Орхидея - тема 3

• 118 179
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  Grinning

Днес беше съборена на земята(не от котето), но оцеля  Mr. Green .

# 91
  • Варна
Много е странно това - цялата гама продават, без един newsm78 Защо ли е така? Иначе моите засега си цъфтят и без оранжев, ама ако ми дотрябва ще имам предвид тази фирма.
Месечинке, днес си купих оранжев кристалон от една агро аптека на Колхозния пазар на цена 4.90.

# 92
  • София
Много е странно това - цялата гама продават, без един newsm78 Защо ли е така? Иначе моите засега си цъфтят и без оранжев, ама ако ми дотрябва ще имам предвид тази фирма.
Месечинке, днес си купих оранжев кристалон от една агро аптека на Колхозния пазар на цена 4.90.

До скоро в Бриколаж бяха по 2,99 - 200гр. Ако не е за оранжев - разликата в цената е много голяма. Като ходя в Бриколаж ще погледна дали все още са по толкова.

# 93
  • Варна
Оххх, как им върви на фалчетата да падат значи Crazy Добре, че нищо и няма, страхотна е!
Таня, я кажи преди да пораснат корените на дендито как разбираше, че е за поливане? На моето сега нали не се виждат измежду корите и се чудя. Аз ще изчакам още ден-два, защото бяха съвсем мокри като го пресадих, ама за по-нататък как да се ориентирам? Само по конденза ли? И се чудя да го топя ли или да поливам отгоре?
За кристалоните - нашите имат една камара най-различни, защото гледаха оранжерия до преди няколко месеца, но майка ми се съмнява точно за жълтия, пък той ми трябва в момента. Но ще си го купя от Бриколажа, ако няма там ще видя на пазара, май я знам аптеката.

# 94
  • София
Месечинке, ориентирам се по тежестта на саксийката. Тя и падналата орхидея затова падна - толкова беше олекнала, че се накланяше. Оказа се , че от 3-ти не е поливана  Embarassed. Освен това като започна да поливам гледам повечето да ги полея, за да няма пропуснати. Колкото за начина вече всички са на чешмата и душа. Не смея в съд. Не съм ви казала, но заразата я има и в другата стая по всички орхидеи. Просто засега овладяваме положението с пръскане. Топсин, разтворен  в пръскалката им влияе добре.

# 95
  • Варна
Преди 2-3 дена си взех от Бриколаж зелен и жълт на цена 3.75 лв., оранжев нямаше затова днес като го видях въпреки че и на мен ми се видя висока цената си взех.

# 96
  • Варна
Щом се влияе от топсин, трябва да е гъба някаква, ама пък толкова упорита Close От БАН дадоха ли някаква идея? Ей, че гадост значи... За поливането - трябва да си погледна файла, май и моите двете най-големи не са поливани доста отдавна. А бяло-розовата ми (изтърсачето) се беше дехидратирала жестоко, почти всичките листа без двете най-нови бяха увиснали, че и взели да се сбръчкват, въздушните корени и те, как съм я изтървала не знам, сега започнах да пръскам корените 2 пъти на ден и да поливам на 6-7 дни и има огромен ефект - листата и определено станаха по-твърди, а корените се изпълниха. И мен тя малко ме тревожи, има си го това гниене в основата, макар че мнооого бавно нараства, на моменти като че е спряло и след време гледам пак петънце. Последният път я намазах яко с топсин, включително и едното листо от долната страна, надявам се окончателно да преборя проблема.

# 97
  • София
Не, никой не ни отговори  Sad. Но мъжът ми е решил да ги подсети след някой друг ден. Иначе за изпратените снимки ни благодариха  Wink.

# 98
  • Варна
Момичета много съм щастлива  newsm44 , съпругът ми преди малко се прибра с две прекрасни орхидеи едната е гигант бяла напръскана с лилаво с един цветонос а другата (направо се влюбих в нея) е жълта с розова среда има два цветоноса и мнооооого пъпки. Сега ще ги снимам а по късно ще кача снимки.

# 99
  • София
ellia, честити придобивки! Ще чакаме снимки Simple Smile Явно и ти си със златен мъж  Hug

# 100
ellia, честити придобивки! Ще чакаме снимки Simple Smile Явно и ти си със златен мъж  Hug

И аз съм в очакване Simple Smileза снимки обаче!

# 101
  • Варна
        Това са новите ми красавици.Лаленце съпругът ми с удоволствие ще те почерпи  Laughing. Дано по често половинките ни да ни правят подобни изненади.

# 102
  • Варна
Мноооого са красиви, честито Heart Eyes

# 103
  • София
Наистина са много красиви! А тази лилавеещата е много интересна и като форма и като разцветка, досега не съм виждала подобна Simple Smile
Аз да се похваля, че явно с настъпването на пролетта в четири от петте ми саксии има нови връхчета на корените, в две има нови листенца... Идилия  Heart Eyes

# 104
  • Варна
Багодаря момичета   bouquet. Искам да ви попитам тези новите и още една цъфтяща имам мога ли да ги поливам с оранжевия кристалон?

Общи условия

Активация на акаунт