Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 548
  • 811
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Тук май всички пием от капките. newsm78
Да, май. А хапчетата не са ли по-удобни? Някой знае ли с какво се различават? Може би се усвояват по-лесно.

# 106
  • София
Нямам идея, по-вероятно капките по-лесно се дозират. На мен да речем са ми изписани 20 дни 3x20 капки, след това още 3 месеца 3x10. Докато хапчетата вероятно тярбва да ги делиш, за да получиш по-малка или по-голяма доза.  Peace

# 107
На мен ми изписаха капки,но аз пих хапчета,защото ми се сториха по-удобни.Би трябвало да имат еднакво действие.

# 108
  • варна
задължително ли е и двете изследвания тат и мат да се направят за да се отхвърли хипотиреодит или може само едното от двете и кое е по-добре.

# 109
Трябва и двете,защото може само едните да са повишени.При мен  например само МАТ бяха високи.

# 110
  • варна
Благодаря ново начало, още утре ще  изследвам тат и мат,а знаете ли дали има връзка хашимото с поликистозните яйчници,единият ми яйчник е със структура на поликистоза и доста увеличен.

# 111
Относно антиоксиданта на Валмарк, на мен ми го изписаха заедно с прием на лимфомиозот, аспирин протект и фолиева киселина и разбира се и инжекции като имам + тест, освен хашимото имам и завишени нк-клетки и генна мутация свързана с тромбофилия  4G/4G и съм с надеждата като вкарам хормона в граници до 1,50 да забременея отново.
Като чета постовете ви всички май сме на една и съща терапия, аз също пих лимфомиозот, но на мен не ми действа добре, след едномесечен прием на лимфомиозот ТСХ от 2,15 ми скочи на 3,18 и го спрях / и в листовката му пише да се дава с повишено внимание на пациенти с проблеми на щитовидната железа/, но когато го пиех започнах да имам трудности с преглъщането, но понеже ми откриха хашимотото на 1 декември 2009 все още нямах опит и не го свързвах с приема на капките лимфомиозот продължих да ги пия, на 8 януари 2010 отидох на преглед отново, но този път в австрия, не в българия  и се установи, че ТСХ е станал 3,18 и лекаря веднага  ми спря лимфомиозота и ми каза да го забравя и от тогава съм на 50 мг еутирокс.
Антиоксидантa  ми го преписаха  за антителата и нк-клетките, защото съдържа  Витамин А, Витамин С, Витамин Е и селен.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 19:59 от dianach

# 112
  • ВАРНА
до сега ендокринологът ме е изпращал за изследване само ТСХ и МАТ

# 113
  • София
Искате ли да се обзаложим, че до края на темата ще имаме нова бременилка? /отгоре ми го говорят/. Laughing
Айде, Клеми, от твойта уста (клавиатура) - в Божиите уши!  Praynig
Аз понеже бях на един курс в края на миналата седмица, после през уикенда имах разни ангажименти, та чак сега успявам да се включа в новата тема - Птица, благодаря за усилията! И да е хаирлия!

Сега да се върна да ви прочета......

Диди6, прекрасна е малката, пу-пу-пу!  Heart Eyes

Прасунчо, на финала си вече, но гледам, че си спокойна. Браво, така трябва! Всичко ще мине леко и успешно!  Hug

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 17:09 от Zazzy

# 114
Слънчева , при кой ендокринолог ходиш?

При доктор Сарджева.

Renew, благодаря за отговора!

# 115
dianach Благодаря ти много! Hug На мен нищо не ми каза д-р Тодорова нито за аспирина, нито за този продукт на валмарк ... всъщност аз не използвам него, но отделно си пия геритамин и цефасел, което е същото, но само без витамин ц. Дали може да ми обясниш защо приема на двете съвпада, за аспирина разбрах на кое може да навреди, но витамините не разбрах Embarassed

# 116
dianach Благодаря ти много! Hug На мен нищо не ми каза д-р Тодорова нито за аспирина, нито за този продукт на валмарк ... всъщност аз не използвам него, но отделно си пия геритамин и цефасел, което е същото, но само без витамин ц. Дали може да ми обясниш защо приема на двете съвпада, за аспирина разбрах на кое може да навреди, но витамините не разбрах Embarassed
Аспиринът ми е изписан заради риска от тромбофилия, защото съм с такава генна мутация, и той ми е изписан от доц. Конова а не от д-р Тодорова, а преди да отида на консултация при доц. Конова ми беше предписан и от гинеколожката ми, защото имах 2 спонтанни аборта и от там се тръгна първо генната мутация 4г/4г и в последствие хашимото и нк-клетките. Гинеколожката ми по същия начин не ми обясни как се приема аспирина и аз бях прочела в един форум за приема и попитах и момичетата тогава ми обясниха същото, което в последствие и доц.Конова написа в терапията ми. Може би ти си само с хашимото и нямаш други проблеми и  затова не са ти предписали аспирин протект. А за антиоксиданта нямам представа защо трябва да го приемам успоредно с аспирина и то само преди забременяване, след + тест нямам прием на антиоксиданта.  Hug

# 117
dianach ще взема да си чета постовете по-внимателно преди да ги публикувам Embarassed , така съм се изразила, че няма шанс човек да ме разбере Embarassed д-р Тодорова ми е изписала аспирин протект, просто не ми направи уточнението в кои дни да се пие, пише 1т. дневно след хранене и аз по повод обилния цикъл помислих да не си навредя, а то се оказа че имало доста по-важно нещо - овулацията. Предполагам тя е взела предвид това, ще видим какво ще стане. Благодаря все пак  Hug

# 118
dianach ще взема да си чета постовете по-внимателно преди да ги публикувам Embarassed , така съм се изразила, че няма шанс човек да ме разбере Embarassed д-р Тодорова ми е изписала аспирин протект, просто не ми направи уточнението в кои дни да се пие, пише 1т. дневно след хранене и аз по повод обилния цикъл помислих да не си навредя, а то се оказа че имало доста по-важно нещо - овулацията. Предполагам тя е взела предвид това, ще видим какво ще стане. Благодаря все пак  Hug
няма нищо все пак се разбрахме накрая, да аспирина се пие вечер преди лягане и след прием на храна

# 119
Добро утро  Hug Тази сутрин имам  EFP  Heart Eyes  Кажете ми ккаво следва оттук нататък ? Първо смятам в неделя , ако моя гинеколог работи , да отида на преглед , за да видим дали наистина ще има бебе . Ако всичко е наред , кога и кави изследвания трябва да пускам ? По време на предишната си бременност не бях с Хашимото , та за това питам . Когато пусках ТСХ и Анти Тпо в началото на януари бяха перфектни , половите хормони пъсках към началото на февруари и там всичко беше идеално. Дано и така се запазят нещата за в бъдеще  Simple Smile Имах записан час за д-р Тодорова за 6 март , ако не се лъжа , но тогава имах проблеми с детенцето ми и не можах да отида . Някъде в предишните страници прочетох , че няма да бъде в България до края на март , ако знаете нещо повече , моля да споделите Praynig Не пия лекарства за сега , само на фолиева киселина съм и на едни хомеопатични за щитовидната жлеза . Притеснява ме , че ендокриноложката , при която си пускам изследванията е малко некадърна , зза това искам задължително да се видя с д-р Тодорова и да ида с готовит изследвания .

Общи условия

Активация на акаунт