Горска детска градина

• 2 777
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами, попаднах на това един ден и смятам идеята за чудесна. Как смятате дали бихме могли взаимно да сме си от полза и да спрем ходенето по мъките за нашите деца. Имам едно чудесно място близо до София в Люлин планина, което би могло да свърши перфектна работа точно за това. На вас как ви се струва тази идея.  Смятате ли, че ще бъде интересно за децата и най-вече полезно.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B0

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 08:30 от delga

# 1
Аз не видях в посоченият линк да пише за Горска детска градина. Иначе идеята да събирам момиченцето си с други деца ми харесва и винаги, когато мога го правя.

# 2
Нещо се е счупила връзката но така трябва да стане. Извинявам се, за което.

# 3
" В горската детска градина на децата не се позволява да играят с нормални играчки. Те могат да играят само с предметите, които предлага заобикалящата ги природа. " Това малко пресилено ми се вижда, иначе идеята е добра.

# 4
Не че е забранено, но идеята е, че са комерсиални играчки и не помагат за развитието на въображението, чак до такава степен като всичко намерено в природата и приспособено от самите деца за игра. Разбира се и аз смятам, че не трябва, да изпадаме чак в такава крайност.

# 5
  Страхотно е! Аз бих си записала детето ако беше в подходящата възраст.

# 6
  • София
Идеята е доста добра, но не и за -15 градуса.  Crazy Също не и за постоянно. Но като няколко седмични курсове всеки сезон ми се струва превъзходно.

Имам едно чудесно място близо до София в Люлин планина, което би могло да свърши перфектна работа точно за това.
Ако е някъде към Бонсови поляни не е подходящо, докато пътят до там не стане по-нормален. Иначе е вълшебна местност, бих отишла да живея там с удоволствие някой ден.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:42 от бъръльо-бъръльо

# 7
Не може да стане в Бг!
Това си е вид скаутско, може да стане като допълнителни занимания на желаещи в топлото време.
Но не за постоянно.
Как ще се провеждат задължителните обучителни ситуации?
Къде се хранят и спят - какъв е тоя режим на открито зимата?

# 8
Хубава идея, но неприложима за постоянно, в нашите условия !

Големината на групата в горската детска градина е от 15 до 20 деца. За тях отговарят двама възпитатели.

За група от 20 деца на открито, двама възпитатели ми се виждат малко  Rolling Eyes !

# 9
Спомних си за горското училище в детството ми. Беше много хубаво и незабравимо.
Бих записала синът ми на такъв вид занимания в гората, но не и като основно занимание. Плюс това не виждам нищо лошо в нормалните играчки, че да не се позволява на децата да играят с тях.

# 10
Разбира се, че няма нищо лошо децата да си играят с нормални играчки. За вариант бг, има разбира се. Идеята е до обяд децата да са изцяло навън с тези занимания, които горе са описани във връзката подробно. Обядват, спят си - има достатъчно място в къщата за това и смятам да бъде удобно направена за ползване. След обяда децата се заемат с други занимания, познатите ни на всички такива каквито са и в нормалната градина. Това, че са навън не означава, че не биха могли да се обучават на всичко необходимо като знания за съответната възраст само, че поднесено по-един по интересен начин. А и наш приоритет е именно те максимално добре да се обучават и забавляват разбира се. Благодаря на всички, които са се включили в темата. За мен като майка това е може би най добрият начин едно дете да получи знания за света, близо до природата.

# 11
  delga, пожелавам ти успех!

# 12
Ама ти искаш да направиш частна детска градина в горска месност, така ли  newsm78

# 13
Поради неприложимост на идеята в чистия и вид  - това да се прави само навън за 3 - 4 часа и след това родителите да си прибират децата. Ясно става, че градината ще бъде в планинска местност, в нашият случай в Люлинска планина на 25 км от София, смятам че целодневния вариант би бил по-приемлив. Иначе, ангажираноста на родителите е по-голяма. Разбира се ако има родители, които искат да се възползват само от заниманията навън -до обяд и имат възможност да си взимат децата, винаги могат да го направят. Искам да съм полезна максимално на хората в случая, а не да усложнявам забързаният им живот. Ще се съобразим най-вече с желанието на родителите.

# 14
И тъй де - в забързания живот - кой ще си води детето на 25 км от града  newsm78
Не разбирам лично аз идеята. Клуб ли ще бъде това, занималня ли, градина ли, ще има ли някаква обучителна програма, въобще...А с какво са по-ангажирани родителите?

Общи условия

Активация на акаунт