Орхидея - тема 3

• 118 128
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Таня,
много интересно! HugЧакам и днескашните! Shocked

# 61
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Ммм Таня, чудесни снимки!!!
Виждам ,че е с два цветоноса твоята, кога стават два, трябва да е по-стара или.. ??

# 62
  • Варна
Направо е разкошна Hug

# 63
  • София
Таня,
много интересно! HugЧакам и днескашните! Shocked

Eто  Grinning:

Но този цвят е на стария цветонос, който е с 5 пъпки. Междувременно започнаха да се отварят цветовете на новия цветонос и за няколко часа ги надминаха по големина:

Ммм Таня, чудесни снимки!!!
Виждам ,че е с два цветоноса твоята, кога стават два, трябва да е по-стара или.. ??

Купувала съм орхидеи, които са с по 2 нови цветоноса. Предполагам, че става с повечко торене, а може и да има и някакъв начин, който не знаем. При мен всички пуснаха само по един нов цветонос, а вторите са все стари. Иначе още докато са нови и меки разклоненията, ги защипваме към цветоноса и става все едно е продължение на стария  Grinning.

Ето и няколко от цъфналите ми в момента орхидеи:

И камбрията, която около нова година имаше 3 нови цветоноса и сега още един  Grinning:

# 64
  • Варна
Аууу, очите ми останаха, една от друга по-хубави Heart Eyes
Аз пресадих дендито, добре че го направих, предишният му субстрат много подгизва - преди 2 дни го полях и още беше страшно мокър. Сега няколко дни няма да поливам, а после ще почна да торя за корени. Таня, зеленият кристалон ли беше подходящ, или по-скоро май жълт? Мисля и с витамин B да пробвам. Само това листно торене малко ме притеснява, страх ме е да пръскам newsm78 Наистина ли не е опасно?

# 65
  • Варна
Таня,Ре-ге, smile3501 чудесни са ви орхидеите.

# 66
  • София
Meсечинке, жълтият е за корени. Зеленият е универсалния.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 20:34 от tania67

# 67
  • На планетата Земя
tania67, цветята ти са с уникални цветове. Много ми харесват. И аз все по такива се заглеждам. И си личи, че ги гледаш с любов.

katyadjin, не е задължително да имаш два цветоноса. Зависи фалчето в какво състояние е, има ли силички, как е гледано в магазина. Първата ми орхидея при закупуването имаше 2 цветоноса, единият прецъфтя и изсъхна, видя се, че няма да потръгне и го резнах. В този момент потръгна нов цветнос, който расте бавно, бавно и скоро ще цъфти. Другия цветонос изкара разклонение и може би и то ще цъфне. (ааама как обясних  Mr. Green)

# 68
ООо Таня,

невероятни са! Heart Eyes
А имаш ли снимка на цялата камбрия с трите или четирите цветоноса?

Месечинке,
препоръчвам ти,както  Таня,жълтия кристалон.
Моите още след първото торене започнаха да пускат корени и листенца. Grinning

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 21:01 от Bagira

# 69
  • Варна
Супер, мятам го значи с жълт още на следващото или по-следващото поливане yes

# 70
  • На планетата Земя
Момичета, вие откъде купувате кристалони? В кой магазин ги дават, или само в аптеки?

# 71
  • Варна
В Бриколаж ги продават yes

# 72
  • София
Момичета, вие откъде купувате кристалони? В кой магазин ги дават, или само в аптеки?

От Бриколаж, но за съжаление там няма оранжевия, а той е за цъфтеж. Него го купихме от самия вносител, по-точно от цеха, където ги разфасоват - на магистрала Хемус, където се отделя Подбалканския път http://www.kvsagro.bg/. Сигурно ги има и по цветарски магазини.

Багира, потърсих снимки, но я няма цялата камбрия. Тя е с доста неатрактивни листа и явно затова сме пропуснали  Grinning. Целите са едни нацепени, а си цъфти... Дори по-често от другите  Grinning.

# 73
  • Варна
Много е странно това - цялата гама продават, без един newsm78 Защо ли е така? Иначе моите засега си цъфтят и без оранжев, ама ако ми дотрябва ще имам предвид тази фирма.

# 74
Таня,

ОК,просто много харесвам камбрии. Grinning Казваш,цъфти по-често от фалаенопсисите?!

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 21:39 от Bagira

Общи условия

Активация на акаунт