Blush

наскоро в темата четох, че лесно се докарвали до цъфтеж, че цъфтели по много .... а сега не го намирам  Confused да не съм сънувала? имаме ли някой по-знаещ? че май ще трябва да я пресаждам и разделям  Blush
ще се похваля и със снимков материал  Hug

По-старите са ми 3 броя. Първите 2 цъфтяха, дори едната 2 пъти. Третата /една много тъмно червена, почти черна/ още не е. Гледам ги по съвсем същия начин като фалчетата. Явно е божа работа  Mr. Green!

Забравих да напиша, че цъфтялите са облъчвани от летищен рентген - може и затова да цъфтят  Mr. Green.

# 492
Останаха ми очите на Вандата ! Rolling EyesГолямо постижение браво! Simple Smile

А това ми Фалче се събуди след 6 месеца ! Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 00:09 от titon4e

# 493
  • Варна
Много са ви красиви попълненията и новоцъфналите разкошотии Hug Ку4о, добре че мъж ти е избързал напред и не си успяла да смениш онази бяло-червена прелест Heart Eyes Тази, която си избрала за теб също е прекрасна, освен всичко друго много ми харесва равния и наситен цвят Simple Smile
Titon4e,
мноооого е красива, обожавам такива ситно напръскани цветове Hug
Нади, вандата е просто приказна, честито ти разцъфтяване Party
Goody, честита ти нова камбрия, дано да е от най-цъфтящите Grinning
Аз чакам да се разпука първата пъпка от третия цветонос на лилавото ми фалче, тогава ще го снимам, надявам се дотогава да не прецъфтят останалите цветоноси Crazy Бялото ми полумини най-после пуска листенце, надявам се след това и на цветонос - забелязах, че всичките ми фалчета пускат листо и след това цветонос, а на жълто-червената излязоха две листа, съответно два цветоноса. Явно има някаква връзка newsm78

# 494
  • Плевен
Добро утро ,титонче страшна е орхидеята.Танче много ми харесва подписа ти.Абе големи красавици какво да ви кажа.Моята пъпчица върви напред,а на другото фаленопсисче му се разтварят пъпките много хубаво.  bouquetПриятен ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт